Amerikanska banker omfamnar blockchain, medan institutioner fortsätter att signalera intresse för BTC

Veckans nyheter – Kryptovalutavärldens största berättelser i veckan

2021 har börjat starkt för blockchain- och kryptovalutaindustrin. Den främsta digitala tillgången, BTC, har (igen) nått nya prishöjder genom tiderna eftersom banker i USA befinner sig tillåtna att använda offentliga blockkedjor och stablecoins.

Öppet intresse har också ökat för ETH-optioner och futures, medan det ledande altcoyns börsvärde har nått en ny rekordhög nivå. Under tiden har Stellar-nätverket utnyttjats av Ukraina för utveckling av sin egen digitala bankvaluta.

Här är allt du behöver veta om dessa berättelser och mer i veckans utgåva av OKEx Insights Week’s News.

Stablecoin-volymer satte nytt rekord då amerikanska banker tillät att använda offentliga blockkedjor

I ett tolkningsbrev publicerad Måndagen den 4 januari uppgav kontoret för valutaövervakaren i USA att nationella banker och federala sparföreningar får använda både offentliga blockkedjor och stallmynt för bosättningar.

Nyheten kommer tillsammans med en ny rekord för justerad stablecoin-volym på kedjan. Den totala stablecoin-volymen under den sista månaden 2020 var 178,34 miljarder dollar – en ökning med 11,3% från den tidigare rekordhöga nivån i september – som rapporterad av The Block.

Viktiga takeaways

 • Banker och sparföreningar får nu köra noder, vilket effektivt gör det möjligt för banker att använda offentligt verifierbara blockkedjor för att validera, lagra, registrera och reglera betalningar.
 • Befintliga lagar måste fortfarande följas och banker och sparföreningar måste fortfarande vara förenliga.
 • Tolkningsbrevet validerar i huvudsak förekomsten av stallmynt och stärker deras prevalens under de kommande åren.

Efterföljande 24-timmars handelsvolymer har ökat stadigt sedan ungefär juli 2020. Källa: Messaris Stablecoin-index

Ethereums öppna ränta och marknadsvärde nådde nya rekordhöga toppar

Aggregerad öppen ränta på ETH-alternativ satte nya toppar förra helgen tillsammans med futures OI som toppade till 2,65 miljarder dollar, enligt The Block – vilket noterade att OKEx stod för en 17,8% andel. OI på optioner uppgick samtidigt till 1,22 miljarder dollar.

Under tiden nådde börsvärdet för ETH en ny rekordhöjd denna vecka. Mätvärdet nådde en topp på 152.279 miljarder dollar, enligt uppgifter som beräknats av TradingView.

Viktiga takeaways

 • Efterfrågan på ETH har ökat under de senaste månaderna, vilket sammanfaller med lanseringen av Ethereum 2.0s insättningskontrakt.
 • Den ökande efterfrågan och intresset för ETH har återigen skapat alltför höga avgifter vid interaktion med Ethereum-baserade DeFi-protokoll och decentraliserade utbyten.

Det totala börsvärdet för ETH nådde en ny rekordhöjd denna vecka. Källa: TradingView

Three Arrows Capital har den största GBTC-positionen

Den här veckan lärde vi oss via en arkivering med US Securities and Exchange Commission att det Singapore-värdepappersföretaget Three Arrows Capital har en position i Grayscales Bitcoin Trust som uppgår till 36 969 BTC – värt cirka 1 526 265 165 $, när detta skrivs.


Viktiga takeaways

 • Three Arrows Capitals position är den största i Grayscales Bitcoin Trust och står för mer än 6% av GBTC: s innehav.
 • Dessa nyheter kan tas som ännu en signal om att institutionella investerare staplar in i institutionellt fokuserade BTC-produkter – som åtminstone delvis kan vara ansvariga för den senaste tidens prisstegring.

GBTC har ökat, vilket speglar priset på BTC. Källa: TradingView

Ukraina tappar Stellar för utveckling av CBDC

Ministeriet för digital transformation i Ukraina har enligt uppgift samarbetade med Stellar Development Foundation för att hjälpa till med utvecklingen av landets egen centralbanks digitala valuta och digitala tillgångsstrategi.

Viktiga takeaways

 • Stellar hittar ett användningsfall i en värld av reglerad digital finansiering. Den tyska banken Bankhaus von der Heydt planerar att utfärda en eurobindad stablecoin med hjälp av protokollet och den tyska tillsynsmyndigheten BaFIN undertecknade nyligen emissionen av tokeniserade obligationer på Stellar.
 • Priset på XLM har ökat med 138,7% under de senaste sju dagarna, när detta skrivs – trots att kryptovalutan i sig kan spela liten eller ingen roll i utvecklingen av en ukrainsk CBDC.

Priset på XLM på OKEx har stigit de senaste dagarna. Källa: OKEx

JPMorgan förutspår ” ohållbart ” 146 000 $ + BTC-pris

Strateger vid amerikanska multinationella holdingbanken JPMorgan Chase och finansiella tjänster & Co. har förutspått en potentiell BTC-prisökning till över $ 146 000, enligt en anmärkning publicerad på måndag.

Priset på BTC handlades till en ny heltidshöjd över 41.000 $ idag, men har sedan sjunkit till cirka 39780 $.

Viktiga takeaways

 • Guldbörshandlade fonder ser stora utflöden när prevalensen av Grayscale Bitcoin Trust ökar – vilket tyder på att institutionella investerare tar BTC över den traditionella safe-haven tillgången.
 • JPMorgans förutsägelse skulle, om det skulle gå i uppfyllelse, gå långt för att stärka det populära konceptet BTC som "digitalt guld."
 • JPMorgan noterade också att "sådana prisnivåer skulle visa sig ohållbara" – föreslår att vi kan vara i de tidiga till mitten av en BTC-bubbla.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map