En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong.

Det har varit en hektisk vecka i de kinesiska och Hong Kong blockchain-sfärerna. Folkbanken i Kinas biträdande guvernör publicerade en artikel om vilken inverkan DCEP skulle ha på Kinas penningmängd. Dessutom blir Bitcoin-annonser virala i Hong Kong.

Här är allt du kanske har missat om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights China Market Watch.

PBoCs biträdande guvernör beskriver fem konsekvenser av DCEP på Kinas penningmängd

Fan Yifei, biträdande guvernör för Folkets bank i Kina, nyligen publicerad en artikel om effekterna av Kinas digitala valuta, DCEP, på dess M0-penningmängd. De fem viktigaste sakerna att notera är:

 1. DCEP är en del av Kinas M0, vilket innebär att den är en del av leveransen av sedlar och mynt – dvs. fysiska kontanter.
 2. DCEP är en centraliserad valuta och hanteras av PBoC.
 3. Utfärdandet och spridningen av DCEP måste följa tillämpliga lagar och regler relaterade till kontanthantering.
 4. DCEP är ett allmänt gods som tillhandahålls av PBoC. Den kinesiska centralbanken tar inte ut räntor eller avgifter för allmänheten att använda den digitala valutan.
 5. Kommersiella banker i Kina är ansvariga för att underlätta omvandlingen av DCEP och fiat RMB för allmänheten.

Viktiga takeaways

 • Lanseringen av DCEP markerar en viktig milstolpe i digitaliseringen av Kinas penningförsörjningssystem. Enligt Fan kommer efterfrågan på ett sådant steg från den snabba utvecklingen av mobila och elektroniska betalningar i Kina.
 • Utfärdande och cirkulation av DCEP, liksom fiatvalutor, omfattas också av regler för penningtvätt och finansiering av terrorism..

Blockchain Service Network välkomnar det officiella programmeringsspråket

Red Date Technology – utvecklaren bakom Kinas rikstäckande blockchain-projekt, Blockchain Service Network – infördes Digital Asset Modelling Language som ett enhetligt programmeringsspråk för smarta kontrakt för BSN. Det öppna källkodsprogrammet och blockchain-agnostiska programmeringsspråket utvecklas av den amerikanska blockchain-starten Digital Asset Holdings och kommer att finnas tillgängligt för BSN-utvecklare 2021.

Enligt He Yifan, företagets VD, kommer Digital Asset Modeling Language att vara den exklusiva standarden för utveckling av decentraliserade applikationer i Blockchain Service Network. Antagandet av det enhetliga programmeringsspråket för smarta kontrakt syftar till att förbättra BSN: s interoperabilitet, eftersom utvecklare inte behöver skriva om sina smarta kontrakt varje gång de distribuerar en applikation på den..

Viktiga takeaways

 • Digital Asset Modeling Language förväntas slutföra sin första pilot i november 2020 och fungera på både IBMs Hyperledger Fabric och WeBanks FISCO BCOS.
 • BSN fortsätter att integrera fler offentliga blockchains, med Algorand, ShareRing och Solana förväntas vara anslutna snart.

Bitcoin-utbildningskampanjer visas i Hong Kong

Efter publiceringen av en Bitcoin-annons i Apple Daily, en tabloidtidning i Hong Kong, har det skett en ny våg av annonser på spårvagnar och skyltar i Hong Kong.

Annonserna lanserades av Bitcoin Association i Hong Kong och syftar till att öka allmänhetens medvetenhet om kryptovalutor som ett alternativ till traditionell finansiering. Enligt ett meddelande, Det finns fem skyltmeddelanden som diskuterar fördelarna och riskerna med Bitcoin i en snabbt föränderlig global ekonomi.

Viktiga takeaways

 • Annonserna lyfter fram de ekonomiska fördelarna med Bitcoin som ett alternativ till traditionell finansiering. Till exempel undviker det begränsade totala utbudet av BTC problemet med omfattande inflation orsakad av oavbruten utskrift av fiatvalutor.
 • Bitcoin annonser med slogan "Var din egen bank" har placerats framför huvudkontoret för stora Hongkong-banker, såsom HSBC och Standard Chartered – vilket höjer diskussionen om ekonomisk integration i regionen.

#Bitcoin annonser är precis framför #HSBC huvudkontor i #HongKong – är detta en utmaning eller ett annat steg framåt för finanisk inkludering? pic.twitter.com/ywPXY3x7wV– Jay Hao @OKEx (@ JayHao8) 11 september 2020

Detaljhandeln i Kina växte för första gången 2020

Aktiemarknaden i både Kina och Hong Kong återhämtade sig något den här veckan. Shanghai SE Composite och CSI 300 handlas för närvarande till 3 284 och 4 657 per presstid, med en veckovinst på 0,90% respektive 1,58%. I Hong Kong steg Hang Seng Index med 0,92% denna vecka och ligger för närvarande på 24 694.

Marknadsindexen i Kina och Hong Kong har återhämtat sig något. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Den kinesiska aktiemarknadens lilla återhämtning har drivits av försäljningstillväxten i augusti. Enligt National Bureau of Statistics, Kinas detaljhandel växte med 0,5% i augusti – den första tillväxten inom detaljhandeln, i år. Detaljhandelns tillväxt överensstämmer med Kinas COVID-19 ekonomiska återhämtning.

Nyckelavhämtning

 • Trots den senaste tillväxten i augusti är detaljhandeln fortfarande i det svagaste området för Kinas ekonomiska återhämtning. Som jämförelse visade industritillväxten starkare tecken på återhämtning eftersom den växte med 5,6% jämfört med samma period föregående år i augusti – vilket uppskattade 5,1%.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me