AMA Recap: Orchid – inte bara VPN utan ett helt integritetsnätverk

Vi skulle vilja ge ett stort rop till vårt samhälle för explosionen igår kväll med vårt senaste noteringsprojekt – Orchid! Vi var mycket glada över att ha Dr Steven Waterhouse, grundare och VD på Orchid för att dela med sig av sin affärsinriktning och strategier, samtal var begripliga och roliga. Vi kände definitivt värmen och passionen!

Orchid möjliggör en decentraliserad VPN-lösning (Virtual Private Network) som använder en global pool av bandbreddsleverantörer för att ansluta individer samtidigt som sekretess bibehålls, vilket gör att användare kan få ett mer öppet och tillgängligt internet.

Under loppet av AMA svarade Dr Steven Waterhouse på en blandning av frågor om Orchid och OXT från vårt samhälle tillsammans med några live Q&A i slutet av sessionen. Läs nedan för våra sammanfattande höjdpunkter från AMA med Orchid!

Session 1

F1: Vad är din bakgrund och hur kom du till idén att skapa Orchid?

A1: Sedan de tidiga dagarna på webben och de olika företagen jag var involverad i var jag alltid bekymrad över två saker: Centraliserade kontra decentraliserade arkitekturer: Internet var ursprungligen utformat för att vara decentraliserat. Det var faktiskt utformat för att motstå en allvarlig katastrof. Så genom åren har vi byggt Internet dit det är idag, ett antal förändringar i den ursprungliga designen har hänt.

Dessa är främst ett resultat av klientens tekniska begränsningar: serversystem, dvs. vi är centraliserade, t.ex. stora internetportaler på grund av klienten: serverdesign.Detta leder till affärsmodeller som vi ser idag, t.ex. spårning av användare och försäljning av användardata för att säkerställa lönsamhet Jag tror att decentraliserade arkitekturer som Ethereum och Orchid där vi utnyttjar Ethereum är bättre för vissa typer av applikationer. Den andra tanken jag har varit bekymrad över länge är integritet, och vår iakttagelse innan vi startade Orchid var att nuvarande VPN-leverantörer också är v centraliserade och inte har integritet av design inbyggd.

Inspirationen för Orchid var tänk om någon kunde köra en VPN-nod eller bygga sitt eget VPN-nätverk. Och några år senare är det vad vi har byggt.

Q2: Antagande är en av de viktiga faktorerna som alla projekt behöver fokusera på för att bli mer attraktiva för investerare. Vad är Orchids plan att anta fler adoptioner?

A2 :Så på Orchid är vi enastående fokuserade på adoption. Vi är ett av få projekt som har en applikation som både användare och nodleverantörer kan använda och som löser ett problem för människor som är påtagligt och verkligt. Vi har nu iOS- och Android-appar och snart Dekstop-appar och vi har noggrant fokuserat på vårt varumärke och design. Vi har förnyat nya idéer i klientapparna för att möjliggöra enklare användare ombord i en Web3-miljö samtidigt som vi bibehåller ett decentraliserat synsätt på integritet. Men vi inser också att det är väldigt viktigt att få användare som inte vet hur man använder kryptovaluta och vi arbetar med lösningar för att möjliggöra den funktionen också. Vi är också mycket glada att lansera med OKEx eftersom det öppnar nya marknader inte bara för OXT utan även för vår klient – och därför översatte vi nyligen vår app, vitbok, webbplats, dapp etc. till mandarin, ryska, indonesiska och japanska

F3: Berätta varför användarna ska använda Orchid. Vilka är fördelarna med Orchid??

