AMA Recap: CoinGecko & Defi Ett återbesök till framtiden för ekonomi – Defi med grundare av CoinGecko

Den 21 april 2020 var vi mycket glada över att ha en Ask-Me-Anything-session med grundare av CoinGecko: Bobby Ong och TM Lee, för att diskutera deras syn på Defi och boken “How To Defi” skriven av CoinGecko.

CoinGecko är en kryptovalutaranknings- och utvärderingswebbplats som har kvantitativa och kvalitativa data uppdelade för ett antal olika mätvärden. De mätvärden som tillämpas inkluderar Twitter-följare, Reddit-prenumeranter, myntgemenskap, kostnaden för en 51-attack, antalet utvecklare som arbetar på myntet och mycket mer för att erbjuda en total poäng av myntet och en betyg för varje kategori.

Denna AMA är uppdelad i två delar, där CoinGecko ombeds att dela sin åsikt om Defi, följt av en uppvärmd live Q&A i vår grupp.

Sektion 1

F1: DeFi är ett av de hetaste ämnena i blockchain-utrymmet just nu. Kan CoinGecko dela dina åsikter om DeFi med oss? Tror du att DeFi kommer att störa det befintliga finansiella systemet? Vad är CoinGeckos strategi för DeFi-sektorn?

A1: Ja, vi tror att DeFi har en riktigt stor potential i kryptorummet och det har chansen att förändra sättet som människor utför finansiella tjänster i framtiden.

För närvarande kräver allt en central mellanhand. DeFi har potential att ta bort den mellanhanden. Avlägsnande av mellanhänder kan leda till billigare och snabbare leverans av finansiella tjänster.

För närvarande fick DeFi-utrymmet oss riktigt nyfiken och vi övervakar det noggrant för att se hur vi aktivt kan delta.

Vi tvingar att det kommer att finnas massor av data som är specifika för DeFi som skulle vara av intresse för kryptosamhället. Och vi överväger att lägga till en DeFi-sektion till CoinGecko snart.

För de av er som gillar DeFi och letar efter en plats att börja, har vi redan börjat med att publicera den första DeFi-boken som någonsin publicerats, "Hur deFi".

Under begränsad tid kan du få det gratis https://landing.coingecko.com/how-to-defi/ (https://landing.coingecko.com/how-to-defi/) och lära dig allt om DeFi all på en plats!

F2: CoinGecko, i lekman sikt, "Hur kan jag tjäna passiva inkomster med $ DeFi?"

A2: När räntorna globalt sjunker mot noll (eller i vissa länder negativa), betalar bankens fasta insättningar nu mycket lite. DeFi-applikationer ger nu användare högre ränta så att du kan få passiv inkomst. På Compound kan du till exempel tjäna upp till 8% på dina DAI-insättningar just nu.

F3: Tillit och säkerhet är det viktigaste i krypto. Det nyligen släppta Defi dForce-protokollet. Vilket råd skulle du ge för att undvika dessa situationer i framtiden?

A3: Vårt förslag till användare skulle vara att bara använda DeFi-appar som har granskats och försöka göra så mycket forskning som möjligt om säkerhetsfokus för dessa tjänster.


Det andra tillvägagångssättet är att hitta och använda populära DeFi-tjänster som har funnits under en längre tid. Medan risken är där är populära DeFi-appar mycket testade av användare och medlemmar i samhället istället för nya DeFi-appar.

På vägen kommer vi förmodligen också se mer mainstream-antagande av decentraliserade försäkringar som Nexus Mutual och Opyn som erbjuder försäkringsalternativ till DeFi-användare.

Detta minskar din intjäningspotential, men åtminstone är du något skyddad.

På grund av det växande steget i DeFi eller till och med hela blockchain-industrin kommer det alltid att finnas risker.

Som användare måste vi vara medvetna om det och göra vårt bästa för att mildra dem. På grund av att bara lägga pengar som du är bekväm att förlora, lägg inte alla dina ägg i en korg.

F4: Kommer CoinGecko att övergå till DEFI? Från Coin Tracking Service går in i Defi. Hur är det mojligt?

A4: Vi har stora planer för kryptoindustrin. Vi var den första dataggregatorn som spårade kryptoderivat – vi spårar de eviga swapparna och terminerna från olika börser sedan förra året – https://www.coingecko.com/en/derivatives

Vi var också den första dataggregatorn som kom med en lösning för att fixa den falska volymproblemet som var vanligt bland många utbyten. Vi såg att många utbytesvolymer helt enkelt inte kan lita på längre och vi introducerade detta mått som heter Trust Score där vi sorterar börser listade på CoinGecko med hjälp av en kombination av mätvärden som webbtrafik, orderbokdjup, bud / fråga-spridning, API-kvalitet och många fler. Du kan läsa mer här: https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

Blockchain-utrymmet fortsätter att förnyas varje dag och vi gör vårt bästa för att hålla oss uppdaterade och följa den utveckling som händer i detta utrymme!

