CoinMarketCaps Carylyne Chan: Dagens ekonomiska situation (Brrr) är positiv för Crypto som grundläggande för folkfrågor

Detta är den första intervjun i OKEx intervjuer, en serie konversationer som publicerats på vår akademi med ledare och byggare i kryptobranschen.

Förra veckan bröt nyheten att kryptoindustrins veteran CoinMarketCap (CMC) har varit förvärvade av kryptoutbyte Binance.

OKEx Academy pratade med Carylyne Chan, CMC: s nya tillfälliga VD – och tidigare strategichef – om förvärvet, “kryptovolutionen”, koronavirus och vilken typ av te hon dricker arbetande hemifrån hela dagen.

Contents

Anskaffningen

OKEx: Vad hör du just nu från samhället om förvärvet och hur du svarar?

Carylyne Chan: Jag har hört flera sidor. Definitivt finns det människor som inte är så nöjda med det. Jag tror att många av dessa människor är mer filosofiskt benägna mot självständighet och icke-inblandning, decentralisering. Det här är de största, antar jag, att det avskräcker affären.

Men samtidigt har jag faktiskt också hört många positiva åsikter. Många av dessa är människor som känner att detta drag representerar mognad för utrymmet. Du vet, vi har kommit till en punkt där människor nu gör alla dessa M&A [fusioner och förvärv] rör sig och det är ett tecken på att krypto mognar.

Jag har faktiskt sett några ganska intressanta kommentarer på Reddit där folk pratade om att det inte nödvändigtvis är en dålig sak, eftersom det är en fri marknad och människor uppenbarligen har andra alternativ till båda företagen.

Så länge båda företagen fortsätter att vara riktigt medvetna om sitt perspektiv och sin position i detta utrymme och fortsätter att bygga saker för användare och samhället, kan användare fortsätta att välja dessa två produkter. De kan välja dessa två företag eftersom de litar på dem och de tror att de ger de bästa produkterna och upplevelsen till slutanvändaren.

OKEx: Vad är ditt svar på de negativa kommentarerna eller till människor som känner sig obekväma med flytten?

Carylyne: Jag tror att ur mitt perspektiv är det viktigaste att komma ihåg att det ligger i CMC: s intresse att fortsätta vara neutral och transparent om vad vi gör.

Så jag vet att du har läst brevet [Carylyne och Brandon Chez (CMC: s grundare och tidigare VD) skrev båda brev till samhället om förvärvet – OKEx] och jag tror jag gick i detalj där om detta. Men det viktigaste är att det är vettigt för oss att fortsätta göra saker rätt av våra användare eftersom de kan välja.

Jag tror att det största för mig när någon ifrågasätter det är, du vet, du behöver inte ta mitt ord för det just nu. Men om du ger CMC en chans de närmaste månaderna eller de närmaste åren kommer du att kunna se att vi kommer att fortsätta agera på ett sätt som är i linje med vad vi har sagt hela tiden. Vi kommer fortfarande att agera med integritet. Vi kommer inte att bråka med någon av våra reklamklienter.

Ge oss bara lite tid. fortsätt att observera oss. Fortsätt att ringa ut oss om du vill. Jag tror att det är hälsosamt och bra för alla inblandade.

OKEx: Vad vill CMC vinna på sitt nya moderbolag?


Carylyne: Binance är ett sätt större företag än CMC, de har nära nio hundra anställda nu. Så det har gått igenom massor av tandvårdsfrågor som CMC för närvarande har. 

Vi har cirka 30 personer nu och vi är alla distribuerade. Kommunikation är något vi fortfarande försöker vänja oss vid på den här nivån. Vi försöker fortfarande räta ut våra HR-processer, till exempel. Vi försöker fortfarande ta reda på hur vi ska göra vår ekonomi ordentligt i olika regioner och sånt.

