AMA Recap: Ett återbesök för att utforska DeFi med Compound

Den 21 maj var vi glada över att ha Calvin Liu från Compound för en AMA-diskussion (Ask-Me-Anything) om olika ämnen, inklusive kärnfördelar och de viktigaste hindren för DeFi, vad gör ett DeFi-projekt av hög kvalitet och hur Compound-protokollet fungerar.

Compound är ett algoritmiskt, autonomt ränteprotokoll byggt för utvecklare för att låsa upp ett universum av öppna ekonomiska applikationer. Calvin, som strategiledare på Compound, är chef för alla affärsutvecklings- och tillväxtinitiativ.

Denna AMA är uppdelad i två delar efter en kort introduktion av Calvin, sedan ombads han att dela sin åsikt om DeFi och dess framtid, följt av en otroligt passionerad live Q&A i vår grupp.

Introduktion

Coco @ OKex: Alla välkomnar Compound Strategy Lead, Calvin Liu!

Calvin Liu: Hej alla, nöje att vara här, tack för att du bjöd in mig.

Coco @ OKEx: Vi känner oss jättebra att ha dig i AMA idag. Så innan vi sparkar med AMA. Kan du berätta lite mer om dig själv? Och hur steg du till kryptoindustrin?

Calvin Liu: Jag är glad för dina frågor! Ja självklart. Jag är strategiledaren på Compound. Jag har varit där i 2,5 år sedan företaget startade. Jag arbetar med allt affärsrelaterat: insamling, verksamhet, tillväxt och adoption. Jag bor i San Francisco, CA där vårt företag har sitt säte. Jag kom först in i krypto i slutet av 2013; Jag arbetade för ett konsultföretag som hade kunder inklusive Coinbase, Ripple, Kraken, Bitstamp, Gemini i San Francisco, och de introducerade mig till Bitcoin. Jag köpte lite men var inte särskilt aktiv i kryptobranschen förrän i slutet av 2016.

Coco @ OKEx: Wow, fantastiskt att veta att du också är en tidig antagare av krypto.

Calvin Liu: ja, och jag kommer nog att vara i krypto resten av min karriär.

Del 1: Twitter Q&A

1. Coco @ OKex: Vi har också förberett tio frågor från Twitter-användare. Låt oss börja med den här: "Vilka är nu kärnfördelarna med DeFi?" av @ SPADE_1

Calvin Liu: Tack för att du skickade in frågor till alla! DeFi har många fördelar, men jag kommer att fokusera på tre viktiga fördelar som skiljer den från traditionell ekonomi:

1 – DeFi är helt öppen åtkomst. Du behöver inte ett konto, du behöver inte registrera dig; för de flesta av dessa DeFi-produkter har vem som helst tillgång till dem så länge de har tillgång till Ethereum blockchain. Detta skiljer sig väldigt mycket från traditionella banker, där det är mycket svårt att få tillgång till olika typer av finansiella möjligheter – tänk till exempel hur mycket ansträngning det tar för att få ett lån från din bank!


2 – Transaktioner är transparenta. Du kan se aktiviteten som händer i projektet, bara genom att titta på on-chain data. Detta är extremt kraftfullt; i de flesta traditionella finansiella produkter har du ingen aning om vad som händer med dina pengar.

3 – DeFi är programmerbar; det kan enkelt integreras i andra system. Det är helt enkelt programvara som helst inte är beroende av människor. Det betyder att du kan komma åt dem som när du använder programvara – via din telefon eller din bärbara dator när som helst. Du behöver aldrig besöka en bank, fylla i formulär, förhandla om kontrakt eller ringa kundsupport.

Jag tror att det är 3 av de viktigaste fördelarna.

2. Coco @ OKex: Bra att veta att Defi är mer tillgängligt jämfört med traditionell bank. Här är frågan nr 2 av @Yoosinoona: "Du är expert, kan du tänka på en nybörjare i kryptovaluta, vilka är hindren för att komma åt Defi??"

