Dela Bitcoin i två läger – De som vill ha det och de som behöver det

originalförfattare : Audrey Nesbitt

Foto av Riya Kumari från Pexels

I den utvecklade världen har vi ett finansiellt system som till största delen fungerar (med undantag som inträffade 2007–2008 med den ekonomiska kollaps som Satoshi Nakamoto adresserade med Bitcoin). Vi kan förbanna på avgifterna, särskilt vid gränsöverskridande transaktioner eller valutatransaktioner, vissa transaktioner kan inte göras utanför banktider etc. men för det mesta om det inte går sönder varför fixa det. Vi har regeringar som övervakar banksystemet, det har fungerat i flera år så vi tänker verkligen inte på att söka bankalternativ som Bitcoin. Många skulle säga att vi inte behöver digitala valutor som Bitcoin – vi vill ha Bitcoin.

En ny undersökning av forskningstjänsten YouGov Omnibus visar att hälften av amerikanska årtusenden är intresserade av att använda kryptovaluta som betalningsalternativ men i slutändan behöver de inte det – de vill ha det. Företag som Facebook tävlar också om att bli betalningsplattformen för dessa årtusenden. Med tanke på säkerhets- och sekretessbyxor (ofta efter design) för dessa företag vill vi inte ha ett bättre val?

Vad händer om du bor i Venezuela? Venezuela är mitt i en massiv finansiell kris med en snabbt deprecierande nationell valuta där bäring av volatiliteten på kryptovalutamarknaden är att föredra framför den lokala valutan.

Localbitcoins, en marknadsplats där användare kan köpa och sälja Bitcoins till och från varandra, har rapporterat volymökningar exponentiellt i Columbia, Venezuela och Peru. Den senaste veckan såg de venezuelanska Localbitcoins-marknaderna rekordvolym för åttonde gången under de senaste 10 veckorna

Inga avbrott från tredje part

En av de viktigaste fördelarna med Bitcoin och andra kryptovalutor som bygger på Blockchain-teknik är att regeringar och banker inte kan avbryta transaktioner, konfiskera eller frysa konton – en funktion av kryptokurvor som är attraktiva för dem i flyktiga regioner. I länder som upplever hyperinflation som Venezuela, gör kryptovalutor stora framsteg. Hyperinflation händer när den allmänna befolkningen föredrar att behålla sin förmögenhet i icke-monetära tillgångar eller i en stabil utländsk valuta som US-dollar. Men som i situationen i Venezuela är möjligheterna att få utländsk valuta på grund av regeringens kontroller starkt begränsade vilket har gjort Bitcoin och andra kryptovalutor till ett populärt alternativ. Man kan hävda att dessa regioner behöver ett bankalternativ som Bitcoin.

Blockchain, kryptovalutor & Bitcoin – Finansiella alternativ för icke-banker och underbanker

Har du någonsin tänkt hur livet skulle vara om vi inte hade tillgång till grundläggande bankverksamhet?

Medan många tar bekvämligheten med modern elektronisk bankverksamhet för givet, saknar faktiskt en betydande del av befolkningen tillgång till banktjänster. Enligt en 2017 års rapport av FDIC har över 25 procent av amerikanerna antingen inget bankkonto alls eller kan inte använda sitt konto för att täcka alla sina ekonomiska behov. Detta problem blir bara mer pressande när man tittar på länder som inte är lika välbärgade som USA. Cirka 1,7 miljarder vuxna världen över är utan tillgång till bank, enligt de senaste uppgifterna från Världsbankens globala Findex-databas.

Foto av Vladislav Reshetnyak från Pexels

Förbättra tillgången till finansiella verktyg för alla

Att inte ha tillgång till ett bankkonto är ett stort problem, så mycket att FN har inkluderat det som en betydande del av sju av sina 17 Hållbara utvecklingsmål för att uppmuntra hållbar utveckling av fattigdomsramade länder runt om i världen. Men hållbar utveckling blir svårare eftersom stora banker fortsätter att dominera det finansiella landskapet och många banker har antingen minskat sin närvaro i fattigdoms tunga områden eller har dragit ut helt på grund av de höga kostnaderna och riskerna. Människorna som bor i dessa undermåliga områden behöver fortfarande en banks säkerhet, men saknar ens grundläggande tillgång till grundläggande banktjänster online. Förutom svårigheterna med att komma åt, det som vi anser vara väsentliga finansiella tjänster som checkinlösen, saknar många grundläggande former av identifiering som ger tillgång till dessa grundläggande banktjänster..

Om du någonsin har tappat bort eller fått stulit något ID vet du hur mycket smärta det är att ersätta det. För dem som lever i fattigdom finns det ett antal andra hinder för att få eller ersätta identifikation, inklusive att aldrig ha ordentliga dokument i första hand, höga avgifter, språkbarriärer, brist på familj eller sociala kopplingar för att verifiera identifiering, etc..

