Bortom Bitcoins pris: Grundläggande visar anmärkningsvärd tillväxt mellan halveringar

Bitcoin (BTC) liknar alla andra tillgångar i världen när det gäller polariserande hype, godkännanden av kändisar, mediebevakning, reglerande utmaningar och prestanda under det senaste decenniet. Även om det har varit ett intensivt diskuterat ämne i flera år nu ökar den uppmärksamhet det alltid får fram till större evenemang, som förra veckans halvering.

En självreglerande åtgärd inbyggd i Bitcoins kod, blockeringsbelöningen “halverar” sänker utsläppsgraden för nya bitcoins med hälften ungefär vart fjärde år. Den tredje sådan händelse ägde rum omkring 19:23 UTC den 11 maj 2020.

Halveringen som en grundläggande milstolpe

Även om många branschledare tror att Bitcoin och dess underliggande teknik kan förändra världen, det finns bland gemenskapen en fixering av den digitala tillgångens pris. Detta driver i sin tur spekulationer och den volatilitet som Bitcoin har blivit känd för.

Kortsiktiga prismål och förutsägelser åt sidan, Bitcoins verkliga värde, experter argumentera, ligger i dess förmåga att hålla och överföra värde över hela världen på ett flexibelt, transparent och pålitligt sätt. Dess värde kommer också från den inbyggda knappheten, vilket är ett resultat av begränsad tillgång och en regelbundet saktande utsläppsgrad.

För detta ändamål är halveringen en betydande grundläggande milstolpe som minskar utsläppsgraden och ökar Bitcoins knapphet, vars effekter utvärderas i analytiker. PlanB: s implementering av stock-to-flow-modellen.

Medan halvering av händelser har varit mycket diskuterades och granskat över deras inverkan på Bitcoin pris och framtida prognoser, en genomgång av de ledande digitala valutans grundläggande förhållanden mellan de två sista halvingarna kan ge ett bredare perspektiv på dess tillväxt över tiden.

Globalt intresse för Bitcoin såg x8-tillväxt

Under det senaste decenniet har Bitcoin dykt upp från det mörka nätet för att göra sin närvaro känd på global nivå. Enligt Google Trends-data har intresset för Bitcoin fortsatt att öka över tiden, med sporadiska toppar som markerar betydande prishöjningar, som den i december 2017.

bitcoin intresse google trenderBitcoin söktermer intresse över tid. Källa: Google Trender

Sedan dess tidigare halvering, den 9 juli 2016, har intresset för Bitcoin ökat nästan åtta gånger. Även om detta inte är ett konkret mått när det gäller tillväxt, indikerar det ökande acceptans och erkännande för den digitala valutan runt om i världen.

Antalet adresser utan saldo nådde 30 miljoner

Med tanke på den anonyma karaktären av Bitcoin-plånböcker (och hur lätt de kan skapas) är det praktiskt taget omöjligt att veta exakt antalet befintliga Bitcoin-användare i termens traditionella mening. Men en av de närmaste alternativa mätvärdena är antalet BTC-adresser utan balans.

Detta nummer anger adresser som inte är tomma och innehåller minst en satoshi, den minsta enheten i en Bitcoin (0,00000001 BTC).

Som framgår av diagrammet nedan, vid tidpunkten för den andra halveringen, uppgick det totala antalet adresser som inte var noll cirka 9 miljoner. Sedan dess har den vuxit mer än tre gånger för att korsa 30 miljoner.


totala btc-adresser utan nollAntal BTC-adresser som inte är noll. Källa: Glassnod

Även om denna siffra inte återspeglar unika användare, indikerar den en markant ökning av antalet sedan den senaste halveringen.

Dagliga aktiva adresser mer än fördubblades

Ett annat, mer fokuserat kedjemätvärde som återspeglar Bitcoins användning, är antalet dagliga aktiva adresser.

Detta nummer anger unika adresser som är aktiva i nätverket som avsändare eller mottagare och är ett mått på nätverkets verktyg och följaktligen dess värde.

btc aktiva plånböckerBitcoin dagliga aktiva adresser. Källa: Messari

Som visas i diagrammet ovan har antalet dagliga aktiva adresser mer än fördubblats mellan de två sista halvningarna. Den stod vid 434 000 vid den andra halveringen och var nästan 1 miljon vid den tredje.