Calvin Liu: Idag är det tyvärr inte så lätt att börja använda DeFi än, men det blir lättare för varje dag! Tänk på tillståndet för DeFi för 1 år sedan – det existerade knappt! Först måste du hitta ett utbyte som låter dig sätta in fiat-pengar från ditt bankkonto och konvertera det till Ether (Ethereum). Därefter kan du använda en Ethereum-plånbok som MetaMask eller Ledger och förse den med Ether. Slutligen måste du besöka varje DeFi-projekts webbplats (för Compound är det https://compound.finance) och lära dig hur du använder den applikationen.

Vi hoppas att fler applikationer och utbyten som OKEx i framtiden kommer att integrera projekt som Compound för att göra det lättare för sina användare att komma åt DeFi-projekt. För OKEx skulle det så småningom vara möjligt för dig att sätta krypto i din OKEx-plånbok och klicka på en knapp för att tjäna ränta från Compound från din OKEx-plånbok.

3. Coco @ OKex: Bra att veta det. Det är imponerande för att tjäna passiva inkomster. Frågan 3 av @ cody123: "Med den ökande efterfrågan på DeFi-produkter och projekt på DeFi, Så hur man identifierar kvalitetsprojekt och vad som ger marknaden en fördel?"

Calvin Liu: Åh ja, det är spännande. Det är det viktigaste att komma ihåg att fokusera på kvaliteten på teamet och att förstå hur engagerade de är för att hålla dina pengar säkra. det är så många nya projekt varje dag nu! Verkligen exploderar verkligen med möjlighet. Sedan dag 1 i sammansättning har säkerhet för medel alltid varit vår främsta prioritet. Vi har haft 12 säkerhetsrevisioner och har en bounty $ 150.000 om någon upptäcker ett fel. Vi har ALDRIG haft en enda användare tappat pengar – medel är säkra vid sammansättning 100% av tiden. Jag tror att engagemang för säkerhet är det bästa sättet att identifiera ett starkt projekt. Det betyder att de verkligen bryr sig om sina användare, och det betyder att de har funderat mycket hårt på vad de bygger, så det kan vara säkert.

4. Coco @ OKex: Fantastiskt, verkar Compound verkligen satsa mycket på att skydda sina användares säkerhet. "Vad kommer att hindra Defi från att utvecklas och vilka hinder kan detta övervinnas? Var ser du framtiden för Defi om 20 år?" fråga 4 av @ SPADE_1

Calvin Liu: Stor fråga. Vi har verkligen precis börjat med DeFi. För två år sedan fanns det i princip inte. För ett år sedan var Compound antagligen ett av fem projekt. Nu finns det cirka 100 projekt i DeFi. Det är fantastiskt. Det viktigaste vi behöver är till och med MERA projekt (och utvecklare / ingenjörer), och vi behöver också mer investerares intresse för utrymmet. Vid nästa år finns förhoppningsvis 1000 DeFi-projekt. Varje nytt projekt gör hela DeFi-branschen mer intressant och användbar. Eftersom priset på Ethereum och andra kryptotillgångar stiger kommer det att finnas mer intresse för DeFi-funktioner, så jag hoppas också att marknaden är stark. På 20 år tror jag att DeFi kan vara en del av varje enskild ekonomisk applikation på din smartphone. Det kan vara en del av det dagliga livet. Vi har pratat med stora globala banker om DeFi. En dag kommer de att anta det också. det kommer att ta tid!

5. Coco @ OKex: Nu vet vi att föreningen är en av pionjärerna inom DeFi-industrin. Vår fråga nr. 5 är "Hur fungerar protokollet Compound?" av @ SPADE_1

Calvin Liu: Spade ställde bra frågor. Det enklaste stället att förstå hur Compound fungerar är att besöka vår blogg eller vår dokumentation. Du hittar vår blogg på Medium och vår webbplats är sammansatt. Ekonomi. Men jag kommer att förklara här också. Compound låter användare tillhandahålla krypto för att tjäna ränta. Du kan tjäna ränta för vilken tid som helst – 15 sekunder, 15 minuter, hur länge du vill – och sedan kan du ta ut dina pengar och ränta. Compound låter också användare låna krypto. Om en låntagare tillhandahåller säkerhet till Compound kan de omedelbart låna krypto från Compound när de vill, oavsett hur lång tid de vill. Så Compound är en mycket flexibel plattform för att tjäna ränta på eller låna den – den stöder ETH, WBTC, DAI, USDC, USDT, REP, ZRX, REP idag och kommer att stödja många fler i framtiden. Leverantörer sätter krypto i en "likviditetspool" och låntagare lånar från "likviditetspool" – det är det inte "peer to peer".

