Bitcoin Halving, Telegram’s TON Dies, Reddit integrerar Ethereum: Crypto News of the Week

Det var en händelserik vecka i kryptovärlden – Bitcoins halvering av blockbelöning ägde rum för tredje gången någonsin, Telegrams efterlängtade blockchain-projekt dog och Reddit började använda Ethereum (ETH) -token för ett nytt community point-system.

Bitcoin registrerar sin tredje blockbelöningshalvering

Den 11 maj officiellt blockbelöningen för Bitcoin-gruvarbetare halverad. Nya block på BTC-blockkedjan genererar nu 6,25 nya bitcoins, i motsats till de 12,5 bitcoins som producerades före den senaste halveringen. Det var tredje gången i Bitcoins historia att det anmärkningsvärda och schemalagda evenemanget ägde rum.

Bitcoin gruvpool AntPool bryts blocknummer 630 000, den första halveringen av blockpost, som innehöll 3 134 transaktioner, 0,90968084 BTC i transaktionsavgifter och en total transaktionsvolym på 3311,62144322 BTC. AntPool beräknas vara den tredje största Bitcoin-gruvpoolen, från presstiden.

Viktiga takeaways

Eftersom det totala utbudet av bitcoins som någonsin kommer att finnas är fast (till 21 000 000) är kryptovalutans planerade halvbelöningshalveringar alltid en milstolpe i finansvärlden. Varje gång Bitcoin “halveras”, präglas färre bitcoins varje dag – vilket sänker tillgångens utsläppsgrad och framhäver i huvudsak dess brist.

Bitcoin-halveringar har också en dramatisk inverkan på gruvindustrin, eftersom mindre effektiva gruvarbetare kommer att kämpa för att förbli livskraftiga medan de med mer effektiv verksamhet kan bli mer dominerande.

Det första blocket brytades efter halvering den 11 maj. Källa: Blockchain.com

Telegram stänger av sitt efterlängtade blockchain-projekt TON

Tisdagen den 12 maj avslöjade den populära messenger-appen Telegrams grundare och VD, Pavel Durov, att företaget stängde sitt efterlängtade blockchain-projekt, Telegram Open Network (TON).

Nyheten möttes generellt med besvikelse i kryptosamhället och inte överraskande, upprördhet från investerare – projektet hade samlat in nästan 2 miljarder dollar från sofistikerade investerare 2018 för utveckling av både blockchain-protokollet och Telegram själv.

Telegrams två finansieringsrundor innebar dock att investerare i huvudsak köpte IOU (eller SAFT) för TON: s ursprungliga token, Gram. Eftersom några av dessa investerare var amerikanska medborgare involverade Telegram United States Securities and Exchange Commission (SEC) och registrerade försäljningen hos byrån för undantag från amerikansk värdepapperslag..

Men, bara några veckor innan Telegrams planerade lansering av TON och Gram, i oktober 2019, slog SEC Telegram med ett nödklagomål och ett besöksförbud och hävdade att både finansieringsrundan 2018 och den förestående lanseringen av TON var brott mot amerikansk värdepapperslag. SEC hävdade att Telegrams försäljning av SAFT och planerad försäljning av faktiska gram när TON lanserades var en del av ett större “system” för att kringgå lagen.

Den juridiska striden mellan SEC och Telegram resulterade i upprepade förseningar av blockchain-plattformen och tokens lansering. Det senaste domstolsbeslutet, den 1 april, stödde definitivt SEC: s påstående och beslutade att hindra Telegram från att lansera TON inte bara i USA utan överallt i världen.

Durovs beslut att stänga av TON kom slutligen efter försök att överklaga beslutet och utesluta amerikanska investerare från att interagera med TON eller Gram när det lanserades.

Viktiga takeaways

Vad som verkligen motiverade Durov att plötsligt avsluta arbetet med projektet är fortfarande oklart – speciellt när det gäller riskerna som står i strid med SEC: s påståenden. I hans posta tillkännagav att TON stängdes, fokuserade Durov på USA: s hegemoni inom finans och teknik, särskilt för att förklara sitt beslut.

På detta visade han möjligen sin oro för att amerikanska tillsynsmyndigheter kunde komma efter inte bara TON utan Telegram själv, vars globala distribution mestadels är beroende av amerikanska tekniska giganter Google och Apple.

