Allt du behöver veta om OKT

Efter den senaste lanseringen av OKChain, vår decentraliserade kommersiella offentliga kedja, har vi också meddelat sin ursprungliga token, OKT. Med betydande globala intressen gentemot denna nya token har vi sorterat några vanliga frågor som hjälper dig att förstå dess unika egenskaper, liksom skillnaderna mellan OKT och OKB.

Är OKT & OKB samma sak? Är OKT ett gaffelmynt av OKB?

Nej, de är INTE desamma. OKT & OKB är i grunden två olika tokens med helt olika funktioner.

Det nyligen utfärdade OKT är OKChains ursprungliga token som fungerar som bastoken för OKChains DPoS-konsensus. Det kommer först att utfärdas i sitt ursprungspaket och ytterligare 1–5% utfärdande kommer att äga rum varje år efteråt.

OKB är OKEx verktygstoken som stöder utvecklingen av OKEx ekosystem. En engångsemission på 300 miljoner OKB slutfördes 2018 och det kommer inte att finnas någon ytterligare emission i framtiden. Ovanpå dess återköp & bränslesystem avslutas emissionen av totalt 700 miljoner OKB. Således har OKB nu blivit världens första helcirkulerade plattformstoken och kommer att gå in i deflation.

Kommer OKT att påverka priset på OKB?

Svaret är nej. Och deras priser kommer att bestämmas av olika uppsättningar faktorer.

OKT-priset baseras på utvecklingen av OKChains ekosystem, inklusive DEX, DeFi-applikationer och dess framtida utveckling.

Priset på OKB bestäms av OKEx affärsresultat, utveckling av ekosysteminfrastrukturen, utvidgning av dess handelskanaler samt OKBs återköp och brännskema. Här är detaljerna:

Utveckling av ekosysteminfrastruktur: Utvidgningen av OKB: s interna och externa applikationsscenarier. Vid denna tidpunkt finns det 11 interna och 32 externa applikationsanvändningsfall.

Expansion av handelskanaler: Vi har öppnat fiat-portar för åtta stora valutor, inklusive amerikanska dollar, euro, koreansk vann, indonesisk rupiah och vietnamesisk dong.

OKB-system för återköp och bränning: Den totala emissionen av OKB är 300 miljoner, varav 13 978 364 OKB redan har bränts. Det nuvarande cirkulerande beloppet är 286021636 OKB. OKB har ingen ytterligare emission och är världens första fullcirkulerade plattformstoken.

Varför måste vi skapa OKT?

OKChain antar DPoS-konsensusmekanismen, som kräver att en inbyggd token ska fungera.

Dessutom är karaktären hos OKChain-ekosystemet och OKEx-ekosystemet mycket olika, det förra är tekniskt centrerat medan det senare är handelscentrerat. För att bättre tjäna och upprätthålla det mycket autonoma ekosystemet på OKChain finns det ett behov av en kontinuerlig utfärdande av dess ursprungliga token, liksom ett flexibelt incitamentsystem.

Eftersom vi måste behålla vårt mål att fortsätta deflationen av OKB och undvika att späda OKB: s värde för att skydda innehavarnas långsiktiga intressen kan vi inte använda OKB för att vara OKChains ursprungliga symbol. Det är därför vi skapade OKT som den ursprungliga token för OKChain.

Framtida drag för att förbättra OKB-värdet

Med den nya token som utfärdas slutar vi fortfarande aldrig att utveckla vårt OKB-ekosystem och utöka användningsfallet, som redan täckte plånböcker, finansiella och lånetjänster, nätverkssäkerhet, resor, livsstil, nytta och mer.

Dessutom kommer vi att lägga till fler handels- och insättningskanaler. Just nu har vi öppnat fiat-gateways för en rad stora fiatvalutor och har OKB noterat på tiotals större kryptobörser med över 40 handelspar mot stora mynt tillgängliga på marknaderna.

Slutligen kommer vi att fortsätta att göra OKB: s återköps- och bränningsschema perfekt. Som nämnts kommer vi att bränna de obetalda 700 miljoner OKB och inte behålla någon OKB. Allt OKB-bränt och att brännas kommer helt från sekundärmarknaden.

Fördelar för OKB-innehavare

Som en tacksamhet till vårt OKB-community för deras fantastiska stöd kommer vi att kartlägga 100% av genblocket OKT till alla OKB-innehavare enligt deras OKB-innehav. I framtiden kommer både OKB och USDK att migreras från Ethereum ERC-20-nätverket till OKChain-mainnet. När OKChain-mainnet är live kommer OKT-handel att vara tillgänglig. Det vill säga att OKB-innehavare kommer att få chansen att delta i styrningen av OKChain och bli en supernod.

Även om OKB och OKT skiljer sig åt på många sätt kommer de att vara oskiljaktiga på OKChain. OKT stöder inte bara utvecklingen av OKChain, utan ger också utvecklingen av OKB-ekosystemet.

Följ OKEx på:

Webbplats: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map