Så jag tycker att många av dessa bästa praxis har gått igenom det. Och för mig att ha den typen av förståelse för hur andra företag gör det och de ger oss detta strukturerade råd för hur det skulle vara att köra några av dessa processer inom CMC, för att skala mer effektivt så att vi kan fokusera på produkten kan vi fokusera på teknik och upplevelse för slutanvändaren – jag tror att det kommer att vara mycket, mycket användbart för oss när det gäller att skala ut CMC över tiden.

Likviditet och bra data

OKEx: I november, CMC presenteras dess nya likviditetsvärde. Varför är det viktigt att ha?

Carylyne: Som du säkert vet fanns det ett ganska stort problem med volyminflationen som började någon gång 2018. Tidigt 2018. Och människor försökte i princip spela spelet på CMC. De har ett stort incitament att försöka spela rankningen så att du klättrar och du får fler användare och sånt.

Så jag tror att det vi gjorde var istället för att bara försöka hitta en halvbakad lösning, vi försökte förstå varför detta hände. Och en stor del av det beror på att det i krypto inte finns någon central tillsynsmyndighet. Så ingen försöker reglera vad som händer när en börs inte rapporterar rätt volymer, eller om en näringsidkare gör det tvätthandel. Det är svårt att reglera det där och ingen gör det.

Så vi började fråga oss, är volym rätt mått för att göra detta? För att du inte riktigt kan reglera det som en outsider. Så det är därför vi kom med likviditetsstatistik. Det tar i princip hänsyn till alla olika marknadspar och det uppdaterar dynamiskt det måttet, beroende på hur flytande marknaden är.

I allmänhet skulle jag säga att detta var ett grundläggande sätt för oss att lösa problemet genom att titta på det från en annan vinkel, när det gäller likviditet, vilket handlare bryr sig om. I stället för bara volymer, som ibland kan vara ganska kosmetiska, i denna bransch specifikt.

OKEx: Vad menar vi exakt när vi pratar om bra data?

Carylyne: Så för det första har CMC historiskt sett mest data. Om du vill titta historiskt, vad som har hänt över tiden, har CMC samlat in data sedan 2013. Det är definitivt en stor sak för CMC som datauppsamlare.

Vad avgör datakvaliteten? Jag tror att en del av det är hur bra du kan veterinär data. Så vi har inbyggda avvikelser i våra algoritmer. Och sedan på grund av det faktum att CMC är den största aggregeraren och också den största hänvisningen till varje utbyte, vill de [utbytena] också se till att de rapporterar data till CMC på ett sätt som är så exakt som möjligt så att vi kan presentera dem i rätt ljus.

Så den andra delen av det är att CMC också är filosofiskt benägen att inte censurera data. Så det är därför vi har “rapporterat data.” Men vi har också “justerade data.” Så det kommer bara att ge människor ett val för vad som är vettigt för dem, vad de vill se. Vissa människor vill bara se ofiltrerade volymer, till exempel.

Vi kommer att fortsätta att förfina många av dessa [mätvärden]. Det är typ av en iterativ process för högsta kvalitet eftersom den ändras beroende på hur hela branschstrukturen förändras. Så tillbaka 2015 var det annorlunda. Datakvaliteten skilde sig från kvaliteten på data som vi pratar om just nu.

Och jag tror att det bara kommer att fortsätta att förändras över tiden. Så vi håller alltid ett öga på det. Vi har en massa communityanvändare som ger oss feedback på den informationen. Att ha utbyten som är incitament för att ge oss rätt, korrekta uppgifter.

Alla dessa bidrar till CMC: s fortsatta kvalitetssökande fastigheter, skulle jag säga. Det gör att vi kan tillhandahålla denna typ av hög kvalitet till våra användare över tiden. Också nya mätvärden som kommer upp. Det kommer förmodligen också att vara till hjälp.

Kryptovolutionen och antagandet

OKEx: I brevet som du skrev till samhället om detta förvärv sa du "Den viktigaste måttstocken för att introducera idéer och funktioner på CoinMarketCap har varit och kommer att vara: ”Speglar detta effektivt läget för kryptrevolutionen idag?”"

Kan du utöka vad kryptorevolutionen är för er och vad det innebär att återspegla det?