A3: Så med en vanlig VPN är det du gör att du litar på en VPN-leverantör med dina data. Den VPN-leverantören är förhoppningsvis pålitlig, men det finns 1000-tal VPN-leverantörer globalt, så hur skulle du veta det? Med Orchid skickar klienten trafik till flera VPN-leverantörer, och trafiken kan vara "hoppade" eller dirigeras mellan flera VPN-leverantörer. Med Orchid kan vem som helst köra en VPN-nod så att du kan köra en själv eller ställa in en för dina vänner. Dessutom är vårt VPN-trådlinjeprotokoll nytt och vår trafik ser mer ut som videotrafik som zoom än ett vanligt VPN-protokoll. Detta har betydande fördelar. Och slutligen med Orchid kan du också ladda upp ett program eller en ny krypteringsalgoritm till leverantörsnoderna och använda det – så vårt protokoll är anpassningsbart här är några av våra nya översatta app-skärmdumpar.

F4: Det finns många VPN och Messaging-appar som är tillgängliga och fungerar bra på den nuvarande marknaden. Varför är den decentraliserade VPN-plattformen bättre än centraliserad? Vilka är de extra fördelarna med decentraliserade appar snarare än centraliserade ?

A4: Grundidéerna är:

1. Du kan inte vara säker på att du kan lita på en VPN-leverantör. Orchid använder flera leverantörer och hoppar också trafiken mellan dem för att förbättra integriteten.

2. Vem som helst kan köra en Orchid-nod och bli en leverantör, så det gör det möjligt för människor att skapa sina egna nätverk.

3. Med hjälp av OXT och våra smarta kontraktsdesigner kan vi göra ytterligare saker med detta nätverk, till exempel att betala för innehåll, köra kod, etc..

Så nätverket handlar inte bara om VPN. Det finns mycket mer där inne.

En av de viktigaste sakerna vi har kommit fram till är hur man skalar Ethereum-betalningar för att arbeta med datanätverk. Vår "probabilistiska nanobetalningar" möjliggör snabba transaktioner och möjliggör också betalningar till leverantörer för saker som bandbredd (t.ex. VPN eller Wifi eller Mesh-nätverk), lagring, bearbetning eller innehåll.

https://blog.orchid.com/introducing-nanopayments

F5 : Hur känns det när OXT kommer att listas på OKEx? Vilka är de långa fördelarna med denna åtgärd för framtiden för OXT? Ett projekt måste prestera utmärkt för att kunna listas på ett toppnivåutbyte som OKEx, hur bra är ditt projekt?

A5: Först och främst är vi glada att arbeta med OKEx – teamet där är fantastiskt och professionellt. Och vi är också glada att gå med i denna gemenskap och lära av er alla och få feedback om vad du behöver och hur Orchid kan hjälpa till. Som jag sa tidigare är vi glada att öka vår globala täckning. Vi lanserade i december och börsnoterade på Coinbase, men tillbringade sedan månader på att räkna ut vilket utbyte som skulle vara nästa, en som skulle erbjuda oss bred global täckning och en professionell plattform. Och sedan började vi arbeta med OKEx och är glada att kunna lansera med dem. OKEx erbjuder oss inte bara ett bra utbyte och community utan också täckning till många delar av världen, varför vi sedan också översatte och marknadsförde vår app och webbplats till dessa språk för att stödja samhällen – inte bara för handel utan också för att göra det möjligt för människor för att komma åt vår app.

Det är viktigt med ett app- och leverantörsnätverk som vårt som bara fungerar om $ OXT är tillgängligt för att ha bred täckning på många geografiska marknader.

När det gäller vårt projekt har vi haft turen att ha ett fantastiskt team på Orchid och också många vänner och supportrar från blockchain-rymdens tidiga dagar. Dessa människor har hjälpt oss att komma dit vi är och vi tror att detta bara är början på vår resa. Vårt mål är att använda vårt nätverk för många ändamål globalt.

F6: Hur många partners arbetar OXT med? Vilka är dom?

A6: Vi har många partners. På nätverkssidan har vi startat genom att samarbeta med pålitliga och privata VPN-leverantörer inklusive privat internetåtkomst, Boleh, VPN Secure, Tenta, Liquid och andra. Vi arbetar också med några av de största namnen i krypto som OKEX (!), Coinbase, Ledger, Bloq, Bread Wallet och mer. Håll dig uppdaterad med vår TG och blogg och twitter för fler partnerskap som kommer snart.

