DeFi-handelsvolymerna steg kraftigt i september, men den totala volymen minskade

En sammanfattning av OKEx Market Microstructure Report för september 2020

I september påverkades priset på Bitcoin (BTC) kraftigt av det makroekonomiska klimatet – fallande vid sidan av USA: s aktiemarknad och guldpriset. Den uppvisade sin största månadsnedgång (7,57%) sedan mars, enligt OKEx BTC-indexpriset. 

Minskningen i BTC-priset under september månad motsvarar en glidning i OKEx handelsvolym. Spotvolymen minskade med 15% jämfört med föregående månad. Dessutom minskade terminsvolymen med 27% från augusti. Den USDT-marginaliserade swapmarknaden såg dock stora ökningar efter listorna över olika decentraliserade finanspoletter – vilket resulterade i en ökning med 3% av den totala swappvolymen.

Terminsmarknaden hade mest handelsvolym i september 2020Terminsmarknaden hade mest handelsvolym i september 2020. Källa: OKEx

Sammantaget visade bud / ask-spreadar något högre nivåer (uttryckt i genomsnitt och varians) på grund av den extrema volatiliteten i början av september. Körningshastigheten förbättrades å andra sidan.

Den genomsnittliga exekveringshastigheten för de 10 bästa myntmarginerade futurernaDen genomsnittliga exekveringshastigheten för de 10 bästa myntmarginerade futurerna "skottgrupper" i september 2020. Källa: OKEx

I den här månadens sammanfattning av den månatliga OKEx Market Microstructure Report kommer OKEx Insights att ta en titt på handelsvolymer och trender över spot-, futures- och swapmarknaderna på OKEx under hela september 2020..

DeFi-handelsvolymen ökade markant i september

I september stod spotmarknaden för 480 par – 51 mer än i augusti. Den totala spotvolymen slutade på 45 miljarder dollar, vilket är en minskning med 15% från augusti. I synnerhet gled BTC-handelsvolymen med 19% och dess genomsnittliga dagliga volym sjönk till 432 miljoner dollar.

Septemberens genomsnittliga ask-spread var något högre än augusti-genomsnittet. Exempelvis registrerades spridningsspridningen vid handel med 100 000 dollar i BTC till spotpris till 0,0254%, jämfört med augusti 0,0216%. Detta berodde till stor del på den enorma volatiliteten den 3 september, då Bitcoin-priset sjönk 10,73%.

TRON (TRX) och Polkadot (DOT) ersatte Litecoin (LTC) och Chainlink (LINK) på listan över månadens bästa altcoins. TRX hoppade till tredje plats i spotvolym efter sina ansträngningar på den decentraliserade finansmarknaden och lanseringen av flera avkastningsprojekt. 

Dessutom är OKB mycket efterfrågad tack vare nya OKEx Jumpstart-projekt och lanseringen av en användarvänlig avkastningsgruvssida, Tjäna. 

De "Major 6" och månadens översta altcoins efter spotvolym var:

  1. Bitcoin (BTC)
  2. Ether (ETH)
  3. TRON (TRX)
  4. Polkadot (DOT)
  5. OKEJ B
  6. Bitcoin Cash (BCH)
  7. EOS
  8. Bitcoin SV (BSV)
  9. NEO

Den genomsnittliga dagliga volymen var högre i början av septemberDen genomsnittliga dagliga volymen var högre i början av september. Källa: OKEx


I slutet av september hade OKEx lagt till totalt 50 DeFi-tokens i den decentraliserade finanssektionen på webbplatsen. 

Intresset för decentraliserad finansiering exploderade i september, vilket också återspeglades i handelsvolymen för DeFi-tokens på OKEx. Medan den totala spotmarknadsvolymen sjönk, ökade spotvolymen för DeFi med 9% i september. Dess andel av den totala spothandelsmarknaden ökade från 19% till 25%.

OKEx gick live i slutet av september med totalt åtta myntmarginerade swappar och 27 USDT-marginalbyten för DeFi-tokens. Dessa listor ledde också till en betydande volymökning eftersom byteshandelsvolymen för DeFi-tokens fördubblades i september. Dess andel av den totala swaphandelsvolymen ökade från 7% i augusti till 13%.

DeFi-handel stod för 25% av den totala spotmarknaden i september 2020DeFi-handel stod för 25% av den totala spotmarknaden i september 2020. Källa: OKEx

Hela datasetet för OKEx DeFi Market Microstructure Report för september kan vara laddas ner här.

BTC-prisstagnation orsakade att futuresvolymen sjönk

Futures, den mest omsatta produkten på OKEx, minskade volymerna med 27% i september – till totalt 89 miljarder dollar. Nedgången beror främst på stagnation i priset på BTC och den minskande attraktiviteten hos stora altcoins mot mer intressanta DeFi-tokens.

OKEx erbjöd totalt 174 terminsinstrument – 20 instrument mer än i augusti – vilket gjorde det möjligt för handlare att göra mer komplexa kombinationer och affärer med olika utgångsdatum.

Bland futures var myntmarginalkontrakt mer populära än USDT-marginalkontrakt. Till exempel genererade den mest omsatta BTC-kvartalsframtiden (BTC_USD_200925) en total volym på $ 11,76 miljarder – 2,25 gånger mer än den mest omsatta USDT-marginalerade kvartalsframtiden (BTC_USDT_201225). 

Den genomsnittliga dagliga volymen för terminsprodukter var högst i början av månadenDen genomsnittliga dagliga volymen för terminsprodukter var högst i början av månaden. Källa: OKEx

Byt handelsvolym och likviditet

I september erbjöd OKEx totalt 94 swap-instrument – 31 instrument mer än i augusti, varav 62 USDT-marginal. Den totala swaphandelsvolymen ökade med 3% till 68 miljarder dollar.

Medan BTC: s myntmarginerade swap fortfarande ligger före sin USDT-marginalbyte vad gäller volym, är det en helt annan historia för altcoins. Uniswap (UNI), till exempel, såg att dess USDT-marginalbörsvolym uppgick till 133 miljoner dollar under de 13 handelsdagarna efter noteringen på OKEx – 5,68x mer än myntmarginerade swap. Dessutom rankades UNI: s totala USDT-marginalvolym på femte plats, trots att swappen gick i drift endast den 18 september.. 

DeFi-handlare föredrog att använda USDT. Vi såg att yearn.finance (YFI) och DFI.money (YFII) ockuperade nionde och tionde platsen i termer av USDT-marginalbaserade swappvolymer. Det motsatta observerades med EOS, för vilket handlare föredrog myntmarginerade byten. 

USDT-marginalbyten var högst i början av månadenUSDT-marginalbyten var högst i början av månaden. Källa: OKEx

När det gäller spreadar låg den USDT-marginalerade BTC-swap fortfarande kvar efter den myntmarginerade swap. Frågespridningen för BTC_USDT_SWAP, när den handlade 300 000 dollar i BTC, var 0,0284% – jämfört med lägre 0,0219% på BTC_USD_SWAP. 

USDT-marginalbaserade swappar har fortfarande stramare spreadar för BTCUSDT-marginalbaserade swappar har fortfarande stramare spreadar för BTC. Källa: OKEx

För läsare som är intresserade av mer information och OKEx-marknadsdata från september 2020 kan den kompletta dataset som används i denna rapport vara laddas ner här.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map