AMA Recap: Låt oss bli tekniska – Ravencoin på OKEx

Vi var så glada över att få chansen att bjuda in Tron Black, ledande utvecklare på Ravencoin att gå med i vår Ask-Me-Anything (AMA) -session och ha en djupgående chatt med oss. Baserat på den omfattande utvecklingen och testningen av Bitcoin-protokollet, syftar Ravencoin (RVN) till att utveckla en blockchain som är optimerad specifikt för att möjliggöra sömlös överföring av tillgångar, både fysiskt och digitalt, från en innehavare till en annan.

Här kan du läsa sammanfattningen av allt vi har diskuterat under sessionen! Denna AMA är uppdelad i två delar, där Tron ombads att dela Ravencinos partnerskap med oss, följt av live Q&A i vår grupp.

Session 1

F1: Vad är din bakgrund och hur kom du till idén att skapa RVN-projektet?

A1: Jag är bara en liten del av Ravencoin, och det finns några fantastiska utvecklare (Jeremy, Mark, Cade och Corbin) som har fört de nya funktionerna till mainnet. Kärnidén att föra tillgångar till en bitcoin-härledd blockchain-plattform kom från Bruce Fenton, en tidigare verkställande direktör för Bitcoin Foundation med livslång erfarenhet i den traditionella finans- och börsmäklarvärlden. Medici Ventures tillåter några av dess utvecklare att bidra till projektet. Jag hade turen att ha rätt bakgrund för att hjälpa till med detta projekt. Jag har en CS-examen, C ++ kodningsförmåga, ekonomibakgrund, tidig entreprenörsframgång, undervisningserfarenhet, en MBA och en brinnande passion för kryptorummet och hur det kan förändra världen till det bättre.

F2: Varför gav du projektet Raven? Vad skapades Raven för att lösa? Vad är projektets affärsmodell?

A2: Namnet kom från Bruce Fenton. Ravens är smarta fåglar med en rik historia. Ravencoin gör det enkelt att skapa och överföra din egen tillgång. Det finns ingen affärsmodell för projektet. Det är en gåva till världen i anda av Bitcoin. Medici Ventures har tillåtit några av sina främsta utvecklare att bidra med tid och ansträngning till projektet. Medici Ventures har en del utvinns RVN, så det kan vara en win-win.

F3: Vad används $ RVN-tokens till? Vad ger det värde?

A3: Tack för att du frågar. RVN-tokens används för att köpa din egen token på Ravencoin-plattformen. Dessa RVN är brända. RVN används också för att stimulera gruvarbetarna och säkra kedjan. RVN används också för transaktionsavgifter för överföring av RVN eller användarskapade tillgångar.

F4: Vad är det unika enligt din åsikt? "försäljning" punkt, eller den bästa funktionen i Ravencoin?

A4: Det här är som att bli ombedd "vem är ditt favoritbarn?", men att svara på det kostar inte barn tusentals terapier, så jag ska ge det en chans. Det bästa med Ravencoin, med de mest oväntade resultaten, har varit kopplingen till IPFS. Detta gjordes ursprungligen för att säkerställa att metadata om en token inte går vilse som den har på andra plattformar som motpart. Länken till IPFS har utökats till att omfatta meddelanden och anteckningar. Nu kan du inkludera information, till och med en PDF eller ett videoklipp med varje transaktion. Det är kraftfullt och jag kan inte vänta med att se hur det används.

F5: Vilka är fördelarna med att använda Ravencoin för tokenisering av tillgångar jämfört med andra blockchain-protokoll?

A5: Var ska jag börja? Först kan metadata om token spelas in via IPFS så att alla vet vad token representerar. För det andra har token ett unikt namn som kan hjälpa till att förhindra falska tokens med samma namn, och tillåter en mänsklig läsbar rot till förtroende för token som inte bara är 40 tecken i hex (ERC-20). Det finns utforskare för tillgångar som https://ravencoin.asset-explorer.com (https://ravencoin.asset-explorer.com/) och https://www.mangofarmassets.com/assetviewer (https: // www .mangofarmassets.com / assetviewer). Plånböcker som RVN Wallet, MangoFarms Wallet och Zelcore plånbok stöder Ravencoin-tillgångar.

F6: Har det att vara en helt community-driven blockchain sina egna nackdelar med rvn? Du vet, frivillighet innebär inget marknadsförings- eller lagligt team.

A6: Ja, det har nackdelar, men fördelarna har övervägt nackdelarna. Det är bara teknik som människor väljer att använda. Ravencoin har lockat rätt slags människor, inklusive donerad juridisk hjälp när det behövdes. Bristen på en marknadsföringsbudget saktar ner medvetenheten. På vissa sätt är detta bra, eftersom efterfrågan från RVN inte är beroende av marknadsföring. Eftersom andra projekt stoppar marknadsföring eller tar slut på marknadsföringsfonder, riskerar de. Ravencoin växer bara långsamt och stadigt när fler människor lär sig om dess existens. Tänk på att du är lycklig att ha lärt dig om Ravencoin tidigt.


