BTC: s årliga high sammanföll med branschnedgångar i handelsvolymen

En sammanfattning av OKEx Market Microstructure Report för oktober 2020

I oktober förblev priset på BTC, det inhemska myntet i Bitcoin-nätverket, till stor del i en uppåtgående trend – flyttade från 10 800 dollar till 13 800 dollar. Marknadsledaren för kryptovalutor hade sin bästa månadsavkastning (28%) sedan april. Det ökade också sin årliga avkastning upp till 90% enligt OKExs BTC-index.

Under tiden steg det totala börsvärdet för kryptovalutor till ytterligare ett årligt högt värde på 404 miljarder dollar – upp från 355 miljarder dollar i början av månaden, per data från CoinGecko.

Å andra sidan ledde bristen på prisåterföringar och volatilitet till en minskning av den månatliga handelsvolymen, tillsammans med önskan att avriskera före presidentvalet i USA. CryptoCompare noteras i dess Oktoberbytesöversyn att de månatliga derivatvolymerna förblev relativt stabila i oktober, medan spotvolymerna minskade betydligt. Enligt rapporten sågs stora nedgångar på 30% eller mer i månatliga spothandelsvolymer över många toppnivåbörser.

I slutet av oktober, enligt data från skev, OKEx hade det högsta aggregerade öppna intresset för BTC-terminer över alla börser, till 1,1 miljarder dollar. Det hade också det högsta öppna intresset för Ether (ETH) terminer, till 240 miljoner dollar. Samma branschövergripande trend i spotvolym observerades dock i OKEx-oktoberens mikrostrukturrapport. Spotvolymen på börsen minskade med 42% jämfört med föregående månad. Futures och swappvolymer minskade mindre med cirka 16%.

Derivatvolymerna förblev relativt stabila i oktober 2020Derivatvolymerna förblev relativt stabila i oktober 2020. Källa: OKEx

I oktober ökade antalet spot tradingpar på OKEx med 20. Det finns nu 502 spot trading par.

DeFi-handelsvolymprocenten ökade

Trots tumlande prispriser i världen av decentraliserad finansiering förblev handelsvolymen för DeFi-tokens konstant – bara 2% mindre jämfört med samma månad. DeFi: s andel av den totala swaphandeln ökade från 13% till 16%.

Bland USDT-marginaliserade DeFi-swappar har Uniswaps styrningstoken (UNI) och Chainlink (LINK) den största månadsvolymen, cirka 2 miljarder dollar vardera. Trots att UNI sjönk med nästan 50% i oktober är det fortfarande den mest populära DeFi-token på marknaden.

UNI och LINK leder USDT-marginaliserade DeFi-byten i handelsvolym i oktober 2020UNI och LINK leder USD-marginaliserade DeFi-byten i handelsvolym i oktober 2020. Källa: OKEx

Hela datasetet för OKEx DeFi Market Microstructure Report för oktober kan vara nedladdade här.

Futures volymuppgång efter Bitcoin-priset bryter 12 000 dollar


Futures, den mest omsatta produkten på OKEx, minskade volymerna med 16% i oktober till 75 miljarder dollar.

OKEx erbjuder nu totalt 196 futuresinstrument – 22 instrument mer än i september – vilket gjorde det möjligt för handlare att göra mer komplexa kombinationer och transaktioner med olika utgångsdatum.

Marknaden var inte aktiv under första halvåret. Priset på BTC bröt emellertid igenom en nyckelresistensnivå på 12 000 USD den 21 oktober. Futurvolymen förstärktes och tryckte sedan ut en månatlig.

Bland futures var myntmarginalkontrakt mer populära än USDT-marginalkontrakt. Till exempel genererade den mest omsatta BTC-kvartalsframtiden (BTC_USD_201225) en total volym på 16,9 miljarder dollar, medan den mest omsatta USDT-marginalerade kvartalsframtiden (BTC_USDT_201225) bokade 10,4 miljarder dollar månadsvolym.

Den myntmarginalerade BTC-kvartalsvisa framtiden är fortfarande den mest omsatta produktenDen myntmarginalerade BTC-kvartalsvisa framtiden är fortfarande den mest omsatta produkten. Källa: OKEx

Byt handelsvolym och likviditet

I oktober minskade den totala swaphandelsvolymen med 17% till 56 miljarder dollar. Medan BTC: s myntmarginerade swap, med 13,2 miljarder dollar i månadsvolym, fortfarande ligger före sin USDT-marginalbyte, har klyftan mellan de två minskat till cirka 1 miljard dollar.

För altcoins var USDT-marginalinstrument mer populära. Yearn.finance (YFI) och DFI.money (YFII) ryckte båda upp två platser i rankningen av USDT-marginalbaserade swappvolymer. Filecoin (FIL), som just lanserade sin mainnet, kom på nionde plats. Dessutom rankade UNI: s totala USDT-marginalvolym fjärde – med en volym upp på 170 miljoner dollar från september.

USDT-marginalbyten är mer populära för altcoin-handelUSDT-marginalbyten är mer populära för altcoin-handel. Källa: OKEx

När det gäller spreadar låg den USDT-marginalerade BTC-swap fortfarande kvar efter den myntmarginerade swap. Frågespridningen för BTC_USDT_SWAP, när den handlade 300 000 dollar i BTC, var 0,0246% – jämfört med lägre 0,0213% på BTC_USD_SWAP. Båda siffrorna har dock förbättrats något från september.

Myntmarginerade swappar har stramare spreadar för BTCMyntmarginerade swappar har stramare spreadar för BTC. Källa: OKEx

I november kan volymen återhämta sig starkt

I början av november, tillsammans med en stark marknadsrally efter valet, har det skett en märkbar ökning av handelsaktiviteten. Den ackumulerade handelsvolymen för derivat på OKEx ökade med 21%, vecka för vecka. Det aggregerade öppna BTC-räntan på OKEx visar också en uppåtgående trend efter en liten retracement. Dessutom har många DeFi-tokens sett en vändning i början av november, och näringsidkare kallar redan botten för denna del av marknaden.

OKEx släpper sin mikrostrukturrapport från november i början av nästa månad, så håll dig uppdaterad.

För läsare som är intresserade av mer information och OKEx-marknadsdata från september 2020 kan den kompletta dataset som används i denna rapport vara nedladdade här.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map