Carylyne: Så ända sedan Brandon startade CMC har han alltid varit den typ av person som tänker på det som om den fria marknaden. Varför har vi tusentals tokens idag, hundratusentals olika typer av blockkedjor?

Jag tror att den uppfattning som har format hur CMC har visat sig handlar om hur presenterar du all information på en fri marknad / fri konkurrens? På ett sätt som visar hur saker och ting utvecklas över tiden? Detta är anledningen till att det är vettigt att CMC: s data är intressanta över tiden. Så du kan se hur saker och ting har utvecklats över tid när det gäller strukturen i branschen.

Så när vi säger att vi lägger till dessa funktioner baserat på om det speglar revolutionen – det är mer som andra data kan vi visa upp på CMC som hjälper människor att förstå hur branschens struktur ser ut idag?

Kan vi presentera det på ett sätt så att människor kan se att det finns den typen av frihet? Det finns en slags fri tävling i det utrymme som händer. Så det kommer att fortsätta att forma många av de saker som vi bestämmer.

Kanske lägger vi till andra saker som DApps eller NFTs [non-svampbar tokens], vet du, över tiden. Det kommer att reflekteras eftersom folk vill se det på CMC och de vill se andra rankningar på webbplatsen, etc..

OKEx: När jag hör "kryptorevolution" Jag tänker på en annan term som slängs mycket, vilket är "adoption."

Vad betyder den termen specifikt för dig?

Carylyne: Ja, i stort sett alla har en annan definition. Så, antagande ur ett utbytesperspektiv skulle skilja sig från antagande från en DApp-spelperspektiv. De är typ av sammankopplade.

Men på sätt och vis skulle jag säga att adoption är en kritisk massa av människor som kommer att vara intresserade av något.

Och jag tror från många samtal som jag har haft, många tror att krypto-mördare-appen fortfarande är dess funktion som ett monetärt system, som en värdebutik.

Det verkar för mig fortfarande den dominerande tesen som de flesta har om vad revolutionens frihet betyder och också vad krypto betyder i termer av att människor antar det. Så den viktiga frågan är att människor äger krypto, använder människor krypto?

Det är därför du kan se att många projekt fokuserar på saker som ”kan du få det här på ett kassa [försäljningsställe]? Kan vi få detta till betalningssystem, till webbutiker? ” Saker så.

Så många av dem arbetar på olika saker. Men det känns som att ett slags övergripande tema bara är att kunna använda krypto antingen som pengar eller som ett sätt att förstärka andra delar av ekosystemet som kan bli bättre automatiserade, som Ethereum med smarta kontrakt eller andra smarta kontraktsplattformar.

Låt oss till och med säga kommande saker som DeFi [decentraliserad ekonomi] eller något som fortfarande är pengar, det är bara ett annat sätt att redovisa det eller ett annat system inom den monetära konstruktion som vi har i tankarna.

Den globala finanskrisen

OKEx: Vad tror du att den nuvarande globala ekonomiska situationen kan betyda för krypto?

Carylyne: Så uppenbarligen är allt jag säger spekulationer.

OKEx: Och inte investeringsråd!

Carylyne: Ja! Jag tror att en stor del av det är att vi ser många nya ämnen och samtal kring kvantitativa lättnader och vad det betyder för inflation, som Brrr [ jag Jag – OKEx], sånt.

Allt detta samlas på ett sätt som visar oss att fler och fler människor försöker förstå vad detta betyder för sin plånbok. Vad betyder det på lång sikt? Och jag tror att det faktiskt är en positiv trend för krypto, eftersom folk börjar ifrågasätta “vilka grunder har vi av de pengar vi använder?”

Och för många människor som befinner sig i kryptobranschen idag börjar vi med att förstå vad det innebär att ha pengar och varför det betyder något. Så det är positivt att människor nu börjar ifrågasätta dessa saker mer offentligt.

Så som människor i branschen kan vi faktiskt göra en stor del i att hjälpa andra att förstå det. Många människor runt omkring mig brukar fråga mig som “krypto, det är inte riktiga pengar, eller hur? Det är imaginära internetpengar. Så vad betyder det? ”

Jag är som, ja, men pengarna som du har i din plånbok just nu är också något imaginära. Det är bara att människor är överens om att det har samma värde för varandra.