F7: Är det äpple till äpple om jag säger att ravencoin kommer att störa Wall Street precis som Bitcoin stör centralbanken?

A7: Ravencoin hjälper till att visa hur tokenisering kan förbättra kapitalbildningen. Det är upp till andra att dra nytta av dessa nya verktyg, tekniker och funktioner. Det kan hända först i andra länder än USA. Titta på historien om Blockbuster Video (tidigare ledare inom videouthyrning) och Netflix (nuvarande ledare för videostreaming) för att se vad som kan hända i framtiden. Är Wall Street den nya BlockBuster-videon? Jag ser liknande mönster av arrogans, men bara tiden kommer att visa.

F8: Hur kommer Ravencoin att försvara hashratdistribution (algo-fråga) om det finns viktiga värdepapper utfärdade på denna plattform (dubbel utgiftsattack)?

A8: Ravencoin organiseras inte igen efter 60 block vilket hjälper till att förhindra dubbla spenderaattacker – en funktion som heter NLR. Något att tänka på är också att i de flesta fall löses in polletter av en emittent som tar bort incitamentet att göra dubbla utgifter. Låt oss säga att token är en andel av fastigheter. Lagarna i jurisdiktionen för fastigheterna skulle gälla vid inlösen för utdelning etc. Om också emittenten använder funktionen Restricted Assets i Ravencoin som har tokens som börjar med $, kan de stulna tokensna frysas av emittenten i väntan på en utredning. Obs! Vanliga tillgångar (som inte börjar med $) kan inte frysas, men utgivaren av token bör ange hur inlösen hanteras.

F9: Hur fungerar RVN? Vilket problem löste RVN? Hur fungerar Tokenomics?

A9: RVN fungerar som BTC, eftersom det är en kodgaffel för BTC.

Med RVN kan du skapa dina egna tokens på under en minut. Det är lätt!!!

RVN krävs för att skapa din egen token. 500 RVN brändes för att skapa en root-tillgång med ett unikt namn. 100 RVN bränns för att skapa en undertillgång (under en rottillgång). 5 RVN bränns för att skapa en unik tillgång (NFT). 1000 RVN brändes för att bli kval. 1500 RVN brändes för att skapa en begränsad tillgång med speciella supermakter. 0,1 RVN brändes för att bifoga en tagg till en Ravencoin-adress. En liten mängd RVN används, men bränns inte för att överföra tillgångar.

F10: Säkerhet och säkerhet är alltid det viktigaste. Så vad är säkerhetsmekanismen för RavenCoin för att säkerställa att användarnas tillgångar inte blir målet för hackare?

A10: Ravencoin har ett starkt nätverk av gruvarbetare. Det mesta av den ursprungliga koden kommer från Bitcoin, som förmodligen är den mest kontrollerade koden i världen. Vi har kört en bug bounty för att förhoppningsvis hitta eventuella brister innan vi släpps till mainnet. Med allt sagt, det finns inga garantier eftersom det bara är källkoden som tillhandahålls gratis som folk väljer att köra. Om du behöver säkerhet, bör du beställa en granskning av koden. Det finns inget Ravencoin-företag, bara ett GitHub-förvar och många passionerade supportrar.

F11: Numera fokuserar de flesta investerare $ RVN helt enkelt på priset på token på kort sikt, och inte på det verkliga värdet av projektet. Kan du berätta om motivationen och fördelarna med en investerare $ RVN på lång sikt?

A11: Jag kan inte tala om enskilda investerares motiv. RVN är en bra symbol med god likviditet. RVN används för att stimulera gruvarbetare och skydda Ravencoin-tillgångsplattformen, så det har ett användningsfall. RVN kan vara ett värdeförråd och ett bytesmedel. En av mina favorit saker med Ravencoin är att det är svårt att klassificera, eftersom det har så många användningsområden. Jag älskar att se hur människor bygger med den här teknikplattformen. Ravencoin gör nya saker möjliga.

F12: Vem är dina konkurrenter och hur tänker du trivas bland dem??

A12: Det här låter kanske konstigt, men jag ser inte alternativa kryptoteknologier som konkurrenter. Kryptoutrymmet är litet jämfört med de äldre systemen vi har haft under de senaste femtio åren, så jag ser på varje projekt som ett sätt att få in nya människor i kryptoekosystemet. Om vi ​​lägger till värde, funktioner och funktioner kommer fler människor att lära sig om Ravencoin-plattformen och vad den kan göra för dem. ERC-20 smart kontrakt är ett alternativ för tillgångsemission, men Ravencoin är mycket bättre för de flesta användningsområden, så mer utbildning behövs.

F13: Vad är det unika med Raven token? Varför ska investerare (inklusive mig) investera i Raven?