Telegrams fall är bara en mycket framträdande del av en pågående saga mellan kryptoindustrin och SEC som började få stor uppmärksamhet under 2017 initiala mynterbjudande (ICO)..

TON: s finansiering är inte den första SAFT att stängas av SEC. Detta fall skapar dock ett skrämmande prejudikat när det gäller att visa den globala räckvidd som den amerikanska tillsynsmyndigheten kan ha – utökar effektivt sin tillsyn till hela världen.

Crypto-hedgefondernas tillgångar under förvaltning ökade dramatiskt 2019

En ny rapport den här veckan från PricewaterhouseCoopers (PwC) och Elwood Asset Management indikerar att det totala värdet av förvaltade tillgångar under kryptokurvfonder år 2019 fördubblades till mer än 2 miljarder dollar.

Rapporten visar också att Bitcoin, kanske inte överraskande, var den mest omsatta kryptovalutan av hedgefonder.

Det genomsnittliga beloppet av förvaltade tillgångar fördubblades nästan från 21,9 miljoner dollar till 44 miljoner dollar, liksom medianvärdet under förvaltning (19 procent till 35 procent). Dessutom sköt procentandelen krypto hedgefonder med över 20 miljoner dollar i förvaltade tillgångar upp till 35 procent – upp från 19 procent året innan.

Viktiga takeaways

Tillväxten som krypto hedgefonder upplevde förra året indikerar att institutioner kommer in i Bitcoin och kryptovalutautrymmet på ett betydande sätt. Detta har sannolikt drivits fram av ökad tydlighet i lagstiftningen runt om i världen och mer effektiva ramper för institutionella investerare.

Det finns liten anledning att anta att tillgångar som förvaltas av krypto hedgefonder inte kommer att fortsätta öka eftersom Bitcoin och andra kryptovalutor ses som mer livskraftiga skydd mot instabilitet i det traditionella finansiella systemet.

Reddit för att använda Ethereum-baserade community-poäng

Reddits prövning av sitt “community points” -system har utvidgats för att använda Ethereum-nätverket för att stimulera skapandet av “kvalitetsinlägg och kommentarer.”

Utgångspunkten bakom community-poängsystemet är att användare som bidrar med värdefullt innehåll kan belönas med poäng – Ethereum-baserade tokens – av användare av en viss community. Tips kan till exempel ges för insiktsfulla kommentarer eller intressanta inlägg.

Enligt en ny bildpresentation från den amerikanskbaserade diskussionswebbplatsen kan community-punkterna användas som ett sätt att mäta rykte på plattformen och / eller spendera på premiumfunktioner – som märken, emojis, kommentarbara GIF osv..

Dessutom kommer användarna att kunna överföra sina communitypoäng till valfri Ethereum-plånbokadress – och moderatorer har inte kontroll över någon användares poäng.

Systemet testas för närvarande i två Reddit-grupper.

Viktiga takeaways

Reddit har länge haft ett problem med att korrekt visa vilka medlemmar i samhället som är mest ansedda. Det nya belöningssystemet kan lösa problemet.

Reddits moderatorer har också behållit ett ganska fast grepp om sina samhällen, så vissa kan tycka att det är uppfriskande att lära sig att moderatorerna inte kommer att ha kontroll över dessa överförbara poäng.

JPMorgan erbjuder banktjänster till kryptovalutabörser

Nyheter bröt tidigare i veckan att JPMorgan Chase kommer att börja erbjuda bankkonton till stora amerikanska kryptovalutabörser Gemini och Coinbase – allt annat än att förstärka att det New York-baserade multinationella investmentbanken och finansiella holdingbolag har förändrat sin melodi mot Bitcoin och andra kryptovalutor.

Specifikt kommer JPMorgan att förse Gemini- och Coinbase-kunder med insättning, uttag och överföringstjänster.

Viktiga takeaways

JPMorgan som tillhandahåller banktjänster till Gemini och Coinbase exemplifierar den förändring som ständigt sker i stora finansinstituters syn på Bitcoin och kryptovalutor. Traditionella finanskraftverk som JPMorgan har historiskt sett, tittade digitala valutor som medel för bedrägeri och penningtvätt – men verkar nu se dem som mer legitima.

Bitcoin- och kryptovalutaföretag kan börja hitta bankförbindelser lättare att upprätta framöver, eftersom synen på industrin fortsätter att vara mer trovärdig.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map