Det går inte att verifiera vem de är, tvingar hemlösa och de som lever i fattigdom att leva i ett tillstånd av systemisk osynlighet som kan leda till att nekas grundläggande tjänster som sjukvård och bostäder.

Blockchain-teknik som hjälper icke-banker och underbanker

Blockchain, den teknik som Bitcoin bygger på, enligt Wikipedia är en växande lista med poster, som kallas block, som är länkade med hjälp av kryptografi. Varje block innehåller en kryptografisk hash av det tidigare blocket, en tidsstämpel och transaktionsdata (generellt representerad som en merkle-trädrot-hash). Enligt design är en blockkedja motståndskraftig mot modifiering av data. Det är "en öppen, distribuerad huvudbok som kan registrera transaktioner mellan två parter effektivt och på ett verifierbart och permanent sätt"

Insynen och effektiviteten i blockchain-tekniken gör det till ett attraktivt alternativ att hjälpa till att lösa några av de största utmaningarna för icke-banker och underbanker..

Kanadensiskt företag för mjukvarulösningar Smart Sapien har arbetat med en blockchain-baserad digital identitets- och marknadsplatslösning för att hantera identifiering och andra utmaningar för hemlösa ungdomar. Initiativet heter Silver Linings och fungerar genom att skapa en allestädes närvarande källa till identifiering, digitala kontanter med utgiftskontroller.

"Vi går igenom en av de största förändringarna i mänsklighetens historia genom att omfamna teknik i den hastighet vi är i. Kommunikationen är nu fri och gränslös, våra dagliga liv med shopping, film och socialt samarbete bygger på teknik, vi använder nu teknik för utbildning och för att förbättra vår hälsa, men det finns ingen nationell identitetslösning som ger den grundläggande bevis på vem en individ är – vi har skapat en digital värld där alla är anonyma. Blockchain är en revolutionerande teknik som har förmågan att skapa denna unika identifiering i en digital värld och också skapa en allestädes närvarande värdekälla från de data vi kompenserar från listan över tjänster som jag listade ovan. Jag är övertygad om att Blockchain kommer att spela en stor roll för att minska mängden fattigdom i denna värld, samtidigt som de mindre lyckliga blir mer utbildade och kommuniceras till andra för en snabbare rehabiliteringsprocess." – Matt Hinkley, VD Smart Sapien & Medgrundare och VD Liquidus

Banking på Blockchain-fördelar:

– Ingen fysisk gren krävs

– Ingen komplex eller dyr infrastruktur behövs för att driva nätet vilket i slutändan resulterar i lägre avgifter

– Ökad öppenhet

– Transaktionernas hastighet

– Bevis på egendom, marktitel, identifiering, transaktionsregister och andra viktiga dokument kan lagras i en blockchain, vilket minskar möjligheten till korruption av pappersdokument

– Decentraliserad – inte kontrollerad av någon regering eller annan enhet. Transaktioner inklusive gränsöverskridande betalningar kan göras direkt till dem som behöver det

– Blockchain-aktiverad utlåning erbjuder ett säkrare sätt att bevilja personliga lån till en större pool av användare som skulle göra låneprocessen billigare, effektivare och säkrare

Foto av rawpixel.com från Pexels

Bitcoin

Bitcoin, den första populära kryptovalutan eller digitala kontanter, kräver ingen centralbank eller enskild administratör och kan skickas från användare till användare, peer-to-peer utan behov av en tredje parts facilitator. Kryptovalutor som Bitcoin erbjuda en lönsam lösning på obankrade / underbankerade utgivningar. Det kräver lite när det gäller installation – kräver åtminstone en mobiltelefon och internetanslutning. Bitcoin erbjuder effektivitet, kostnad, hastighet, säkerhet, minimerar korruptionsmöjligheter från tredje part och är gränslös.

Oavsett om det är Bitcoin, Ethereum, Ripple eller en annan eller två kryptovalutor som i slutändan blir den viktigaste digitala valutan som används i värdeöverföring eller Facebook eller ingen alls som är för en annan diskussion.

”Den bakomliggande frågan om bankabilitet och socio-politiska frågor som påverkar valutor och hur det påverkar de mest i nöd är en pressande utmaning att lösa för många av oss inom Blockchain Technology-rymden. Allt handlar om en sak – vår urinstinkt som letar efter säkerhet och stabilitet (skydd och mat). För närvarande representerar blockchain och kryptovalutor en tillgänglig lösning för obankrade. Vi vet inte om det är den hållbara problemlösaren, men vi vet att det för närvarande inte finns några bättre. ” – Anna Niemira, chef för affärsutveckling på CryptoChicks

Omtryckt från: https://medium.com/datadriveninvestor/splitting-bitcoin-into-two-camps-those-that-want-it-and-those-that-need-it-a067cab8920a

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map