Bithumb enligt uppgift rajd, Robinhood under bedrägeriutredning

De största berättelserna från kryptovalutavärlden som du kanske har missat

Den här veckan översvämmade kryptovalutan och blockchainvärlden till stor del med dåliga nyheter. Sydkoreas största kryptovalutautbyte angavs enligt uppgift av polisen, tusenårsfokuserad mäklare Robinhood är under en bedrägeriutredning och Ethereum-avgifter har nått höga toppar.

Ta reda på de här berättelserna och mer i den här utgåvan av OKEx Insights veckos kryptonyheter.

BoE-guvernören efterlyser internationell stabilitetsreglering

Bank of England guvernör Andrew Bailey har uppgett att kryptovalutor kopplade till värdet av fiatvalutor kräver reglering på global skala. Han utfärdade också en varning till företag som utfärdar stablecoins att internationell reglering snart kan komma.

Baileys ord kom in en adress till en publik vid ett online-evenemang med kryptovalutareglering och tankestyrka Hutchins Center on Fiscal & Penningpolitiken för Brookings Institution.

Viktiga takeaways:

  • Baileys uttalanden bör inte ses som anti-stablecoin. Snarare anser BoE-guvernören att det borde finnas fler reglerande åtgärder för att säkerställa det verkliga 1: 1-värdet av de fiat-bundna kryptovalutorna, samt säkerställa möjligheten att lösa in dem.
  • Bailey gick så långt som att föreslå att stablecoins kan bli en hållbar och vanlig betalningsmetod i framtiden.

Robinhood enligt uppgift under utredning för civilt bedrägeri

Robinhood, en aktie- och optionsmäklare som är särskilt populär bland årtusenden, är enligt uppgift utreds för civilt bedrägeri av United States Securities and Exchange Commission för att inte korrekt avslöja hur det säljer kundorderflöde till höghastighetshandlare.

Böterna från tillsynsmyndigheten beräknas uppgå till cirka 10 miljoner dollar.

Viktiga takeaways:

  • Problemet fortsätter för Robinhood, som tidigare har bötfällts av FINRA för felaktig routing av order och har drabbats av olika avbrott i tider med hög volatilitet på marknaden.
  • Tilliten till den populära investeringsappen kan minska om och när dålig press fortsätter att skriva ut.

Sydkoreas största utbyte har enligt uppgift tagits av polisen

Bithumb, den största kryptovalutautbytet i Sydkorea, har enligt uppgift beslagtagits av Seoul Metropolitan Police Agency för påstått begå bedrägeri. 

Enligt Seoul Shinmun, en välkänd tidning i landet, ledde den påstådda förförsäljningen av cirka 25 miljoner dollar i BXA-tokens till investerare till betydande förluster, efter att börsens ursprungliga token inte listades. Detta har lett till en uppenbar polisramp på Bithumbs kontor.


Viktiga takeaways:

  • De dåliga nyheterna från Sydkorea gick inte obemärkt förbi kryptovalutavärlden, och många skyllde rapporterna för den dramatiska BTC-försäljningen som bevittnades sent i veckan..
  • Sydkorea har länge varit en hotspot för "FUD." Ett annat utbyte i landet, Coinbit, var enligt uppgift greps av polisen förra veckan.

Den genomsnittliga Ethereum-transaktionsavgiften är rekordhög

Transaktionsavgifter på Ethereum-nätverket nådde nya heltidshöjder den här veckan när decentraliserade finansieringstoken fortsätter att täppa till nätverket. Den genomsnittliga transaktionsavgiften i Ether på Ethereum-nätverket nådde en topp på 0,031957 ETH den 2 september, enligt dataspåraren Blockchair.

Viktiga takeaways:

  • Skalfrågor har länge varit ett problem i Ethereum-nätverket och ökningen av decentraliserad finansiering har drivit detta problem ytterligare i rampljuset..
  • Ethereum-utvecklare måste fokusera mer utvecklingsuppmärksamhet och energi på att hantera skalbarhetsfrågor på kort sikt.

Den genomsnittliga transaktionsavgiften i ETH nådde en ny heltidshöjd tidigare i veckan. Källa: Blockstol

Brasilien planerar centralbankens digitala valuta för 2022

Presidenten för Brasiliens centralbank, Roberto Campos Neto, uttalade i en intervju med Bloomberg TV den här veckan att en digital brasiliansk real antagligen kommer 2022. Centralbankens digitala valuta, liksom alla CBDC, kommer till stor del att användas för att förbättra det traditionella banksystemet i det sydamerikanska landet

Viktiga takeaways:

  • Brasilien är inte det enda landet som planerar att lansera en centralbanks digital valuta. Kina anses till stor del vara i spetsen för denna lopp med sitt digitala yuanprojekt – som också skulle kunna användas 2022, i tid för vinter-OS.
  • Ansträngningar för att modernisera Brasiliens banksystem kan potentiellt hjälpa till att dämpa konsekvenserna av en ekonomisk lågkonjunktur.

Brasiliens BNP har minskat betydligt under senare hälften av det senaste decenniet. Källa: Handelsekonomi

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map