DeFi-communityn förväntar sig ivrigt Ethereum 2.0-lanseringen efter massiv momentumförskjutning

OKEx Insights DeFi Digest är en veckovis undersökning av den decentraliserade finansbranschen.

Ögonblicksbild av DeFi-marknaden

Den decentraliserade finansmarknaden sjönk den här veckan då det totala värdet i DeFi-produkterna sjönk från 13,80 miljarder dollar till 12,51 miljarder dollar. 

Maker fortsatte sitt ledarskap inom DeFi-sfären med en marknadsdominansnivå på 19%. Under tiden behöll Compound sin marknadsdominans inom utlåningssfären med en andel på 52%.

Den veckovisa genomsnittliga handelsvolymen för decentraliserade börser ökade med 36% och Uniswap behöll sin handelsvolymdominans på 39%. Curve ersatte SushiSwap som den största likviditetspoolen denna vecka.

Det totala värdet låst i DeFi-sfären sjönk den här veckan, medan den veckovisa handelsvolymen för DEX steg med 36%. Källa: DeFi Pulse och DeBank

Ethereum 2.0s fas 0-lansering är mycket förväntat

DeFi-communityn förväntar sig ivrigt Ethereum 2.0 Phase 0-lanseringen som sannolikt kommer att ske, som planerat, den 1 december. Ethereum-protokolluppgraderingen, även känd som Lugn, kommer att överföra nätverket till en konsolideringsmekanism som ersätter den nuvarande proof-of-work-modellen. 

Det finns fyra faser av Ethereum 2.0-uppgraderingen. För att aktivera lanseringen av fyrkedja, dess insättningsavtal, släppte den 5 november kräver en insättningströskel på 524,288 Ether (ETH). I skrivande stund har 741.728 ETH varit satsade i insättningsavtalet. Enligt Ethereums medskapare Vitalik Buterin kommer fyrkedjan att vara lanserades den 1 december. 

Fyrkedjan är en PoS-blockkedja som går parallellt med det befintliga Ethereum-nätverket. Det påverkar inte befintliga användare och DeFi-applikationer i Ethereum-nätverket. Validerare kommer att vara de främsta intressenterna i Ethereum-nätverket, som ansvarar för valideringen av transaktioner. För att bli Ethereum 2.0-validerare måste en användare sätta minst 32 ETH i insättningsavtalet.

En långsam start för ETH-insättningar

Efter den första lanseringen av Ethereum 2.0-insättningsavtalet den 5 november var framstegen för att nå insättningsgränsen långsam under de första två veckorna. Från och med den 17 november satsades drygt 100 000 ETH i insättningsavtalet – endast 19% av insättningströskeln krävs.

Anledningen till det initialt låga deltagandet i processen kan hänföras till osäkerheten om uttagstider för insatt ETH. Som noterade av Codefi, om olika DeFi-protokoll erbjuder högre insatsavkastning än Ethereum 2.0, kan ETH-innehavare istället sätta sina mynt i DeFi-protokoll. Taylor Monahan, VD för MyCrypto genomförde en informell omröstning på Twitter och föreslog att majoriteten av användare inte skulle betrakta Ethereum 2.0 som en lönsam investering på grund av osäkerheten om uttagstider för insatta ETH.

En dramatisk förändring i fart


Trots det låga insatsdeltagandet i de tidiga stadierna fick Ethereum 2.0 fart efter mer än 600 000 ETH satsades snabbt under den senaste veckan..

Över 700 000 ETH satsas nu på insättningsavtalet för Ethereum 2.0. Källa: Etherscan, OKEx Insights

En anledning till den dramatiska ökningen av insättningar är att den förväntade årliga avkastningen för att satsa Ethereum 2.0 är mycket högre än den som satsats i DeFi-protokoll. I skrivande stund sätter du in protokollet erbjudanden Årlig avkastning på 19,98% – bättre än DeFi-protokoll som Aave, DAI och yearn.finance.

Den årliga avkastningen av staking i Ethereum 2.0 är högre än i DeFi-protokoll. Källa: Insatsbelöningar

Bortsett från den högre förväntade avkastningen på insatsen i Ethereum 2.0, hjälpte uppkomsten av tredje parts insatsleverantörer också till att öka insättningarna. Som anges av Staking Rewards finns det tre alternativ för användare att bli validerare snarare än att köra valideringsnoder själva:

  • Validator-as-a-service (UI-lösning)
  • Validator-as-a-service (API-lösning)
  • Förkonfigurerade valideringsnoder

Validator-as-a-service-lösningar är semi-custodial. Detta innebär att VaaS-lösningsleverantörerna håller på användarnas valideringsnycklar och användare äger sina uttagsnycklar samtidigt som de behåller full kontroll över sina medel. Medan UI VaaS-lösningar riktar sig till investerare med hög nettovärde, riktar de flesta API-lösningar sig till institutioner. Å andra sidan behöver användare inte utföra den ursprungliga tekniska installationen av sina valideringsnoder om de använder förkonfigurerade valideringsnoder, t.ex. Startnoder och Avado.

När användare har deponerat 32 ETH och blivit validerare av Ethereum-nätverket kommer de att få belöningar för att stödja nätverket (eller påföljder om de är offline eller agerar skadligt). I fas 0 är det möjligt för validerare att avgå deras ansvar, men de kommer inte att kunna återställa sin valideringsstatus när de har slutat – och de kommer inte att kunna dra tillbaka sin ursprungliga insats förrän lanseringen av fas 1.5-uppgraderingen – vilket är förväntas i slutet av 2011 eller i början av 2022. Om användare fortsätter att fungera som validerare av Ethereum 2.0-nätverket kommer de dock att kunna dra tillbaka deras insatsbelöningar under fas 0. 

Decentraliserade förutsägelsemarknader lyser igen

Efter USA: s presidentval fortsätter decentraliserade förutsägelsemarknader att lysa bland DeFi-samhället med den förväntade lanseringen av Ethereum 2.0. Enligt Polymarket förväntade sig 96% av deltagarna en framgångsrik Ethereum 2.0-lansering den 1 december och handelsvolymen för denna förutsägelsehändelse översteg 540 000 $.

96% av deltagarna i Polymarket är optimistiska med avseende på den framgångsrika lanseringen av Ethereum 2.0s första evenemang den 1 december. Källa: Polymarknad

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map