Coinbase avser rockkryptomarknad, beslagtagna PlusToken-mynt värda miljarder

Veckans största berättelser från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Volatiliteten drabbade kryptovalutamarknaden den här veckan tillsammans med några marknadsskakande nyheter om att tillsynsmyndigheter i USA kanske vill lägga stora begränsningar på finansiella företag som hanterar kryptovalutatransaktioner. Samtidigt kommer de beslagtagna PlusToken-digitala valutorna för miljarder dollar att förverkas för den nationella statskassan i Kina..

Här är allt du behöver veta om dessa berättelser och mer i den här utgåvan av OKEx Insights veckans Crypto News.

Coinbase avbryter marginalhandeln, citerar regleringsfrågor

Coinbase meddelat att den avbryter sina marginalhandelsprodukter i december efter farhågor om kontroll av lagstiftningen från USA: s råvaruterminkommission.

Därefter Coinbase VD Brian Armstrong lammad amerikanska finansdepartementets förmodade planer på att spåra självhushållna kryptovalutaplånböcker – vilket han tror skulle kräva att finansinstitut, som Coinbase, skulle verifiera ägaren av plånböckerna och samla in identifierande information om dem.

Utbytet upplevde senare tekniska problem mitt i allvarlig prisvolatilitet på kryptovalutamarknaden.

Viktiga takeaways

 • Om Armstrongs bekymmer valideras, skulle en sådan reglering sannolikt utgöra det största slaget från den amerikanska federala regeringen mot blockchain- och kryptovalutaindustrin.
 • Sådan reglering skulle också följa Financial Action Task Force: s instruktioner om att tillämpa "Reseregel" till kryptovalutaföretag som är verksamma inom dess medlemsländer.
 • Priset på BTC och den bredare kryptovalutamarknaden reagerade negativt på nyheterna. Marknadsledaren för kryptovaluta sjönk med 11,26% igår på OKEx.

Priset på BTC sjönk kraftigt vid sidan av Coinbase VD: s tweetsPriset på BTC sjönk kraftigt vid sidan av Coinbase VD: s tweets. Källa: CoinGecko

Beslagtagna PlusToken-kryptovalutor värda miljarder dollar

Kryptovalutor till ett värde av miljarder dollar som polisen i Kina tidigare beslagtagit under en kraftfull motverkning av det ökända PlusToken Ponzi-systemet har offentliggjorts denna vecka via ett domstolsbeslut från 19 november.

Tillgångarna som beslagtagits inkluderar:

 • 194775 BTC-mynt
 • 833 083 ETH-mynt
 • 1,4 miljoner LTC-mynt
 • 27,6 miljoner EOS-mynt
 • 74 167 DASH-mynt
 • 487 miljoner XRP-mynt
 • 6 miljarder DOGE-mynt
 • 79 581 BCH-mynt
 • 213724 USDT-tokens

Totalt är de beslagtagna tillgångarna värda över 4,2 miljarder dollar.

Viktiga takeaways

 • Efter bearbetning förverkas de beslagtagna kryptokurvorna och digitala tillgångarna till statskassan.
 • Den senaste uppdateringen i PlusToken-sagan illustrerar till synes de kinesiska polisernas ökade ansträngningar för att bekämpa kriminell aktivitet relaterad till digitala valutor.

Vågen planeras för att lansera envaluta stablecoin i januari

Enligt rapporter kan Vågen lansera dess Facebook-initierade stablecoin i januari 2021 – dock som en enda, dollar-bunden valuta istället för det ursprungligen planerade myntet med en korg med fiatvalutor.

Nyckelavhämtning

 • Efter intensiv granskning och återgång från globala tillsynsmyndigheter går Libra-projektet avsevärt tillbaka sina ursprungliga planer till förmån för något betydligt mindre ambitiöst och mer regleringsvänligt.

VanEck lanserar Bitcoin ETN på Deutsche Boerse Xetra

VanEck, en kapitalförvaltare baserad i USA, har lanserades en BTC-börsnoterad notering på Deutsche Boerse Xetra-marknaden.

Viktiga takeaways

 • Den nya ETN stöds fysiskt av BTC och ger investerare exponering för den ledande kryptovalutan utan att de faktiskt behöver köpa tillgången.
 • VanEck lyckades tidigare inte notera en BTC-börshandlad fond i USA.

CypherPunk Holdings blir nionde största offentliga BTC-innehavare

Cypherpunk Holdings avslöjas på torsdagen att sedan den 30 juni lade den till ytterligare 72.979 BTC i sina reserver – vilket gjorde att det totala antalet uppgick till 276.479 BTC. Det sekretessfokuserade investeringsbolagets BTC-innehav är för närvarande värd $ 4,640,147, när detta skrivs.

Den senaste ökningen av BTC-innehav härrör från företagets likvidation av sina positioner i Monero (XMR) och Ether (ETH).

Viktiga takeaways

 • Det kanadensiska börsnoterade företaget är nu den nionde största börsinnehavaren av BTC.
 • Cypherpunk Holdings har följt MicroStrategy som att fördela några av sina reserver till den marknadsledande kryptovalutan.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map