Så om så är fallet, försök sedan tänka på hur du förstärker systemet på ett sätt som är vettigt. Är du intresserad av det? Kan du föreställa dig ett annat sätt, olika kryptosystem, olika blockkedjor och olika ideal som finns där och har friheten att välja mellan det över tiden? Jag tycker att det är väldigt intressant.

Så makrotrenderna hjälper definitivt krypto på det sättet att driva människor att förstå mer av utrymmet nu, mer än någonsin tidigare.

OKEx: Så i krypto ser vi detta utrymme för alternativ till det traditionella finansiella systemet. Men samtidigt ser vi kryptoföretag som arbetar direkt med det traditionella finansiella systemet, särskilt för att vi behöver fiat on-ramper.

Är det en motsägelse till kryptos ursprungliga etos?

Carylyne: Jag tror att det inte nödvändigtvis är en motsägelse i den meningen att – att gå tillbaka till den ursprungliga förutsättningen som vi pratade om – människor uppenbarligen är fria att välja vad som är mest vettigt för dem för deras livsstil.

Så om fiat löser de flesta av dina problem idag, finns det ingen anledning till varför du inte skulle fortsätta använda det. Men jag tror att det här är något som knyter tillbaka till adoptionssaken.

Finns det en anledning att använda den [krypto]? Och för de flesta är det inte just nu, förutom diversifiering av deras portfölj, för spekulation.

Så det är verkligen upp till oss att ta reda på vad mer som finns där ute för att uppmuntra fler av dessa användningsfall.

Det är faktiskt något som vi på CMC pratar mycket om internt. Om vi ​​är här i den här positionen och folk ser till oss för att ge idéer för vad de kan göra med sin krypto eller som ett alternativ till några av de system som de är vana vid, måste vi verkligen ta den rollen a mycket mer seriöst.

Oavsett om det är att skriva intressanta rapporter eller dela olika typer av plattformar. Till exempel olika sätt att tjäna ränta som är 100 gånger bättre än din nuvarande ränta som du får från din bank. Alla dessa saker är viktiga för oss att visa upp.

Så jag tror inte att det nödvändigtvis kommer i konflikt, det är verkligen komplementärt över tiden, bara beroende på varje persons behov.

Coronavirus uppdatering

OKEx: Jag ville veta hur COVID-19 har påverkat CMC. Har något förändrats för dig? Vilka mönster har du märkt sedan viruset startade?

Carylyne: Jag är inte säker på att det verkligen finns något mycket specifikt som har påverkat CMC, förutom volatiliteten på marknaderna. Jag tror att det är den största. Jag har sagt detta tidigare, jag tror att sidvisningarna på CMC korrelerar mycket med marknadens volatilitet. Så det har definitivt stor inverkan på oss.

Det är roligt, men många av våra teammedlemmar är väldigt vana att jobba hemma på egen hand. Så det har inte riktigt påverkat de flesta så mycket. Och nu frågar folk oss, ”har du några tips för att arbeta på distans? Och hur hanterar folk de här grejerna? ” Så som företag tror jag att vi har mer erfarenhet av dessa saker.

Nyligen publicerade vi en blogginlägg visar allas olika arbetsuppsättningar hemma. Jag skulle säga att det största som CMC-teamet har gjort i samband med coronavirus var Toalettpapper. Inte säker på om du såg det på April Fools.

Så vi var som “inte hamstra ditt toalettpapper, det här är inte rimligt!” Vi ville parodera just det fenomenet och visa upp det och ta fram det … Gör det lite lättare för människor som gick igenom allt från viruset.

Kvinnor i krypto

OKEx: Även om jag ofta ser kvinnor i olika roller i vår bransch, inklusive i ledarskap, rapporterar många kryptoföretag att deras publik är majoritet (ibland upp till 80 procent) manliga och också mestadels 25-45 år gamla.