Jämfört med toppnivån i december 2017 på 1,29 miljoner minskade antalet dagliga aktiva adresser i nätverket endast med 22 procent den 11 maj, även om prisskillnaden var större än 50 procent.

Det är dock viktigt att notera att detta antal vanligtvis toppar kring viktiga händelser och marknadsrörelser, som halveringen. Tillväxten är mycket mer stabil varje dag, vilket anges i loggskalversionen i diagrammet nedan.

btc aktiva plånbok logg diagramBitcoins dagliga aktiva adresser på en loggskala. Källa: Messari

Transaktionsantal upp över 70%

Varje nytt block som läggs till i Bitcoin-blockkedjan inkluderar transaktioner mellan användare – antalet framgångsrika transaktioner över nätverket jämfört över perioder kan representera tillväxt i användning och nytta.

Enligt diagrammet nedan var det totala antalet framgångsrika transaktioner på dagen för den andra halveringen 182 000. Detta antal ökade med över 70 procent för att nå 312 000 för det tredje evenemanget förra veckan.

bitcoin daglig txn-räkningAntalet dagliga transaktioner i Bitcoin-nätverket. Källa: Messari

Transaktionsvolym över $ 1,5 miljarder dollar per dag

Olika från det ovan angivna transaktionsmätvärdet, anger volymmätvärdet det totala värdet (i USD) av transaktioner på Bitcoin-blockchain en viss dag.

Ju högre volym, desto mer värde överförs med Bitcoin, vilket gör detta till ett tillförlitligt mått på nätverkets tillväxt och uppskattning över tiden.

btc daglig transaktionsvolymBitcoin transaktionsvolym (USD). Källa: Blockchain.com

Medan den totala transaktionsvolymen uppgick till 142 miljoner dollar vid den andra halveringen, uppgick den till 1,69 miljarder dollar för den tredje, vilket markerade en ökning med över 1 095 procent.

Nätverkets hashrate ökade med 7 874%

Kärnan i alla blockchain-nätverk, inklusive Bitcoin, är dess säkerhet och oföränderlighet, vilket säkerställer pålitliga och oföränderliga transaktionsregister.

Bitcoin-hashrate representerar den datorkraft som tilldelats nätverket och har en direkt korrelation med dess säkerhet.

Ju högre hashrate, desto dyrare blir det att attackera blockchain (se 51 procent attack) och ändra nya block och transaktioner.

hashrate för bitcoin-nätverkBitcoin hashrate. Källa: Messari

Bitcoins hashrate har ökat betydligt mellan de två sista halvingarna, från 1,58 miljoner terashash per sekund (TH / s) den 9 juli 2016 till 126 miljoner TH / s den 11 maj 2020 – en ökning med över 7874 procent.

Med nuvarande hashrate, det teoretiska kostnaden för att attackera Bitcoin-nätverket är mer än 344 000 dollar / timme, jämfört med 11 500 dollar / timme och 6 454 dollar / timme för Bitcoin Cash (BCH) och Bitcoin SV (BSV) respektive.

Tillväxten i hashrate (och den säkerhet det ger) presenterar Bitcoin som en pålitlig alternativ betalningsmetod för överföringar av stort värde.

Nätverkstillväxt trumlar prisuppskattning

Av många konton, den “Verkligt värde” av en BTC är i dess funktionalitet, som är beroende av nätverket där den verkar. Bitcoins nätverk är anledningen till att det är den ledande digitala valutan och har förblivit som sådan, trots införandet av tekniskt förbättrade och avancerade digitala tillgångar och token.

Förutom Bitcoins popularitet är mätvärdena som markeras ovan mått på Bitcoin-nätverkets tillväxt, nytta och säkerhet. Dessa egenskaper är avgörande för dess existens och överlevnad – för att avgöra om Bitcoin på sikt har en verklig chans till global adoption. Även om dessa siffror återspeglar olika grad av tillväxt över tiden, huruvida de motiverar en viss prisvärdering i termer av andra valutor (såsom USD) är en annan diskussion.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map