BTC och ETH: Vilken är ett bättre köp?

Översikt

BTC har stulit marknadens strålkastare den här veckan eftersom kryptopriserna nummer ett har försökt återta 10000-nivåerna igen. BTCFörsök att bryta sig över den psykologiska barriären kom efter ETH priserna nådde de högsta nivåerna sedan början av mars 2020. Med BTC och ETH hype och chattare fortsätter att cirkulera bland kryptosamhällen, handlare och investerare kan hitta intressanta insikter när man jämför data från on-chain, off-chain och derivathandel. Utifrån det kan vi få en bättre förståelse för BTC och ETHs nuvarande situation, vilket hjälper oss att göra en bättre bedömning av vilken som är ett bättre köp nu.

Balans på börser

Balansen på börserna kan ge oss lite färg när det gäller HODLers känsla och hur många mynt / token som finns att sälja. Data från Glassnode visar att BTC börsbalansen har minskat till BTC0,32 miljoner, det är den lägsta nivån på mer än ett år. BTC-saldot på börser har varit i en nedåtgående trend sedan mars och trenden har fortsatt så.

Figur 1a: BTC-balans vid börser

Källa: Glassnode

Figur 2b: ETH-balans vid börser

Källa: Glassnode

Å andra sidan, ETH balans på utbyten har varit snöboll. Antalet har nått ETH18,7 miljoner i mitten av mars i år, vilket inte har sett sedan slutet av december 2016.

Intressant nog reagerade balansen på de två tillgångarna väldigt olika under den massiva försäljningen i mars. Det verkar som om försäljningen utlöste nedgången BTCBalans, medan fler handlare har gjort sitt ETH i utbyte efter ETH priskorrigering under samma period.

Varför det betyder något?

Vi tror att näringsidkare och investerare tar ut sina mynt / token från börser kan vara ett tecken på långsiktig hausse, eftersom de ville lagra sina innehav i kalla plånböcker och förvänta sig en potentiell bull run. Ur den synvinkeln verkar det som om marknaderna har varit mer hausse på BTC än ETH. Det kan dock också finnas andra faktorer som driver ökningen och minskningen av saldona, såsom nätverkssäkerhet.

Adresser med hög balans

Valens vilja att samla mynt / tokens kan vara en annan ledtråd som handlare och investerare bör leta efter när det gäller grundläggande analys. Antalet unika adresser med hög balans kan vara särskilt viktigt.

Data från Glassnode antyder att antalet unika adresser som är lika med / mer än ETH32 har ökat stadigt under det senaste året trots prissvängningarna. Under tiden antalet unika adresser med inte mindre än BTC10K har återhämtat sig från nedgångarna i slutet av mars. Ändå verkar det relativt lågt jämfört med antalet i slutet av juni, som är på 120.


Figur 2a: Bitcoin-tillägg. med bal. ≥ 10K BTC

Källa: Glassnode

Figur 2b: Ethereum addrs. med bal. ≥ 32 ETH

Källa: Glassnode

Varför det betyder något?

Vi tror att kraftverk är en av de viktigaste mätvärdena för att spegla valens känslor för en viss tillgång, och det verkar som ETH är en tydlig vinnare ur denna synvinkel. Men vi ser också begränsningar för detta. Det beror på att ETH32 är en relativt låg inträdesbarriär, vilket kan sänka siffrans betydelse.

Även om antalet BTC adresser med hög balans har tagit upp, enbart dessa data är bara en del av den bredare bilden. Genom att kombinera saldot på växelnummer kan vi kanske se en mer omfattande bild.

Transaktionsavgift och gas

Bitcoins transaktionsavgift och Ethereums använda gas har fått många konversationer bland kryptochattgrupper på senare tid. En av berättelserna är att summan ETH den använda gasen har nått en ny heltidshöjd, vilket innebär att fler har använt nätverket; således bör priset gå upp. ETH priserna har berört 250 nivåer innan de tillbaka till 230 handtag.

Men när vi tittar på det genomsnittliga antalet ETH använd gas kunde vi se en annan bild. Data från Glassnode visar att medelvärdet av ETH den använda gasen har sänkt på baksidan av rallyt och bildat en nedåtgående trend. Ur det perspektivet kanske det inte finns så många transaktioner som vi trodde.