F7: Kryptomarknaden blir överfull med blockchain-projekt och tokens, vilket gör OXT annorlunda än andra projekt?

A7: Jag håller med om att det finns många projekt där ute. Detta är naturligt i en cykel av innovation.

Andra exempel på detta hände var dotcom-bubblan i slutet av 90-talet, och samma sak hände med sociala medier, mobiler osv. Vår tro är att fokusera på verkliga användningsfall och ge solida värde i lösningar gör det möjligt för projekt som Orchid att lyckas . Vi har också varit mycket försiktiga i hur vi bygger vår verksamhet och lanserar våra produkter. Och vi är också öppna för att lära av nya idéer och projekt när de utvecklas och samarbetar med dem.

F8 : Påverkade COVID-19 projektet?

A8: Om något understryker den nuvarande krisen vikten av VPN-tjänster som Orchid’s. När regeringar i allt högre grad vänder sig till medborgarövervakning, medan människor arbetar hemma med internetanslutningar mer än någonsin, är VPN mer viktigt än tidigare. Vårt team har arbetat på distans sedan starten, så sociala distanseringsåtgärder förändrar inte hur vi fungerar som företag. Vi fortsätter att bygga fart, med denna lista på OKEx som en viktig milstolpe för att göra vårt integritetsverktyg tillgängligt för alla. Vi är alla mycket oroade över COVID 19. Vi har nyligen aktiverat vår app gratis för journalister under den här tiden för att öka deras säkerhet och integritet och vi har också fokuserat mer på skrivbordsappen för att leverera Orchid till människor hemma just nu. Jag hoppas att ni alla är säkra och friska under denna tid.

F9: Kan du förklara mer om multi-hop-arkitektur och öppen källkodsetos? Varför skulle det ge "oöverträffad digital integritet i ett pålitligt sammanhang" medan man använder den?

A9: När du använder en vanlig VPN kan VPN spåra allt du gör eftersom de dirigerar din trafik. Men när du använder multi hop kan flera VPN-noder inte spåra dig på samma sätt, eftersom din IP-adress har döljts under humlen

Den öppna källkodsmetoden som vi anser är avgörande i säkerhetsapplikationer och du bör vara orolig när du använder någon app som inte är öppen källkod. Vår öppen källkod finns här: https://github.com/OrchidTechnologies/orchid

F10: Varför gav du ditt projekt namn "Orkide"? Finns det en historia bakom?

A10: Namnet Orchid kom till oss tidigt i företagets liv. Vi vill ha något som representerar en mer "naturlig" internet. Vi tror inte att spårning, centralisering och så vidare är det "naturlig" och vår design – från bilderna vi använder till koden vi skriver speglar det ehos.

F11: Hur används OXT-tokens? Vilka är fördelarna för långvariga OXT-innehavare??

A11: OXT-valuta används för att driva nätverket. Användare betalar för tjänster till leverantörsnoder med OXT. Dessutom används OXT i ett staking-sammanhang för att annonsera leverantörstjänster – till exempel om en leverantör har massor av bandbredd skulle den annonsera den möjligheten genom att satsa mycket OXT och så vidare.

F12: Kan du snälla belysa säkerhetssidan i Orchid-ekosystemet? Hur säker är orkidéns struktur? Vilka åtgärder har vidtagits?

A12: Först och främst är vårt team oerhört fokuserat alltid på denna fråga. Vi har modellerat många olika spelteoretiska attackmodeller och är alltid öppna för vad Orchid-nätverket erbjuder när det gäller sekretess. Vi har också fått flera säkerhetsrevisioner – vi publicerade resultaten på våra bloggar tror jag.

Session2

F1: Många krypto-startups byggda av en grupp begåvade team tvättas ut på grund av svårigheter med insamling av symboliska försäljningar eller andra okontrollerbara faktorer som björnmarknad som så småningom ledde till misslyckande. Vi undrar hur OXT kommer att bryta denna typ av hinder.