CoinGecko (https://www.coingecko.com/en/derivatives)

F5: Har du planerat att leta efter partnerskap? Eller tror du att “vara er själva” gör CoinGecko till en mer pålitlig plattform?

A5: Definitivt är vi alltid på jakt efter bra partners att arbeta tillsammans som kan gynna den bredare kryptosamhället och också ömsesidigt varandra.

Tidigare har vi arbetat med olika parter som Kyber Network, Chainlink, AMLT Network, Axie Infinity, Decentraland och många andra.

Som ett resultat av detta är en bredare gemenskap nu medveten om icke-fungibla tokens, orakler, utbyte due diligence, bland andra som är relativt nya begrepp i rymden.

När det gäller partnerskap upprätthåller vi våra principer om att vara en oberoende datauppsamlare samtidigt som vi upprätthåller den decentraliserade andan i blockchain-industrin medan vi arbetar med partners.

F6: Jag har läst någonstans om "Hur man defi" skriven av dig men jag har inte läst den. Så kan du sammanfatta innehållet? Jag kommer att läsa den i detalj efter AMA-sessionen.

A6: Definitivt! “How to DeFi” är den första bok som någonsin publicerats och som täcker DeFi-ekosystemet. Om du har hört talas om DeFi men inte vet var du ska börja, är det här den perfekta boken för dig!

Den här boken är fylld med kortfattade och omfattande steg-för-steg-guider för att komma igång med olika DeFi-applikationer. Det är kulmen på timmar av forskning, liksom otaliga häftiga skrivsessioner från CoinGecko-teamet. Boken tittar på olika DeFi-sektioner som decentraliserade stablecoins, decentraliserade utlåningsplattformar, decentraliserade börser, decentraliserade derivat, decentraliserade lotterier etc. Den går i detalj och tittade på projekt som Maker, Dai, Compound, Synthetix, dydx och många fler.

Den här boken kostar 14,99 USD, men vi vill verkligen tacka alla våra underbara supportrar (ja du!) För det stöd som vi visat. Således kommer vi att göra den här boken tillgänglig för gratis digitala nedladdningar till och med den 30 april 2020. Hämta den nu – https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

F7: Tanken på DEFI som Blockchain-framtiden var faktiskt inte SANT. Vad jag menar att säga är: Hur kunde du förvänta dig förtroende för finansiering när miljoner nyligen har varit HACK? Hoppas du kan göra matematik, förlust mot vinst?

A7: DeFi har faktiskt drabbats av flera exploateringar de senaste månaderna, för att inte tala om den senaste hackningen av Dforce för 25 miljoner dollar förra helgen var den största.

Det verkar som om det finns DeFi-projekt som är blinda av det viktiga med säkerhet eller snarare på grund av nyheten i detta utrymme, vissa scenarier förväntas inte. Ett exempel skulle vara flashlånet.

DeFi-projekt idag som vi ser många av dem innehar miljontals dollar i användares medel, måste ha ett stort ansvar och teamet måste genomföra smart kontraktsgranskning för att minska denna risk för att detta utrymme ska gå framåt.

Som tidig användning av DeFi bör riskerna förväntas och mildras så mycket som möjligt.

DeFi idag är fortfarande mycket farligt och riskabelt. Även om det har goda förutsättningar att forma framtiden, måste man bara lägga pengar som de har råd att förlora.

När du ser en tjänst som lovar hög avkastning medför det stora risker.

Vi har sett hur DeFi har introducerat några nya idéer som ett decentraliserat stabilt mynt, utlåning, upplåning etc. Och förhoppningsvis kommer det med tiden att förbättras för att vara redo för framtidens större marknad.

Nästa naturliga utveckling skulle sannolikt vara försäkringar som Nexus och Opyn som kan hjälpa användare att minska sina risker och hjälpa projekt att se säkerheten i en mer allvarlig ton..

F8: Vad tycker du om framtiden för DEFI och STABLECOIN??

A8: Jag tror att stablecoin kommer att se en mycket intressant roll i framtiden för DeFi. Vi har sett centralbanker världen över klättra för att snart lansera sina centralbankers digitala valutor (CBDC). Kina verkar vara före loppet med mockups av deras DCEP som cirkuleras online. Det finns många rykten om att centralbanker vill förbjuda stallmynt eftersom de ser detta som ett hot mot sin egen CBDC.

