3 skäl till varför ETHs pris slår gasen – och vad som står på spel för Ethereums framtid

Ethereum har minst sagt haft ett starkt år 2020. Priset på projektets inhemska mynt, Ether (ETH), har ökat med cirka 200% från och med nu när detta skrivs – med 90% av det totala cirkulerande utbudet i lönsamma positioner.

Vad driver den anmärkningsvärda efterfrågan på det första och främsta altcoinet? OKEx Insights tar en djupdykning i de grundläggande faktorer som påverkar priset på Ether och gör också en teknisk analys för att undersöka vart det kan gå härifrån.

OKEx-prisdiagram för Ether (ETH). Källa: OKExOKEx-prisdiagram för Ether (ETH). Källa: OKEx

Ethereum 2.0 driver efterfrågan på insats

Den mest uppenbara faktorn som driver priset på Ether uppåt är den förväntade lanseringen av Ethereum 2.0, vars testnät gick live den 4 augusti.

Nästa utveckling av den näst största kryptovalutaplattformen kommer framför allt att överföra nätverkets konsensusalgoritm från en energiintensiv proof-of-work-mekanism till en mer miljövänlig proof-of-stake-modell. Istället för att förlita sig på gruvarbetare för att verifiera transaktioner på Ethereum blockchain, är den inkommande PoS-modellen beroende av insättare – de användare som sätter summan av Ether – för att upprätthålla nätverkets säkerhet.

Ethereum 2.0-intressenter kommer att vara de som får blockbelöningar i det nya systemet, som vissa kanske ser som en möjlighet att få passiva inkomster. Men för att kunna delta som validerare behöver en användare 32 ETH – vars värde är ungefär 12 400 dollar per den tid då detta skrivs.

Med den ökande efterfrågan på att bli validerare när lanseringen av Ethereum 2.0 går närmare och närmare står det förstås att efterfrågan på att samla 32 Ether till ett önskvärt pris delvis är ansvarig för prisökningen på ETH.

Ethereum-derivatvolymerna når nya toppar

Ökningen av Ether-priserna kan också – åtminstone delvis – tillskrivas ökningen av ETH-derivathandelsvolymen.

Även om Bitcoin-futures dominerar marknaden för kryptovalutaderivat, ökar handelsvolymen för Ether-futures – och stiger snabbt. I september 2019 var förhållandet mellan ETH och BTC-futures ungefär 8%. Som noterats av Kvarteret, det antalet har nu vuxit till 29%.

Aggregerade dagliga volymer för ETH-futures har också ökat dramatiskt de senaste månaderna – närmar sig nära $ 14 miljarder dollar, enligt uppgifter som kommer från skevhet. Dataanalysföretaget också noterade den söndagen den 2 augusti såg volymer av högsta klass.

Diagram som illustrerar aggregerade dagliga volymer för ETH-terminer. Källa: skewDiagram som illustrerar aggregerade dagliga volymer för ETH-futures. Källa: skew

Specifikt på OKEx har vi också sett en betydande ökning av de dagliga volymerna för ETH-terminer, efter att nyligen ha nått cirka 3,5 miljarder dollar – särskilt högre än marshögt på cirka 2 miljarder dollar.

Diagram som visar dagliga volymer för ETH-futures på OKEx. Källa: skewDiagram som visar dagliga volymer för ETH-futures på OKEx. Källa: skew

Det öppna intresset för OKEx fortsatte att sätta nya rekord under den senaste veckan och nådde ett rekordhögt värde på 352 miljoner dollar tidigt på morgonen den 2 augusti – vilket var nästan dubbelt så högt som det tidigare högsta som sågs i februari.

ETH-terminer öppnar intresse. Källa: OKExETH-terminer öppnar intresse. Källa: OKEx

Dessutom ökar den växande entusiasmen för handel med ETH snabbt kostnaden för att inneha långa positioner. ETH-finansieringsgraden ökade till över 0,2% per var åttonde timme. Detta är ett uppenbart tecken på att marknaden är överhettad, eftersom en finansieringsgrad på 0,2% innebär att en 20x levererad handlare betalar 4% var åttonde timme.

