Trezor Model One Review – En säker Bitcoin (Crypto) hårdvaruplånbok

Trezor är ett av de mest betrodda företagen i världen när det gäller bitcoin hårdvaruplånböcker. Deras mest populära produkt är Trezor Model One som är en prisvärd hårdvaruplånbok med toppmodern säkerhet. (Om budget inte övervägs rekommenderar vi att du väljer Trezor Model T som är en uppgraderad och premiumversion av Trezor One.)

Trezor One är en väldesignad topplista för hårdvaruplånbok och fungerar enkelt. I denna recension kommer vi att analysera design, funktionalitet och viktigast av allt säkerheten.

Vad är Trezor Model One?

Trezor One är den mest populära och prisvärda plånboken för hårdvarukryptovaluta som för närvarande erbjuds av Trezor. Hårdvaruplånboken är utformad först och främst för att skydda dina pengar från dåliga aktörer som försöker stjäla din kryptovaluta.

Den har flera säkerhetsfunktioner men det viktigaste är att den lagrar dina privata nycklar i en isolerad miljö för att säkerställa att även om din enhet är ansluten till en dator som är infekterad med skadlig kod kommer medlen inte att äventyras.

Ovanpå detta hjälper Trezor Password Manager till att hantera online-autentiseringsuppgifter, och med Trezor som säkerhetstoken kan du skydda dina onlinekonton med U2F.

Den här enheten är ett prisvärt alternativ för att hålla säkerheten tillgänglig för alla som har kryptovaluta.

Trezor Model One stöder över 1000 kryptovalutor, detta inkluderar stora tokens som Bitcoin, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple och många fler.

Trezor Model One: första intryck

Trezor One kommer i ett enkelt paket. Lådan är förpackad i plastfolie och skyddad av manipuleringssynliga hologram för att säkerställa att det inte finns några bevis för manipulering. Om hologrammet verkar vara skadat kan enheten helt enkelt returneras till tillverkaren. 

Lådan innehåller själva enheten, en USB-kabel, en snodd, en startguide, ett återställningskort och fyra klistermärken.

Fördelen med den här enheten är hur lätt och enkelt den är. (Om du vill ha vackra bedövningsmedel än Trezor Model T som är en uppgraderad och premiumversion av Trezor One som kan vara ett bättre alternativ.) Enheten är gjord av lätt men mycket slitstark plast. Den har en liten skärm, två knappar och en USB-port. 

Trezor Model One Review - En säker Bitcoin (Crypto) hårdvaruplånbok

Använda Trezor Model One


Om du är nybörjare och inte är teknisk behöver du inte vara orolig. Instruktionerna i paketet är enkla och guidar dig om hur du kan ställa in Trezor-modellen One.

Vad du alltid bör komma ihåg är att skriva ner återvinningsutsäde och spara det på en säker plats. Jag skulle rekommendera att var du än sparar det väljer du att spara två säkerhetskopior av återställningsfröet. Jag väljer personligen att säkerhetskopiera både i elektronisk och pappersform. För dem som inte är medvetna om återhämtningsfrön är vad du behöver för att få tillgång till dina pengar i scenariot där enheten antingen är skadad eller förlorad.

Den andra viktiga aspekten av detta är att du alltid ska använda en PIN-kod och lösenfras på enheten.

Att använda enheten är enklare än man först skulle anta. Det kräver att du bekräftar varje utgående transaktion eller adressgenerering för att säkerställa att pengarna inte skickas till fel mottagare eller att du inte angav plånboksuppgifterna felaktigt. Detta är också en säkerhetsfunktion om din dator äventyras kan du se till att pengarna skickas till den avsedda mottagaren.

Trezor Model One: säkerhetsfunktioner

Trezor tar säkerhet väldigt seriöst eftersom hela deras affärsmodell förlitar sig på detta och det är chockerande att du kan få denna typ av säkerhet till denna prispunkt. Både hårdvaran och firmware är helt öppen källkod och finns på GitHub. Anledningen till detta är att det gör det möjligt för säkerhetspersonal att granska och verifiera enhetens säkerhet.

Ett annat säkerhetselement är att enheten inte kommer med förinstallerad firmware – den installeras under installationsprocessen. Den är PIN-skyddad och låter dig märka din enhet och anpassa startskärmen för att göra den unik för dig.

Som tidigare nämnts kräver allt bekräftelse på enheten och detta inkluderar plånbokadressverifiering och sändning av pengar. De privata nycklarna lagras i en färdig isolerad miljö, vilket minskar oddsen för att de privata nycklarna äventyras. Om du är paranoid, på grund av att enheten inte behöver ingång från tangentbordet gör det det mycket säkrare från skadliga hackare.

Sammanfattning

De Trezor Model One är ett utmärkt sätt att hoppa in i kryptovalutans värld utan att behöva plundra för de högre priserna Trezor Model T.  Säkerheten och enkelheten bakom den här enheten gör den till en populär favorit för medlemmar i kryptovaluta-communityn. 

Klicka här för att beställa Trezor Model One

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map