Figur 3a: Bitcoin transaktionsavgift (medelvärde)

Källa: Glassnode

Figur 3b: Ethereumgas som används (medelvärde)

Källa: Glassnode

Å andra sidan har bitcoins genomsnittliga transaktionsavgift svävat på relativt höga nivåer trots den senaste fluktuationen. Generellt sett kan en högre transaktionsavgift antyda att marknaden har en högre efterfrågan på att genomföra transaktioner. Därför är användare villiga att betala mer för snabbare avveckling. Det indikerar också att fler använder nätverket.

Varför det betyder något?

Vi tror att kryptovaluta är en typ av nätverksvärde, vilket innebär att ju mer människor använder det, desto mer värdefullt kommer tillgången att vara. Det är dock värt att notera att det inte finns någon direkt korrelation mellan transaktionsavgift / gas till pris, och dessa siffror kan vara bara ytterligare två delar av hela pusslet.

ETH-skevheten förblir negativ, BTC: s återhämtade sig

Om analys av on-chain aktiviteter är som en grundläggande analys för aktier, kan analys av derivathandelsaktiviteter vara som statistisk analys. Det kan ge marknadsaktörerna en inblick i hur riktiga handlare har positionerat sina affärer. Vi kunde hitta värdefull information från det.

Vi märkte det ett av de senaste konversationerna i kryptosamhället är att alternativen snedvrider ETH har blivit negativ och det kan vara hausseartat för priset.

Figur 4a: BTC 25d skev

Källa: Skew

Figur 4b: ETH 25d skev

Källa: Skew

Alternativ skevhet är skillnaden i underförstådd volatilitet mellan OTM / ATM / ITM-alternativ. Handlare kan använda dessa relativa förändringar som en handelsstrategi. Data från Skew visar att ETHsnedvridningsalternativen förblev mestadels negativa medan BTCHar återställts stadigt till det positiva området.

Vad säger den oss??

Vi tror att IV-förändringarna i olika optionskontrakt något kan föreslå den kommande volatiliteten hos den underliggande och hur handlare förväntade sig den. Men snedvridning av optioner är inte alltid en användbar indikator för prisförutsägelser men kan vara till hjälp under vissa omständigheter. Vi tycker att handlare bör överväga detta tillsammans med många andra faktorer som kan driva kryptomarknaderna.

Marknadens syn på BTC-optioner med högre lösenpriser var ETH-metoden relativt konservativ

Sättet som optionshandlare väljer strejkpriser verkar berätta för oss att marknaden har sett en mer progressiv syn på BTC priser, medan vyn på ETH har varit relativt måttlig.

Vi kan se att de flesta av BTC optioner med öppen ränta var inom 10000 lösenprisområdet, medan det andra och det tredje mest populära lösenpriset slits omkring 12000 och 11000. ETH sida har 280 strejker varit de mest populära, medan den andra och den tredje mest OI var 220 och 240.

ETH sidan verkar samtal med 280 strejker som en typisk hausseartad inställning. Men samtal med 220 och 240 strejker verkar mer som ett konservativt tillvägagångssätt, eftersom kontrakten redan / snart kommer att finnas i pengarna. Å andra sidan ser 220 och 240 putter mer ut som defensiva inställningar, som ETH har varit i en rally sedan mitten av maj.

BTC sidan, samtal med 10000 strejker verkar också som en standard hausseartad inställning, men samtal med 12000 och 11000 strejkpriser verkar ännu mer aggressiva. Ur perspektivet att skriva var putter med 12000, 11000 och 10000 lösenpris alla i pengarna. Om en näringsidkare är baissär på BTC, kan de överväga säljare med ännu lägre uttagspriser än över 10000.

Figur 5a: BTC-opt. OI genom strejk (från 4 juni)

Källa: Skew

Figur 5b: ETH opt. OI genom strejk (från 4 juni)

Källa: Skew

Slutsats

Vi täckte några av kedjans aktiviteter och handel med derivat från BTC och ETH, och det verkar som att det fortfarande inte är lätt att ringa ett enkelt samtal om vilken tillgång som är ett bättre köp just nu. Men det ser ut som BTC handlare har varit mer långsiktiga hausse på priset, medan ETH handlare har varit mer fokuserade på kortsiktiga prisåtgärder. Ändå bör handlare och investerare vara flexibla i handelsstrategierna och justera sina inställningar efter marknadsförhållandena.

Författare: Cyrus Ip – Forskningsanalytiker

Publicera av: OKEx

04 juni 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map