A13: Ravencoin är en plattform. Du bör utvärdera Ravencoin-plattformens funktioner och fråga dig själv om den kommer att användas och om den tillför värde över andra plattformar som ETH, EOS eller TEZOS. Tips: Det gör det. Jag försöker att inte ge investeringsråd, så gör din egen forskning.

Börja här: https://ravencoin.org (https://ravencoin.org/), och här: https://medium.com/@tronblack (https://medium.com/@tronblack)

F14: Vilka är dina planer för global expansion, fokuserar du bara på marknaden just nu? Eller fokusera på att bygga och utveckla eller få kunder och användare eller partnerskap? Kan du förklara detta?

A14: Ravencoin är redan ett globalt fenomen. Sydkorea har varit på Ravencoin under en tid nu, och jag fick chansen att prata vid ett sydkoreanskt Ravencoin-möte som fyllde en konsthall med en väntelista. OKEx kommer att öka medvetenheten till Kina. Vårt fokus är att bygga och utbilda om Ravencoin. Det finns ingen marknadsföringsbudget och vi samlade inga medel. Framgången hittills har varit helt organisk och Ravencoin har den bästa gemenskapen av vilket mynt som helst.

F15: Vad är dina förhoppningar med $ RVN-noteringen på OKEx framöver?

A15: Jag hoppas att $ RVN-listan ger medvetenhet om Ravencoin till nya delar av världen. Projektet är mer kapabelt än de flesta vet, och eftersom det lanserades utan att samla in pengar finns det ingen marknadsföringsbudget. Det är upp till smarta individer att ta reda på vad Ravencoin kan göra och använda tekniken för att skapa nya företag och nya projekt.

Session 2

F1: Varför behöver Ravencoin 2 tillgångsutforskare och göra det annorlunda?

A1: Det finns många sätt att titta på tillgångar. Vi hoppas att det finns många fler upptäcktsresande. Precis som det finns dussintals blockchain-upptäckare för BTC kommer det förmodligen att finnas många fler sätt att titta på Ravencoin-tillgångstransaktioner.

F2: Ett projekts tekniska utveckling kanske inte alltid återspeglas i priset på dess token. Har Ravencoin en strategi för att upprätthålla eller höja priset på RVN-token?

A2: Jag håller med. Och jag tror att det är särskilt sant när det gäller Ravencoin. Det verkliga värdet återspeglas kanske inte på kort sikt. Ravencoin-projektet är inte ett företag. Det kommer att ta tid. Det finns inte en marknadsföringsavdelning eller budget, men genom händelser som dessa och podcasts och bloggar och nya projekt som bygger på Ravencoin tror jag att värdet så småningom kommer att återspeglas.

F3: Kan du ge oss några goda skäl till varför människor behöver köpa RVN-tokens medan hundratals projekt misslyckades och gick i konkurs eller till och med utvecklares borgen när de samlar in miljoner och miljarder medel?

A3: Många brändes under den galna ICO-fasen 2017. Ravencoin deltog inte. Ravencoin är teknik och en passionerad gemenskap. Om jag träffas av en buss imorgon (himlen förbjuder) fortsätter projektet eftersom det är gratis, öppen källkod och vem som helst kan fortsätta det, bidra eller använda det eller kopiera det. Ravencoin kan inte gå i konkurs. Det är kod, och det lånar inte eller har ingen skuld. Några av kärnutvecklarna, inklusive mig själv, får arbeta med projektet medan de arbetar för Medici Ventures. Detta är ett bra arrangemang.

F4: Hur utvärderar Ravencoin användarens community? Inom en snar framtid har RAVEN några speciella planer för att locka och utvidga samhället ?

A4: Ravencoin-communityn är den viktigaste och mest värdefulla delen av projektet. Det finns redan kloner av koden, men inte av den passionerade, hjälpsamma och dedikerade gemenskapen. Vi inbjuder dig att bli en del av det och hjälpa till att expandera det i Asien.

F5: RVN är ett regelverk som uppfyller kraven för tilldelning av tillgångar i USA, vilket innebär att de tillgångar som utfärdas i RVN-protokollet är bra med de amerikanska myndigheterna?

A5: Ravencoin erbjuder funktioner som hjälper amerikanska emittenter att vara lagliga enligt de befintliga amerikanska reglerna. Jag har skrivit om hur detta kan göras, men jag skulle alltid rekommendera att dina planer granskas av en behörig advokat. De amerikanska reglerna är komplexa och från en annan era.

F6: Ravencoin söker alltid framstående partners och användare växer ständigt. Skulle du dela med oss ​​vad som är hemligheten med denna tillväxttakt??

A6: En levande och välkomnande gemenskap. Teknik som löser verkliga tokeniseringsproblem. Lätt att använda så att alla kan delta. Lanseras inte som en ICO, så det är rättvist för alla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map