Verkligen decentraliserad stablecoin kan vara lösningen som vi kommer att behöva för att motverka detta hot och regeringar kommer att ha svårt att stoppa en sådan utveckling om den verkligen är decentraliserad. Jag tror att vi kommer att se fler decentraliserade stablecoin-projekt som kommer ut i framtiden för att utmana Dai dominans.

F9: Nu när cmc har köpts av en börs, verkar du vara ledaren i ditt område, grattis.

A9: Tack! Ja, CoinGecko är nu den största oberoende datainsamlaren i världen. Vi har varit i drift sedan början av 2014 och har för avsikt att förbli neutrala och fortsätta växa CoinGecko genom att spåra de olika kryptodatakällorna transparent.

Att upprätthålla dataintegritet är något som vi tror starkt. Vi var de första som introducerade Trust Score förra året för att bättre mäta börsenas verkliga likviditet för att lösa de massiva tvätthandelsfrågor som förekommer i detta utrymme.

I år kommer du att se oss följa upp fler mätvärden för att ytterligare förbättra datatransparensen i branschen.

Som du kan se är den här branschen ganska ny, det finns fortfarande många utmaningar och många olösta problem.

Nya innovativa idéer introduceras varje dag och det är vår uppgift att indexera dem så att den bredare kryptosamhället lätt kan förstå dem!

Det finns mycket som behöver göras.

F10: Hur kan CoinGecko bidra till utvecklingen av DeFi? Vilket projekt tror du kan överraska oss i 2020?

A10: CoinGecko syftar till att hjälpa människor att förstå potentialen för DeFi. Det är därför vi skrev en nybörjarbok om DeFi med titeln "Hur deFi". Det är en bok på 200 sidor som innehåller över 26 000 ord och ger en bra överblick över DeFi-ekosystemet. Boken ger också en steg-för-steg-guide om hur du använder några av de mest populära DeFi-applikationerna för att du snabbt ska komma igång. Det var en bok som vi önskade fanns när vi först tittade på DeFi. Eftersom det inte finns någon, tog vi initiativet till att skriva den. Ladda ner det nu gratis till den 30 april (därefter 14,99 USD) från https://landing.coingecko.com/how-to-defi/

Session 2 – Live AMA-frågor:

F1: Vad betyder ” COINGECKO ”?

A1: Mynt = du vet det

Gecko = &# 129422;

F2: Erbjuder Coingecko API-tjänster för att visa data på webbplatser? Om så är fallet, kan du använda dessa API-data kommersiellt?

A2: Ja, vårt API är gratis och kan användas för kommersiella ändamål

Q3: Massanvändning är ett problem för blockchain-projekt. Så hur kommer #CoinGecko att lösa detta problem för att uppnå adoption i verkligheten?

A3: På CoinGecko försöker vi hjälpa människor som inte följer blockchain-industrin noga genom innehållsutbildning.

En av våra mest konsekventa insatser är vår kvartalsrapport som du hittar på https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

Och nu publicerade vi nyligen en bok om DeFi som du kan få gratis på https://landing.coingecko.com/how-to-defi

Förvänta dig att mer utbildningsmaterial och böcker kommer från oss, och vi hoppas att detta kommer att hjälpa mainstream att förstå krypto och blockchain – för ett bredare antagande.

Annat än att vårt API (coingecko.com/api), som är ett av de bästa APIerna du kan hitta på marknaden, är fritt tillgängligt, vilket har hjälpt till att driva många blockchain-appar i ekosystemet. Det för oss hjälper samhället att växa som helhet.

F4: Vilka är de prestationer som coingecko har uppnått under forskning och utveckling? @bobbyong @tmLeeLtm

A4: Vi har publicerat våra kvartalsrapporter under lång tid. Vi stirrade först på att göra detta redan 2017. Kolla in vår senaste Q1-rapport för 2020 här – https://landing.coingecko.com/q1-2020-report/

F5: Vilka avgifter kostar coingecko för att lista mynt? Q2. Hur coingeckos API är bättre jämfört med CMC, kryptorankar vilka typer av extra funktioner vi får från coingecko?

A5: det tas ingen avgift för att lista mynt på CoinGecko.

CoinGeckos API har den mest omfattande databasen med mynt – du kan få alla möjliga små tokens inklusive DeFi-tokens som cDAI. Det används också av många partier som Etherscan, Myetherwallet, Mycrypto, Trezor och många fler. Och för att inte tala om, vårt API är gratis! Läs mer här: coingecko.com/api

F6: Vad är Coingeckos förtroende poäng? Vad beror det på?

A6: CoinGecko Trust Score är en blandad formel som kombinerar utbyteslikviditet, webbtrafik, API-poäng för att härleda om ett utbyte är realiserbart och flytande att använda. Den är utformad för att hjälpa våra användare att hitta det bästa och mest likvida utbytet att handla när de söker efter mynt på coingecko. Vi har mycket information om det på https://blog.coingecko.com/trust-score-explained/

F7: Vad är din bakgrund och hur kom du till idén att skapa ditt projekt?

