BitMEX-rättegång, Iran Crypto Mining och en konstig Bitcoin-rörelse: Veckans nyheter

Förra veckan i krypto sågs en ny rättegång mot Bitcoin-derivatjätten BitMEX, en konstig rörelse av bitcoins som utvinns 2009, och den iranska regeringen prioriterar kryptogruv bland andra anmärkningsvärda nyhetsrapporter..

BitMEX-moderbolaget riktas in i en ny RICO-stämning

Cryptocurrency exchange och derivathandelsplattform BitMEX stäms av det Puerto Ricanska företaget BMA LLC. Anklagelserna mot den populära plattformen inkluderar orkestrering av en massiv finansiell brottsring.

Specifikt, stämningen har lämnats in i USA: s tingsrätt för norra distriktet i Kalifornien och hävdar att BitMEXs moderbolag, HDR Global Trading, är inblandat i en olaglig sammansvärjning av flera miljarder dollar som omfattar trådbedrägeri, penningtvätt, olicensierad penningöverföring och annan olaglig verksamhet. Dessutom påstås det att företaget bryter mot lagen om påverkad och korrupt organisation (RICO).

HDR Global Trading har emellertid avskaffat rättegångens anklagelser som lite mer än att “återkasta […] information som tagits bort från internet” inlämnad av “en seriell anmälare mot företag som verkar i kryptovalutautrymmet [det är] allmänt erkänt för att fungera precis som ett patentroll. ” Uttalandet kommer två veckor efter att BMA LLC ingav en rättegång mot blockchainföretaget Ripple.

Inte långt efter att nyheten om rättegången började cirkulera upplevde BitMEX ett “stort avbrott” – vilket resulterade i att dess handelsmotor gick offline. Plattformen återupptog verksamheten några timmar senare.

Viktiga takeaways

 • Om fallet mot BitMEX skulle tas på allvar, skulle krusningar kännas i hela kryptovalutaindustrin. BMA LLC riktade sig dock tidigare mot kryptovalutaderivat utbyte av FTX på anklagelser om prismanipulation, men tappade fallet.
 • BitMEX har varit förlorar marknadsandelar på den alltmer konkurrensutsatta kryptovalutaderivatmarknaden. Nyheter om en rättegång mot moderbolaget kommer sannolikt inte att stärka dess rykte.
 • Till skillnad från BitMEX-avbrottet den 13 mars, vilket sammanföll med att priset på Bitcoin (BTC) kraschade till tolvmånadersnivåer, förblev priset på BTC relativt stabilt under avbrottet.

Bitcoins som bryts i början av 2009 genomfördes på nätet

50 bitcoins flyttades i två transaktioner på onsdag från en adress som förblev vilande sedan början av 2009 – extremt tidigt i Bitcoins livslängd. Enligt kryptovalutans transaktionsspårare Whale Alert, “myntades denna transaktion under den första månaden av Bitcoins existens.”

Dessa sällsynta rörelser utlöste en våg av spekulationer om att bitcoins i fråga kanske (eller inte) tillhör Bitcoins anonyma skapare, Satoshi Nakamoto. Dessutom sjönk priset på BTC omedelbart efter att nyheten kom fram – troligen orsakad av rädsla för att grundaren kan förbereda sig för att sälja en stor summa av de tidigt utvunna bitcoinsna.

Den senaste gången bitcoins som bryts från denna tidsperiod flyttades in var Augusti 2017.

Viktiga takeaways

 • Priset på Bitcoin sjönk nästan omedelbart med sju procent, vilket illustrerar hur snabbt kryptovalutamarknaden är att reagera på spekulationer kring mynt Satoshi Nakamoto kan äga.
 • Transaktionen har också större konsekvenser i Wright mot Kleiman-fallet. NChain CTO Steve Shadders listade adressen att mynten skickades från som potentiellt tillhörande Craig Wright, som påstår sig vara den verkliga Nakamoto.

Iran börjar utarbeta en nationell kryptogruvplan och ser ut att införa ytterligare regler

Irans president, Hassan Rouhani, har beordrat landets regering att göra det skapa en ny nationell plan för att dra nytta av den mogna kryptoindustrin. Specifikt sa han till Centralbank of Iran (CBI), landets energiavdelning och ministerier för informations- och kommunikationsteknik att skapa ett kryptogruvförslag, med aspekter som behandlar dess reglering.

Två dagar före Rouhanis order, Irans parlament föreslagen implementera sina regler för valutasmuggling inom kryptovalutor. Dessutom syftar lagförslaget till att tvinga registrering av kryptovalutabörser som servar iranska användare med CBI.


Viktiga takeaways

 • Irans förnyade intresse för kryptogruva på nationell nivå kommer månader efter USA: s president Donald Trumps uppenbarligen den anklagade landet för att använda kryptovaluta för att undvika sanktioner.
 • Det möjliga genomförandet av strängare kryptovalutaregler kan göras i ett försök att förhindra kapitalflykt från Iran.

Bakks verksamhet växer i takt med att CME Bitcoin öppnar intresse för nya toppar

Innan lanseringen av sin konsumentapp, Intercontinental Exchange: s kryptosatsning, Bakkt, lagt till mer än 70 kunder till sin institutionella förvaringsverksamhet för digitala tillgångar, Bakkt Warehouse. Dessutom kan klienter köpa försäkringsskydd till ett värde av 500 miljoner dollar.

Under tiden slog den öppna räntan för Bitcoin-optioner på CME nya heltidshöjder efter de senaste nyheterna att Paul Tudor Jones investerar i den ledande kryptovalutan (mer exakt, i Bitcoin-futures), som han kallade en växande butik med värde..

Viktiga takeaways

 • Förbättrade ramper för institutionella investerare till Bitcoin- och kryptovalutorummet har till stor del varit ansvariga för den dramatiska ökningen av institutionellt intresse för rymden. Eftersom Bakkt fortsätter att växa sin verksamhet är det rimligt att förvänta sig att denna trend fortsätter.
 • Öppet intresse för BTC-optioner på CME signalerar att institutionella investerare har en starkare inverkan på marknaden.

Amerikanska kongressledamot föreslår Advancing Blockchain Act

Kentucky kongressledamot Brett Guthrie lade fram tillsammans med medlemmar i House Energy and Commerce Committee en blockchain-fokuserad räkning kallas The Advancing Blockchain Act. Lagförslaget är tänkt att stärka USA i sin strävan att vara i framkant av framväxande teknik.

Den föreslagna lagen syftar till att främja användningen av blockchain-teknik i den amerikanska ekonomin.

Viktiga takeaways

 • USA har inte precis varit i framkant inom blockchain-teknik och kryptovalutor. Den nya lagen skulle vara ett viktigt steg för att hjälpa landet att hålla jämna steg med den utländska konkurrensen.
 • Kina – USA: s motståndare mot handelskriget – har hittills lett vägen när det gäller implementering av blockchain-teknik i nationell skala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map