Bitmain löser rättsliga tvister, nya Ethereum ASIC-gruvarbetare rullar ut

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong

China Market Watch bild

Cryptocurrency mining har tagit centrum den här veckan i Kina och Hong Kong. De långvariga rättsliga tvisterna mellan Bitmain-grundarna Jihan Wu och Micree Zhan har nått en överenskommelse med 600 miljoner dollar för att köpa Wus aktieandel i Bitmain.

I andra gruvrelaterade nyheter delade Chris Zhu från INBTC sina tre förutsägelser om kryptogruvindustrin de närmaste fem åren. Konkurrensen inom gruvdrift i Ethereum värms upp denna vecka när Linzhi Inc. började lansera sin senaste gruvmodell, Phoenix.

Här är allt du kanske har missat angående dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights China Market Watch.

Bitmain juridisk kamp når uppgörelse på 600 miljoner dollar

Det har varit rapporterad att Bitmain-grundare Jihan Wu och Micree Zhan har nått en förlikning på 600 miljoner dollar efter långvariga juridiska tvister om kontrollen av det framstående kryptovalutagruvföretaget. Som en del av förlikningen kommer Wu att avgå från ledningen av Bitmain. Han tar över BTC.com-gruvpoolen och Bitmains utomeuropeiska gruvcentra. Zhan, å andra sidan, kommer att ta över Antpools gruvpool och Bitmains gruvgårdar i Kina.

Den strukturella förändringen kräver köp av Wus andel i Bitmain på 600 miljoner dollar, som Zhan tillfälligt kommer att inteckna sina aktier för att slutföra. Enligt Sequoia Capital, medlaren i tvisten, förväntas de nuvarande villkoren i avtalet ratificeras vid Bitmains kommande bolagsstämma den 28 december. Som en del av förlikningen avser Zhan att slutföra ett börsintroduktion för Bitmain i USA före slutet av 2022.

Viktiga takeaways

  • Bitmain kan behöva rulla ut nya gruvmodeller för att finansiera avvecklingen.
  • En framgångsrik börsintroduktion skulle lindra likviditetsproblem från Bitmains investerare.

INBTC-grundaren beskriver tre trender för gruvbrytning

Chris Zhu, grundaren av den Kina-baserade gruvpoolen INBTC, delad hans förutsägelser för gruvindustrin under de närmaste fem åren. Han skisserade tre viktiga trender:

  1. Krypteringsindustrin kommer att domineras av institutioner, vilket innebär att gruvarbetare i detaljhandeln är mindre benägna att överleva.
  2. Krypto gruvindustrin kommer att regleras – när det gäller beskattning, revisioner och autentisering.
  3. Energileverantörer kommer att dominera utbuds- och efterfrågesidan av kryptogruvdrift, medan Kina förblir en "optimal" plats för krypto gruvarbetare att fortsätta sin verksamhet.

Nyckelavhämtning

  • Cirka 70% av kryptogruvföretagen i Kina är reglerad. Gruvdrift i Kina måste följa bestämmelserna från National Development and Reform Commission.

Linzhi Inc. rullade ut ny Ethereum ASIC-gruvarbetare

Linzhi Inc., ett Kina-baserat kryptogrundföretag, har satte igång lanserar en ny Ethereum ASIC-gruvarbetare, kallad Phoenix. Enligt en demo släppt av F2 pool, Phoenix överträffade rival Innosilicons A10 Pro ETH gruvarbetare, när det gäller processorkraft och energieffektivitet.

Nyckelavhämtning

  • Medan Ethereum genomgår sin övergång från proof-of-work till proof-of-stake, kommer Phoenix att behöva en bump i minnesstorlek eller eftermarknadskomponenter. Annars blir gruvmaskinen föråldrad efter fas 1.5 i Ethereum 2.0.

Världsbanken varnar Kina för att inte snabbt dra tillbaka stimulans

Det har varit en stillastående vecka för aktiemarknaderna i Hong Kong och Kina. När det gäller presstid handlas Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande till 3 385 och 5 014 – med veckovinst på 0,54% respektive 1,21%. I Hong Kong sjönk Hang Seng-index 0,84% den här veckan och ligger för närvarande på 26 238.

Det har varit en stillastående vecka för stora aktieindex i Kina och Hong Kong. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

I den senaste ekonomiska uppdateringen om Kina, Världsbanken sa att Kina bör upprätthålla en tillmötesgående penningpolitik och undvika någon "betydande sammandragning" i finanspolitiken 2021 för att hålla sin ekonomiska återhämtning på rätt spår.

Viktiga takeaways

  • Den största risken för Kinas ekonomiska återhämtning är koronavirusens återuppkomst nästa år.
  • Stigande investeringar från privata sektorer och starkare hushållsutgifter kan vara de viktigaste drivkrafterna för Kinas ekonomiska tillväxt nästa år.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map