A1: Tack för den här frågan. Vi har alltid haft en långsiktig syn på att bygga vårt företag. Vi har ett begåvat team inom teknik men vi har också ett begåvat team inom verksamhet och affärer, och detta återspeglas i vårt lilla magra team och långsiktiga strategi för verksamheten. Utan att avslöja de interna finanserna kan jag försäkra att vi kommer att vara kvar länge och planerar att fortsätta fokusera på detta projekt på allvar.

Fråga 2: De flesta VPN-enheter tar takhastighet när de använder dem! Hur löser Orchid detta problem?

A2: Vi vill att du testar Orchid och ser hur den jämförs! För närvarande har vi gjort hastighetstester och kan strömma videor även över statliga brandväggar.

F3: När vi tar ett projekt skulle vi vanligtvis vara bekymrade över dess hastighet, säkerhet, transaktioner och potentialen för dess tokens! Vad ser Orchid på dessa faktorer och hur skulle du hantera? Har du några framtida uppdateringar som du är glada att dela med oss?

A3: Jag pratade om betalningshastigheten tidigare. Vår nanopayments-design möjliggör skalning till datanätverkshastigheter – dvs. varje paket inkluderar en betalning. Jag diskuterade också säkerhet några gånger. Hoppas det hjälper. Vi har några knep här. Vi använder ett nytt VPN-nätverksprotokoll baserat på WebRTC. Naturligtvis kommer allt som använder en enda eller flera VPN-noder att lägga till latens, men i våra tester har vi kunnat göra streaming av video och videochatt utan problem.

F4: Som vi vet har varje framgångsrikt projekt några historier bakom kulisserna. Vad är historien bakom OXT-framgång? Vad var den visionen när den först kom fram som en idé? Finns det några speciella prototyper eller kommande OXT-uppdateringar som du vill visa / dela med oss?

A4: Vi har många historier :) Skulle kunna göra en hel AMA på berättelserna om Orchid och innan jag var på Pantera. Vårt team har genomgått många konjunkturcykler och vi är erfarna och kapabla att klara av den här stormen också. När det gäller vad som kommer nästa gång är vår stationära klient den största på kort sikt. Vi har några spännande nya saker strax efter det, och vi kommer att testa dessa snart med vårt samhälle. I grund och botten gör det lättare för människor att betala för VPN – mycket lättare.

F5: Vad är syftet med OXT-token? Vilken roll spelar det i ditt ekosystem? Vad är produktens mognadsnivå?

A5: Orchid Network tillhandahåller en ny betalningsram som möjliggör per paketbetalning av trafik. Nodleverantörer betalas med hjälp av probabilistiska mikrobetalningar som betalas in av nodleverantörer i utbyte mot Orchid Tokens; ett incitament som är utformat för att uppmuntra nodoperatörer att tjäna OXT för sin överdrivna bandbredd. I sin tur kan användare använda sina OXT-tokens för att få tillgång till en decentraliserad bandbreddsmarknad där vem som helst kan fungera och bli en nod.

F6: Kan du berätta några av funktionerna i Orchid App?

A6: Orchid är bäst i klassen när det gäller hantering av användardata. De flesta VPN-enheter loggar och säljer till och med användardata. Till skillnad från dessa leverantörer är Orchid engagerad i högsta standard när det gäller att skydda användare och loggar därför inte eller samlar inte in någon användardata.

Orchid är öppen källkod.

Orchid är inte bara ett VPN, det är ett helt integritetsnätverk. Orchid är ett helt integritetsnätverk, en marknadsplats där många VPN-leverantörer kommer att sälja sin bandbredd. När du går med kan du välja mellan leverantörer, välja bästa VPN för din unika situation eller anpassa flera VPN. För att starta nätverket samarbetade Orchid med flera högkvalitativa VPN-tjänster som har drivits i nätverket sedan dag 1. PIA, en av de mest populära Open Source VPN-tjänsterna med miljontals användare, är ett exempel på en leverantör som du kan hitta på Orkide.

