2020: A Year of Crypto Halving

Är du redo för en av de mest efterlängtade händelserna i kryptorummet i år? Halvering av Bitcoin är bara 1 månad bort! För att uppdatera ditt minne, här är en snabb sammanfattning av historia, konsekvenser och sätt att handla för den här händelsen som inträffar vart fjärde år.

Det globala utbudet av Bitcoin

Från det ögonblick som Satoshi Nakamoto skapade Bitcoin finns det bara 21 miljoner bitcoins som kan upplåsas totalt. Därför är Bitcoin en deflaterad tillgång, vilket är motsatsen till fiatvaluta.

Det globala utbudet av bitcoin kommer från en process som kallas gruvdrift, där gruvarbetare validerar bitcoin-transaktionsposter genom att lösa komplexa matematikfrågor. När det är gjort kan bitcoingruvarbetare få bitcoinbelöningar.

Under de tidigaste dagarna kan gruvarbetare få 50 nya bitcoins varje gång de framgångsrikt skapat ett block. Cirka tar det cirka 10 minuter att producera nya bitcoins. Från och med nu ligger den totala tillgången på BTC på cirka 18 miljoner. Cirka 86% av Bitcoins är redan präglade. Belöningen är dock för närvarande 12,5 BTC på grund av en händelse som heter Bitcoin Halving.

Vad är Bitcoin Halving?

Halvering av Bitcoin är en händelse som minskar antalet bitcoinutmärkelser till gruvarbetare med hälften. Det händer när 210 000 block har skapats, vilket tar cirka fyra år. Det fanns två bitcoinhalvingar tidigare. Efter varje halvering fick gruvarbetare 50% mindre bitcoin varje gång de producerade ett block.

Källa: OKEx

Efter mönstret i ovanstående diagram kan du se att färre bitcoins kommer att göras över tiden. I slutet av dagen, efter att 21 miljoner bitcoins är upplåsta (troligtvis 2140), kommer det totala utbudet av bitcoin att utnyttjas. Därför skapar bitcoins deflation brist och gör bitcoin mer värdefullt.

Hur Bitcoin Halving påverkar BTC-priset?

Halvering av Bitcoin är en viktig händelse för handlare, eftersom historien har visat att båda halveringshändelserna tidigare följdes av en betydande bitcoinprisökning. Titta på den historiska statistiken över BTC-pris:

Den första Bitcoin-halveringen 2012

Halveringsdag: $ 12,35


1 år senare: $ 1100

Den andra Bitcoin-halveringen 2016

Halveringsdag: 650,63 dollar

1 år senare: $ 2634,17

1,5 år senare: 20 000 dollar

För att förstå orsaken till Bitcoin-prisstegringen måste du veta att bitcoinpriset påverkas starkt av lagen om utbud och efterfrågan. När Bitcoin-halvering sker, får gruvarbetare färre bitcoinbelöningar. Således minskar beloppet de kan sälja till marknaden. Med tanke på ett minskat utbud, när efterfrågan ökar eller förblir densamma, ökar tillgångspriset.

Hur man handlar för Bitcoin-halvering

Kommer BTC-priset att nå en annan heltidshöjd? Denna fråga har väckt debatter bland kryptosamhället, särskilt efter den senaste tidens bakslag på marknaden för krypto och global ekonomi som uppstått av den globala pandemin. Om du inte är säker på om det är rätt tid att köpa bitcoin kan du prova termins- eller optionshandel, vilket inte kräver att tillgången finns. Du kan göra vinst genom att spekulera i bitcoin-prisförändringen.

I terminshandel, om du förväntar dig en ökning av Bitcoin-priset kan du gå in i en lång position. Om du förväntar dig att bitcoinpriset sjunker kan du ange en kort position. Vi tillhandahåller upp till 100x hävstångseffekt för dig att också multiplicera dina vinster.

Du kan också överväga handel med optioner, ett populärt säkrings- och arbitrageverktyg för professionella handlare. När du förväntar dig att bitcoinpriset kommer att stiga, köp ett köpoption. Tvärtom, om du förväntar dig att priset kommer att sjunka, köp en säljoption. Om du känner dig lite förvirrad, vår Alternativ upptäckt sidan guidar dig genom olika strategier för handel med optioner som tillgodoser dina behov och riskpreferenser.

Fler kommande halveringsevenemang

2020 är ett år med kryptohalvering, förutom BTC-halveringen i mars, det kommer att finnas fler kryptohalveringshändelser, inklusive Bitcoin Cash (BCH) i april, Dash (DASH) i maj, Zcoin (XZC) i september och Zcash (ZEC) i oktober.

Vi kan inte vänta med att se hur alla dessa evenemang kommer att spela ut, och förhoppningsvis blir det ett fruktbart år för er alla. Under tiden, låt oss veta dina tankar om detta ämne och lämna dina kommentarer i tweeten nedan!

Följ OKEx på:

https://twitter.com/OKEx

https://www.facebook.com/okexofficial/

https://www.linkedin.com/company/okex/

https://t.me/OKExOfficial_English

https://www.reddit.com/r/OKEx/

https://www.instagram.com/okex_exchange

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map