A7: Min bakgrund är inom datavetenskap medan Bobby har en bakgrund inom ekonomi. Båda är verkligen intresserade av bitcoin och blockchain, och vi såg en lucka för en dataaggregat där ute som måste fyllas. Istället för att vänta på att någon skulle göra det bestämde vi oss för att vi skulle ge det ett skott!

F8: Vad är din plan för 2020?

A8: Vi har mycket planerat till 2020. Vi kan inte avslöja allt nu men vi har redan gjort mycket hittills. Vi har lanserat vår CoinGecko-butik, CoinGecko Podcast, CoinGecko Virtual Meetup, CoinGecko Q1-rapport, CoinGecko-tjäna, hur man avbokar. Allt detta på bara 3,5 månader av året. Vi kommer att lansera fler saker under de återstående månaderna av året så håll dig uppdaterad!

F9: Har du planer på att markera lite krypto som “Gecko rekommenderade mynt”? Som ni vet är majoriteten av människorna nya för krypto, och om du kan ge lite extra information om vilka mynt som förväntas bli heta under den kommande månaden / åren kommer det att vara värdefullt för användarna.

A9: Det här är en intressant idé men något som vi behöver trä igenom noggrant. Vi har för närvarande inga sådana planer eftersom vi tror att användarna behöver utbilda sig själva och lära sig fördelarna med att köpa in varje mynt. Vi tillhandahåller utbildningsmaterialet och användarna lär sig och väljer själva.

F10: Vilka problem ser du uppstå i blockchain-branschen idag och hur syftar ditt projekt till att lösa dessa problem?

A10: Några av de problem vi möter dagligen är dataintegritet. Det finns många datapunkter som uppblåst volym, uppblåst leveransdeklaration etc. och vårt team arbetar väldigt hårt för att skapa en ram och bygga funktioner för att hantera dessa problem.

Du kan se några av dem i aktion med Trust Score och också en rullgardinsmeny över var vi får tillgången från för transparens.

Utöver det utvecklas rymden i allmänhet alltid med nya produkter. Ett exempel är derivat som Perpetual och Futures Contracts. Vi räknar aldrig med att indexera denna information, och nu gör vi det.

Sedan finns det DeFi, utlåning osv. Det introduceras alltid nya idéer, och vi måste hitta ett sätt att utbilda samhället om det och indexera dem

F11: Vad är förhållandet mellan coingecko och OKEx?

A11: Vi samarbetar om en massa saker som denna AMA här och OKEx är också en annonsör på CoinGecko

F12: Är CoinGecko ett bra ställe för de som är nya i kryptovärlden att lära sig mer om det & få dem bekvämare med tekniken & ekosystem? Om så är fallet, vad erbjuder CoinGecko krypto-nykomlingar? Om inte så mycket, planerar du att göra din plattform till en bättre one-stop-shop för ombord nya användare?

A12: Vi arbetar för att förbättra detta. Vår How to DeFi-bok är det första steget som vi hoppas kommer att göra blockchain-tekniken mer tillgänglig för nybörjare. Håll dig uppdaterad när vi utvecklar fler planer under de kommande månaderna &# 128522;

F13: Kan du berätta för oss hur CoinGecko kommer att bestämma korrekt information om börslikviditet & Myntvolym? Särskilt hur tvätthandel / falsk volym utesluts av Coingecko-systemet?

A13: Vår strategi för att hantera detta problem är införandet av Trust Score. Till exempel istället för att rangordna utbyten efter volym för en given token, gör vi det baserat på vår blandade formel https://www.coingecko.com/en/coins/0x#markets

Om du är intresserad av djupare data kan du också se orderboksdjupet och spridningen, som är två viktiga attribut för en växlingslikviditet. Detta är vad vi använder för att beräkna bland annat Trust Score.

Vi gör vårt bästa för att hjälpa våra användare att navigera till de börser som vi tycker har den bästa likviditeten baserat på olika mått

F14: API i Ckingecko är det bara tillgängligt för plånbokutvecklare? Eller kan jag använda det?

A14: Alla kan använda vårt API på coingecko.com/api

F15: Under Covid-19, hur många CoinGecko-projekt påverkades och vad var åtgärderna för att övervinna?

A15: Medan världen står still är vi ganska lyckliga att fortsätta vår verksamhet som vanligt eftersom våra teammedlemmar alla är vana att arbeta hemifrån. Fingrarna korsade på kort sikt, vi borde kunna fortsätta i enlighet med vår produktutveckling och fortsätta att stödja våra kunder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map