6. Coco @ OKex: Fantastiskt att känna till flexibiliteten i användning av föreningar. Frågan nr 6 är "MakerDao-plattformen utfärdar DAI. Nu med Compound Finance finns det en "cToken" som utfärdar cUSDC. Hur fungerar det?" av @Ferlee

Calvin Liu: Ja, just det. detta blir lite djupare i hur Compound fungerar. När du levererar tillgångar till Compound ger Compound dig en specifik cToken. Till exempel om du levererar Ether, ger Compound dig cEther. CEther är en symbol som kan bytas ut mot Ether när som helst, inklusive det intresse du tjänat. Du kan tänka på det som ett “kvitto för anspråk” som du kan ta tillbaka till Compound när som helst för att få tillbaka din Ether. Förutom att det också är en symbol som du kan överföra eller handla på vissa börser.

7. Coco @ OKex: Det är coolt. Fråga nr 7: "Ser du fler möjligheter att låna ut säkerheter i USD än att sätta in något mynt?" av @ agu3000

Calvin Liu: Ja, för närvarande är det det mest attraktiva alternativet om du bara vill tjäna ränta. Idag är det huvudsakliga användningsfallet för lån på kryptovalutamarknaden faktiskt att köpa mer krypto! För att få mer hävstång och exponering för krypto. Därför vill de flesta låna stablecoins (säkerheter USD) och sedan handla det för BTC, ETH eller någon annan tillgång på börser som OKEx. Detta innebär att räntesatsen för leverantörer av stallmynt vanligtvis är högre än räntan för andra mynt. Alla vill låna stallmynt; väldigt få människor vill låna andra kryptovalutor. Så ja, i det här fallet är räntan för att låna stablecoins (säkerheter USD) vanligtvis högre än räntan för andra kryptovalutor.

8. Coco @ OKex: OK. Många investerare i gruppen kan vara intresserade av följande fråga: "Vad är Compound-tokens roll i Compound-projektets ekosystem?" av @typhucrypto

Calvin Liu: Ja, det här är ett enormt initiativ som vi kommer ut inom en snar framtid. Under de kommande veckorna / månaderna kommer COMP-token att distribueras till allmänheten – främst användarna av Compound. Det är en styrningstoken och kan användas för att föreslå ändringar i Compound-protokollet, till exempel vad räntorna för varje marknad ska vara, eller vilka marknader som ska läggas till protokollet. Det kan också användas för att rösta om dessa förslag och implementera dem i Compound-systemet. Mer information kommer om några veckor / månader. Men i framtiden kommer alla som använder Compound att få COMP!

9. Coco @ OKex: Bra att veta att COMP kommer att användas för decentraliserat styrningssyfte. "Vi vet alla att DEFI är ett briljant tillskott men deras säkerhetsbrott i det förflutna höjer ögonbrynen. Hur planerar du att stärka säkerheten med tanke på din integration med DEFI?" Frågade av @Papiboulder

Calvin Liu: Ja, som nämnts tidigare är säkerhet vårt främsta fokus sedan början av Compound, och kommer alltid att vara. Vi kommer att fortsätta att få kodsäkerhetsrevisioner regelbundet framöver (vi har gjort dem av Trail of Bits, Certora, Open Zeppllin) och fortsätter att få stresstester utförda av forskare om Compounds ekonomiska säkerhet (Vi har fått dem att utföras av Gauntlet Nätverk). En sak att notera är att Compound faktiskt är ganska enkelt; du kan leverera krypto, ta ut krypto, låna krypto eller återbetala krypto. Systemet är inte komplicerat. Många av de system som har haft fel eller säkerhetsintrång är mycket mer komplicerade, med många fler funktioner än Compound har. Enkelhet hjälper till med säkerhet. Som sagt har Compound alltid varit 100% säker – ingen användare har någonsin tappat pengar på grund av ett misstag i systemet. Compound har alltid fungerat 100% som avsett – säkert!