ETH: s permanenta swapfinansieringsgrad. Källa: OKExETH: s permanenta swapfinansieringsgrad. Källa: OKEx

DeFi-mani låser upp ETH

Medan Ethereum 2.0 är i horisonten är decentraliserad finansiering redan här – och manien kring den driver utan tvekan priset på Ether.

Decentraliserad finansiering består av en mängd olika icke-depåerbjudanden, men de mest anmärkningsvärda och hypade är de som erbjuder skyhöga räntor. I ett försök att tjäna pengar på DeFi-mani har användare deponerat ETH i massor. Enligt DeFi Pulse finns för närvarande 4,282 miljoner eter i DeFi – en ökning på nästan 20% från 3,426 låst endast en månad tidigare. När det gäller USD är mängden ETH låst upp till cirka 1,66 miljarder dollar.

Diagram som visar mängden eter som är låst i DeFi. Källa: DeFi Pulse

Dessutom har Ethereum-gaspriserna stigit nästan 20 gånger sedan årets början, enligt data från Etherscan – och tillväxten av DeFi och gasanvändning visar en positiv korrelation.

Ethereums genomsnittliga gasprisdiagram. Källa: EtherscanEthereums genomsnittliga gasprisdiagram. Källa: Etherscan

ICO-mani är borta (men inte glömd)

Den enorma hype kring Ethereum-centrerad decentraliserad finansiering påminner om altcoin-insamlingsdillan 2017 och början av 2018.

Kända som initiala mynterbjudanden, eller ICO, var Ethereum-driven insamlingsinsatser i huvudsak kryptovalutaindustrins version av det traditionella börsintroduktionen, eller börsintroduktion – minus regleringen. Företag eller individer som vill samla in pengar för att skapa ett nytt kryptovalutaprojekt kan ge ut Ethereum-baserade tokens till investerare i utbyte mot Ether.

I de flesta fall kan de nyligen utfärdade tokens säljas för stora vinster när de en gång har utfärdats och listats på kryptovalutabörser. Detta stimulerade i sin tur efterfrågan på ETH, eftersom vinstsökande investerare såg att hälla ETH i alla tillgängliga tokenförsäljningar. Vid toppen av ICO-bubblan var en eter värt knappt $ 1500.

Diagram som illustrerar pristoppen för ETH i början av 2018. Källa: CoinGecko

ETH teknisk analys: Är Ether överhettad?

Ethereums prisrally, som startade i mitten av juli, har redan resulterat i vinster för 90% av ETH-innehavarna. När vi tittar på historiska prisrörelser märker vi att tillgången mötte en retracement förra gången en så hög andel av Ether-utbudet var i vinst.

Ether: Procent utbud i vinst. Källa: GlassnodeEther: Procent utbud i vinst. Källa: Glassnod

Som du kan se i Fibonacci-diagram som dras från mitten av juli till det sista söndagens högsta, misslyckades den snabba kollapsen att få priset att röra 0,5 Fibonacci retracement-nivån. Priset stöds också av en timmes MA60. Detta indikerar att den näst största kryptovalutan efter börsvärde fortfarande är i en mycket hausse-fas.

Vi kan fortsätta att titta på och se om MA60-timmen fortsätter att fungera som stöd. Om detta glidande medelvärde misslyckas blir nästa supportnivå cirka $ 353. Så länge ETH-priset inte sjunker under den nivån, är dess mellanliggande trend fortsatt hausse – men det betyder också att ytterligare 10% tillbakadragning är möjlig.

OKEx ETH Perpetual Swap 1h diagram - 8/5. Källa: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1h diagram – 8/5. Källa: OKEx, TradingView

Om vi ​​tittar på veckodiagrammet, skulle vi hitta ännu mer hausseartade tecken på att ETH just har brutit ut ur sitt ett år långa bottenområde och återinriktar sitt högsta på 830 $ i april förra året. Detta skulle vara en möjlig hög avkastning på 127%.

OKEx ETH Perpetual Swap 1W-diagram - 8/5. Källa: OKEx, TradingViewOKEx ETH Perpetual Swap 1W-diagram – 8/5. Källa: OKEx, TradingView

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map