Crazy Ethereum-avgifter, en Bitcoin ETP och kräver ett kryptoförbud i Indien: Crypto News of the Week

Det var en händelserik vecka i kryptovärlden – med en val som spenderade miljoner för att skicka Ethereum (ETH), rapporter om ett nytt förslag om kryptoförbud i Indien och en ny Bitcoin-börshandlad produkt (ETP) som skulle träffa marknaden, bland annat ämnen.

Ethereumval betalade 5,2 miljoner dollar i transaktionsavgifter

Två ologiska transaktioner med eter ägde rum den här veckan som kostade hela 5,2 miljoner dollar i transaktionsavgifter för att bara flytta 350,55 ETH – för närvarande värt ungefär 82 799,91 $.

De första transaktionen ägde rum den 10 juni och flyttade bara 0,55 ETH mot en avgift på 10 666 ETH. Den absurd stora avgiften – en normal avgift skulle vara väl under $ 1,00 – gick till Shark Pool, en kinesisk gruvpool.

Det uppenbara misstaget gjordes igen nästa dag när samma Ethereum-adress genomfördes ytterligare 350 eter för en transaktionsavgift på 10 668 eter. Ethermine-gruvpoolen var mottagaren av denna andra avgift.

Viktiga takeaways

  • Anledningen till den irrationellt höga avgiften är ännu inte känd, men den antas av vissa vara antingen ett misstag eller ett försök att tvätta pengar.
  • Eftersom Ethereum-nätverket är decentraliserat finns det inget sätt för avsändaren eller någon tredje part att återföra dessa transaktioner. Därför varför många i kryptovaluta-samhället betonar vikten av att svettas detaljerna och “vara din egen bank.”

galet eterumavgift0,55 eter gjordes för mer än 2,5 miljoner dollar i avgifter. Källa: etherscan.io

Microsoft lanserar en decentraliserad identitetsnätverksbeta på Bitcoin

Identity Overlay Network (ION), ett decentraliserat identitetsnätverk från Microsoft i Bitcoin-nätverket, har lanserade betaversionen av sitt projekt med öppna källor, lager två – som ser ut att ersätta användarnamn med decentraliserade identifierare (DID).

ION tillåter i huvudsak användarkontrollerade inloggningar som inte kräver att systemleverantörer (som sociala medieföretag) behåller äganderätten till en persons referenser.

Först meddelades förra året är ION avsedd att möjliggöra användarkontrollerade inloggningar som passar oberoende företag eller tjänster, snarare än att ha systemleverantörer (som Facebook) som äger en användares inloggningsuppgifter. ION kan användas för många användningsfall som inte är strikt relaterade till hälsointyg eller kontaktspårning, även om den fortsatta spridningen av coronavirus har påverkat dess potentiella användning.

Viktiga takeaways

  • Den snabba utvecklingen av ION har drivits på av COVID-19-pandemin. Men inte alla är säkra på ION: s och andra liknande projekters integritetsskyddande åtgärder.
  • Microsoft har nyligen varit aktiv i sin blockchain-teknikutveckling och tillkännagav en ny Azure Blockchain Service och Azure Blockchain Development Kit för Ethereum blockchain.

Cryptocurrency exchange QuadrigaCX fungerade som ett Ponzi-system

Beryktat och nu nedlagd kryptovalutautbyte QuadrigaCX – som gick i konkurs efter att grundare och VD Gerland Cotten enligt uppgift dog utomlands – fungerade som ett Ponzi-system, enligt en nyligen offentliggjord rapport från Ontario Securities Commission (OSC).

Rapporten hävdar framför allt att Cotten handlade mot QuadrigaCXs kunder och använde falska handelskonton på andra kryptovalutor som finansierades av QuadrigaCX-kundernas insättningar. Som rapporten förklarar:

”Cotten öppnade Quadriga-konton under alias och krediterade sig fiktiva valuta- och kryptotillgångar som han handlade med intet ont anande Quadriga-kunder. Han drabbades av verkliga förluster när priset på kryptotillgångar ändrades, vilket skapade ett underskott i tillgångar för att tillfredsställa klientuttag. ”

Viktiga takeaways

  • QuadrigaCX-sagan fortsätter att fungera som ett utmärkt exempel på förseelser och ekonomisk brottslighet som finns i den fortfarande mogna blockchain- och kryptovalutaindustrin.
  • Stora utbyten med verifierbara referenser och en lång historia av säkerhet är fortfarande de säkraste alternativen för handel med kryptovalutor.

Bitcoin ETP kommer att lanseras på den tyska digitala börsen Xetra

Tysklands Xetra digitala börs kommer att få sin första krypto-ETP senare i månaden. ETP kommer från den Londonbaserade ETC-gruppen och kommer att vara tillgänglig för kunder i Storbritannien, Italien och Österrike.

Enligt ETF-ström, BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) stöds fysiskt, spårar priset på Bitcoin och har en total utgiftskvot (TER) på två procent.

Viktiga takeaways

  • Vi har sett en stadig ökning av institutionella investeringar i den första kryptovalutan, tillsammans med en ökning av Bitcoin-produkter för nämnda investerare.
  • Som ännu en Bitcoin-produkt inriktad på institutionella investerare tar den nya ETP bort de tekniska utmaningar som är förknippade med BTC – som att hantera plånbokadresser och säkerhet.

Indiska finansministeriet föreslår förbud mot kryptovalutor

Tre månader efter att Högsta domstolen i Indien ersatte reserven i Indien (RBI) mot banker som betjänar individer och enheter som handlar med kryptovalutor, har det indiska finansdepartementet föreslog ett heltäckande förbud mot kryptovalutor.

Det indiska parlamentet kommer att granska förslaget efter att det har skickats till unionens ministerråd.

Viktiga takeaways

  • Det är inte första gången ett förbud mot krypto föreslås i Indien. Tidigare förslag har hittills inte varit framgångsrika när det gäller att förbjuda den nya tillgångsklassen.
  • Ett kryptoförbud i det näst mest folkrika landet skulle vara ett stort slag för global antagande av kryptovaluta.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal. Följ OKEx Insights på Twitter och Telegram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map