Ant Groups gränsöverskridande blockchain avtäckt inför Golden Week Holiday

En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong

Överensstämmelse och säkerhetsfrågor toppar rubrikerna i den kinesiska kryptovalutan och blockchain-sfären den här veckan efter att det kinesiska ministeriet för offentlig säkerhet uppgav att digitala valutor har blivit en penningtvättkanal för olagliga speloperatörer, vilket leder till ett årligt RMB-utflöde i biljoner. Under tiden tillhandahöll den kinesiska nationella sårbarhetsdatabasen ytterligare vägledning om blockchain-säkerhet genom att publicera den första rankningsstandarden för blockchain-sårbarheter.

Här är allt du kanske har missat om dessa berättelser (och mer) i veckans upplaga av OKEx Insights China Market Watch.

Olagliga speloperatörer flyttade biljoner RMB med digitala valutor

Liao Jinrong, generaldirektör för den internationella samarbetsavdelningen under det kinesiska ministeriet för allmän säkerhet, sa att olagliga speloperatörer har varit ansvariga för ett årligt utflöde på över en biljon RMB.

Liao betonade att vissa spelare använde digitala valutor för olaglig överföring av medel. Han trodde att orsaken till utflödet är bristen på tillsyn över misstänkta transaktioner från tredjepartsinstitutioner, betaltjänstleverantörer, handlare och e-handelsplattformar.

Viktiga takeaways

 • Enligt Liao är det svårare att spåra transaktioner i digitala valutor än de i fiatvalutor på grund av samarbete mellan betalningsföretag och kriminella organisationer – vilket fortsätter den gemensamma berättelsen att kryptovalutor används av brottslingar.
 • Den kinesiska regeringen har försökt att undertrycka överföringen av medel från olagliga speloperatörer genom att öka kostnaden för att öppna betalkonton hos icke-finansiella institutioner, öka effektiviteten vid identifiering av ovanliga transaktioner och kräva användningen av riktiga namn för kontoinnehavare.

Första rankningsstandard för blockchain-sårbarhet publicerad av Chinese National Vulnerability Database

Kinas nationella sårbarhetsdatabas släppte sin rankningskod för blockchain-sårbarhet den 27 september. Den använde problem med svårighetsgrad och upplösning som de två huvudkriterierna för att utvärdera blockchain-sårbarheter och rankade dem som högrisk-, medel- eller lågrisk.

Enligt CNVD finns det fyra kategorier i rankningsstandarden för blockchain-sårbarhet:

 1. Offentliga blockkedjor
 2. Consortium blockchains
 3. Smarta kontrakt
 4. Ekosystem

Viktiga takeaways

 • Som anges av CNVD härrör behovet av att upprätta en rankningsstandard för blockchain-sårbarheter från brist på standardisering i bug bounty-program som erbjuds av olika blockchain-projektteam..
 • CNVD uppgav också att det finns 412 blockchain-sårbarheter i Kina, varav 100 av dem klassificeras under högrisk-kategorin.

Ant Group presenterade Trusple för gränsöverskridande handel

Ant Group, ett dotterbolag till den kinesiska e-handelsjätten Alibaba Group, avslöjade dess gränsöverskridande blockchain-plattform "Trusple" att stödja små och medelstora företag.

Byggd med begreppet "förtroendet gjort enkelt" i åtanke syftar Trusple till att mildra de förtroendefrågor som leder till förseningar och betalningsförseningar. Trusple-smartavtalet används för att utföra handelsorder och behandla betalningsavräkningar automatiskt för köparens och säljarens banker.

Viktiga takeaways

 • För att optimera de gränsöverskridande processerna på Trusple har Ant Group samarbetat med kända globala banker – som BNP Paribas, Citibank, Deutsche Bank och Standard Chartered.
 • Bortsett från blockchain-initiativ, ant Group nyligen lanserades sin virtuella bank, Ant Bank, i Hong Kong. Ant Bank är den sjätte grenlösa långivaren i Hong Kong och kommer att samarbeta med AlipayHK för att erbjuda utlåningstjänster till sina 2 miljoner användare.

Kinas tillverkningsaktiviteter förblir robusta före gyllene veckosemestern

Den här veckan sjönk aktiemarknaden i Kina och Hong Kong något. När det gäller presstid handlas Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande till 3 218 och 4 587 – med en veckoförlust på 1,88% respektive 1,4%. I Hong Kong sjönk Hang Seng-index 2,24% denna vecka och ligger för närvarande på 23 503.

 De kinesiska och Hongkongs aktiemarknaderna sjönk något. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Kinas nationella statistikbyrå meddelat att tillverkningsindex för inköpschefer i september nådde 51,5 – en ökning med 0,5 jämfört med augusti. Enligt NBS är den robusta PMI i september resultatet av återhämtning från både utbud och efterfrågan. 

Viktiga takeaways

 • Den kommande gyllene veckosemestern kommer sannolikt att öka konsumenternas efterfrågan i början av oktober.
 • NBS tillade att den ökande produktionen och nya beställningar av mat och dryck är de viktigaste drivkrafterna för PMI i september.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map