10. Coco @ OKex: Slutligen, vår sista fråga i del 1: "Var annars kan jag komma åt Compound-protokollet?" ifrågasatt av @oidiotso

Calvin Liu: Ah ja, prova Compound! Du kan prova med $ 1, du kan försöka med $ 10 eller $ 10 miljoner, det tar bara några minuter att prova det. Vår webbplats är https://compound.finance. Du kan använda vår applikation på https://app.compound.finance. Du kan också prova Compound genom applikationer som Dharma eller Argent (mobilapplikationer). Slutligen kan du också skapa din egen applikation – kolla in vår utvecklardokumentation på https://compound.finance/docs och mejla mig om du är intresserad av att bygga på Compound: [email protected] ([email protected])

Del 2: Live Q&A

F # 1: I tokeniseringsstrategin som implementeras i Compount Project använder du "cTokens" vilket gör att saldot för varje insättare ökar! Kan du förklara mer detaljerat hur cTokens arbetar för att göra detta möjligt och vilken roll de spelar i intresseströmmen?

Calvin Liu: När du levererar krypto, låt oss säga USDT till Compound, får du tillbaka cUSDT, en annan token. Med Compound kan du när som helst byta tillbaka cUSDT mot USDT. Den spårar växelkursen för cUSDT: USDT var 15: e sekund. Växelkursen för cUSDT: USDT ökar baserat på hur mycket ränta USDT tjänar i Compound. Så låt oss säga att du levererade 100 USDT och att du fick tillbaka 50 cUSDT. Växelkursen är 2 USDT för 1 cUSDT. Låt oss säga att din USDT tjänade 10% ränta och är nu värd 110 USDT. Fortfarande har du bara 50 cUSDT. Men nu är växelkursen 2,2 USDT för 1 cUSDT. Förening spårar denna växelkurs så ett år senare kan du handla 1 cUSDT för 2,2 USDT istället för bara 2 – den växer vid sidan av räntan.

F # 2: Vad kostar den sammansatta plattformen för låntagare och Flash-lån? Kan du förklara din serviceavgiftsstruktur?

Calvin Liu: 10% av räntan som låntagarna betalar, samlas in "Reserver" som fungerar som en försäkringsfond för alla användare av Compound. Förutom att det inte finns några avgifter – det är gratis att använda, gratis att bygga på. Vi har inte en offentligt meddelad affärsmodell idag. Vårt mål är att göra protokollet så utbrett och populärt som möjligt. I framtiden kanske vi planerar att bygga nya företag ovanpå protokollet, men för närvarande är vi fokuserade bara på att göra denna kärnteknologi framgångsrik.

F # 3: Vilka priskällor / oraklar använder du? Är du nöjd med dem? Hur kan de förbättras?

Calvin Liu: För närvarande använder vi ett orakel som underhålls av vårt team – det använder priser från centrala börser. Men vi håller för närvarande på att göra ett mer decentraliserat orakel – Open Oracle System. I detta system kan vem som helst skicka in priser, och sedan kan projekt bestämma vilka priser de vill använda. Hittills bidrar Coinbase med priser till Open Oracle. Förening är också. Det är något vi diskuterar med OK Group-teamet också :) så i framtiden finns det förhoppningsvis ett on-chain prisorakel med priser som levereras på ett decentraliserat sätt från många ledande börser.

F # 4: De flesta projekt, även de som har varit live i flera månader, har bara en handfull användare som köper tokens för nytta snarare än spekulation. Hur kommer du att säkerställa att sammansatta förvärvar användaranvändare snarare än bara spekulanter?

Calvin Liu: Lugnt och försiktigt. Allt vi gör gör vi noggrant, försiktigt och med stöd från samhället. Vi har jobbat på Compound extremt hårt i nästan 3 år. Vi har inte bråttom. Vårt mål är att bygga ett system som varar i 100 år, och det är nyckelinfrastrukturen för ett nytt, decentraliserat, enormt finansiellt system.

F # 5: En stor nackdel i DeFi är låg likviditet. Vad tycker du om detta och hur tror du att vi kan få det löst?

Calvin Liu: Förening har för närvarande ~ 130 miljoner dollar i krypto i likviditetspoolen och 20 miljoner dollar lånas. Det finns inte riktigt en likviditetsproblem för de flesta av våra användare! Det finns fortfarande 110 miljoner dollar i krypto du kan låna – https://compound.finance/markets.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map