Har du några tankar om denna demografiska avvikelse?

Carylyne: Generellt sett tror jag inte att det är nödvändigt på ett visst sätt att könsbestämma saker. Åtminstone för mig växte jag upp i en mycket meritokratisk miljö. Jag växte upp i Singapore där människor som människor talar mycket om meritokrati och ras inte är ett problem, kön inte är ett problem. Sådana saker. Så för mig har det aldrig varit en sak. 

Jag tror faktiskt i krypto finns det en mycket bättre balans i förhållandet mellan man och kvinna än i teknikföretag i allmänhet.

Så jag tycker att det är som att hitta roller, hitta vinklar som är väldigt intressanta för båda könen. Och jag tror att saken med krypto är att den är attraktiv eftersom det finns en stor känsla av individualism och mycket frihet. Och då känner du att du är en del av ett samhälle.

Så människor dras in i den interaktionen. Jag tror att det är mindre fokus på kvinna eller man eller vad det än är. Många ledare inom krypto är faktiskt också kvinnor. Annat än de manliga motsvarigheter som vi har.

Jag antar att jag inte har någon stark uppfattning på något sätt om vad vi borde göra åt det. Men jag hoppas att som någon här och andra välkända kvinnliga ledare där ute [att vi] är ett exempel för de yngre kvinnorna så att de kan göra vad de vill göra utan att behöva oroa sig för genuspolitik i allmänhet.

OKEx: Jag vet att det är en så laddad fråga när du pratar om kön i en bransch.

Eftersom vi har historiska, systemiska skäl till varför de flesta användare av krypto- eller kryptoinfrastruktur skulle vara manliga, till exempel.

Carylyne: Ja. Tidigare arbetade jag inom AI-industrin. Så där tror jag att det också är en mycket vanlig fråga eftersom folk pratar mycket om vad det innebär att skapa en maskin för att upptäcka mönster.

Och när du tänker på det som om det finns en omedveten fördom om de människor som tränar alla maskiner är manliga och / eller av en specifik ras eller från en viss typ av bakgrund. Så sådana saker manifesterar sig mer.

Och jag tror att med krypto, som med allt annat, kommer det alltid att finnas typ av en omedveten fördom.

Så det handlar mer om att förstå det, erkänna det och sedan säga att det inte borde vara så. Det borde egentligen handla om att få fler människor att ha den typen av olika syn. Men skickliga människor, oavsett kön, oavsett orientering.

Livet utanför krypto

OKEx: Läser du något just nu?

Carylyne: Jag läser många olika böcker samtidigt. Men just nu läser jag en ganska tjock bok som heter Strategy: A History. Det är en ganska intressant bok som spårar bakgrunden till var strategin kom ifrån. Och det är roligt eftersom de gick hela vägen tillbaka och började med att analysera den strategi som Gud använder i Bibeln. Jag rekommenderade det definitivt, det är väldigt spännande.

OKEx: Vad gör du när du först vaknar, du har en morgonritual av något slag?

Carylyne: Annat än bara att göra mig redo för dagen, vanligtvis vaknar jag och jag mediterar i 20 minuter och sedan tittar jag på min agenda för dagen och omprioriterar den enligt dagens början.

Så jag tror att det hjälper till att fokusera mycket. Och jag dricker också mycket te hela dagen.

OKEx: Jag kan inte ge upp kaffe, men jag är övertygad om att människor som dricker te hela dagen är jämnare och förmodligen mer produktiva.

Carylyne: Kanske är det kemiskt, eller hur, på grund av föreningarna i te. Det ska hjälpa dig att fokusera. Det är ungefär som ett litet surr som upprätthålls över tid eller något. Jag är dock inte säker på hur sant det är.

OKEx: Vilken typ av te dricker du?

Carylyne: Jag dricker mycket löst bladteer. Så som Oolong-te eller nyligen har jag druckit mycket pu-erh-te också.

Intervjun genomfördes av Olivia Capozzalo, innehållschef för OKEx. Det har redigerats och kondenserats.

Omslagsbild med tillstånd av Carylyne Chan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map