Ledger Nano X Review – En säker hårdvaruplånbok för avancerade HODLs

Ledger har ett oklanderligt rykte när det gäller bitcoin hårdvaruplånböcker. De har två produkter och Ledger Nano X är den mer avancerade av de två som är perfekt för den avancerade kryptovalutainvesteraren som tittar på att skydda sina digitala tillgångar. När det gäller kvalitet, funktionalitet och säkerhet är detta jämförbart med Trezors Model T men med en mer snygg design.

I denna recension kommer vi att analysera design, funktionalitet och viktigast av allt säkerheten.

Vad är Ledger Nano X?

Ledger Nano X är en premiumversion av Ledger Nano S. Denna enhet är extremt kompakt och passar lätt i fickan vilket gör den perfekt för resor.

Det första du kommer att märka är att enheten har en inskription som läser “vires in numeris”, detta är latin för “styrka i siffror”. Detta hänvisar till den kryptografiska säkerheten som finns i enheten.

Den har flera säkerhetsfunktioner och den är intuitiv att använda.

Den här enheten är ett avancerat alternativ för att hålla säkerheten tillgänglig för alla som har kryptovaluta.

Ledger Nano X stöder över 1000 kryptovalutor, detta inkluderar stora tokens som Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple och många fler.

Ledger Nano X: First Impression

Nano X kommer i ett enkelt paket och lådan innehåller själva enheten, 1 USB-kabel, en nyckelring och en nyckelring och flera återställningsark för att skriva ner fröfrasen.

Ledger Nano X Review - En säker hårdvaruplånbok för avancerade HODLs

Fördelen med den här enheten är hur den inte sticker ut, på distans antar de flesta att det är ett enkelt USB-minne.

Användning av Ledger Nano X

Oavsett om du är en avancerad innehavare av digitala tillgångar eller en nybörjare behöver du inte vara orolig. Instruktionerna i paketet är enkla och guidar dig om hur du kan ställa in Ledger Nano X.


Vad du alltid bör komma ihåg är att skriva ner återvinningsutsäde på det medföljande återställningsarket och spara det på en säker plats. Jag skulle rekommendera att var du än sparar det väljer du att spara två säkerhetskopior av återställningsfröet. Jag väljer personligen att säkerhetskopiera både i elektronisk och pappersform. Det betyder att du måste skanna återställningsbladet och spara det i en hemlig mapp på din dator och se till att du inte namnge det med något som är associerat med bitcoin, Ledger eller cryptocurrency. För de som inte är medvetna är återvinningsfröet det du behöver för att få tillgång till dina pengar i scenariot där enheten antingen är skadad eller förlorad.

Återigen är hela processen enkel, du ansluter Nano X till din dator, öppnar Ledger-webbplatsen och installerar sedan Ledger Live. Därifrån klickar du på “Initiera en ny Ledger-enhet” och du är på väg.

Ledger Nano X: Säkerhetsfunktioner

Ledger tar säkerheten på allvar. De erbjuder CC EAL5 + säkerhet. Vad betyder detta:

CC: Står för gemensamma kriterier för utvärdering av informationsteknisk säkerhet. Detta är baserat på en internationell standard (ISO / IEC 15408) för datasäkerhetscertifiering. När det gäller en viss produkt måste den uppfylla de grundläggande standarderna för de gemensamma kriterierna.

EAL: Evaluation Assurance Level är en kategorirangering som tilldelats en IT-produkt eller ett system efter en säkerhetsutvärdering av Common Criteria. De fem nivåerna av EAL är:

  • EAL1 – funktionstestad
  • EAL2 – strukturellt testad
  • EAL3 – metodiskt testad och kontrollerad
  • EAL4 – metodiskt utformad, testad och granskad
  • EAL5 – halvformellt designad och testad

Ledger ser till att alla deras hårdvaruplånböcker inklusive Nano X är helt certifierade på marknaden certifierade av ANSSI, den franska cybersäkerhetsbyrån.

Ett annat säkerhetselement är att enheten inte kommer med förinstallerad programvara – som installeras under installationsprocessen. Den är PIN-skyddad och låter dig märka din enhet och anpassa startskärmen för att göra den unik för dig. Du kommer att installera Ledger Live-programvaran under registreringsprocessen.

Sammanfattning

De Ledger Nano X är ett utmärkt sätt att skydda din kryptovaluta och erbjuder alla de avancerade säkerhetslösningar som du kan hitta med dess direktörskonkurrent Trezor Model T.  Säkerheten för den här enheten och det faktum att den liknar ett enkelt USB-minne gör den här enheten till en populär favorit för medlemmar i kryptovalutasamhället.

Klicka här för att beställa Ledger Nano X

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map