Orchid är pay-as-you-go och vanligtvis billigare. Orchid behöver inte ett kreditkort. Orchid erbjuder ett helt nytt sätt för användare att kontrollera sin integritet. Den första och enda VPN som erbjuder multi-hop-konfigurationer över flera leverantörer, så ingen enskild leverantör kan komma åt hela bilden av sin aktivitet. Föreställ dig skillnaden mellan att kasta ett känsligt dokument i papperskorgen och att strimla det i små bitar. Flera humle innebär att din trafik går genom dokumentförstöraren, så den kan sannolikt aldrig rekonstrueras.

F7: Varför skulle en VPN-tjänst behöva en token?

A7: Det finns flera sätt som OXT-token ger värde för användare i Orchid-nätverket:

Orchid-klienten är tillgänglig via iOS, Android, Linux och Microsoft. Probabilistiska mikrobetalningar används för att säkerställa nätverkssäkerhet och randomisering av incitament för Orchid Node Providers (dvs. alla som har en dator eller en uppsättning servrar). Denna peer to peer-bandbreddsmarknad använder tokens för att betala Node-operatörer för överskott och oanvänd bandbredd.

En bandbreddskribent – Vem som helst kan driva en Orchid Node. En nod installerar Orchid-klienten; ansluter en enhet som en nod (eller en uppsättning noder) och kan sedan sticka tokens för att öka chanserna för belöning i nätverket. Bandbreddsbidragare kan delta genom att sätta in Orchid-tokens (OXT) i utbyte mot medaljonger, som beviljar trafikförfrågningar, möjliggör en decentraliserad utbudssidentifiering (dvs. autentisering) och lägger till kraftfulla säkerhetsincitamentmekanismer som är inneboende i nätverket.

En bandbreddskonsument – För första gången kan användare betala direkt för en privat, säker internetanslutning. För att starta upp klienten installerar en användare Orchid VPN, lägger till Orchid-tokens i plånboken och kan sedan komma åt internet via en användarvalssökväg för att säkerställa en säker anslutning var som helst i världen. Bakom kulisserna betalar en användare Orchid-tokens (OXT) och får sedan “biljetter” på den poolen. kräva utbetalning av biljetter var tionde tusen där varje biljett är en giltig mikrobetalning som betalar ut Orchid-tokens (OXT) till bidragsgivare med bandbredd på P2P-bandbreddsmarknaden. Användare betalar bara för den bandbredd de förbrukar.

F8: Vad motiverar grundaren Orchid ?

A8: Rolig fråga. Jag motiveras av att lösa verkliga världsproblem. Jag är oerhört bekymrad över integritet och övervakning och censur globalt och för att lösa problem för människor som upplever problem kring detta. Jag motiveras också av att bli adopterad och bygga riktigt coola produkter!

Fråga 9: Jag tror att DeFi förändrar vårt förhållande till pengar, investeringar, kredit och skuld. Vad är planerna för ORCHID att trivas i DeFi-rymden?

A9: Okej det här verkar inte vara ämnet men det är intressant. DEFI är ett intressant utrymme. Jag tror för närvarande att tillvägagångssätten baserade på Ethereum kan möta vissa problem igen snart men vi kommer att se. Jag tror att några av de nya kedjelösningarna som Vega hjälper till att lösa dessa problem. För Orchid spelar vi i belöningsområdet genom att göra det möjligt för leverantörer att spela OXT för att marknadsföra sina tjänster och sedan tjäna OXT genom att tillhandahålla tjänster. Det är som en Airbnb med bandbredd eller andra resurser. Vi arbetar också med en teknik som gör det möjligt för människor att spela OXT mot en leverantör även när de inte kör en nod – i princip delegerar deras insats

F10: Vi antar att Orchid alltid söker enastående partners och att användare växer ständigt. Skulle du dela med oss ​​vad som är hemligheten med denna tillväxttakt??

A10: Vi jobbar hårt! Och vi har ett otroligt team som är passionerat och fokuserat, särskilt nu skulle jag gärna svara på alla dessa frågor. Du kan nå mig på @ orchid7 och vår TG-grupp om orkidé är https://t.me/OrchidOfficial

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map