Ledger Nano S Review – En säker hårdvaruplånbok för nybörjare

Ledger har ett oklanderligt rykte när det gäller bitcoin hårdvaruplånböcker. De har två produkter och Ledger Nano S är det billigare av de två som är perfekt för nybörjare i kryptovaluta som tittar på att inte spendera för mycket på en dyr hårdvaruplånbok. När det gäller kvalitet, funktionalitet och säkerhet kan detta jämföras med Trezors Model One men med en mer snygg design.

I denna recension kommer vi att analysera design, funktionalitet och viktigast av allt säkerheten.

Vad är Ledger Nano S?

Ledger Nano S släpptes 2016 och har sedan dess sålt över 1,5 miljoner av dessa enheter. Enheten är extremt kompakt och passar lätt i fickan vilket gör den perfekt för resor.

Det första du kommer att märka är att enheten har en inskription som läser “vires in numeris”, detta är latin för “styrka i siffror”. Detta hänvisar till den kryptografiska säkerheten som finns i enheten.

Den har flera säkerhetsfunktioner och den är intuitiv att använda.

Den här enheten är ett prisvärt alternativ för att hålla säkerheten tillgänglig för alla som har kryptovaluta.

Ledger Nano S stöder över 1000 kryptovalutor, detta inkluderar stora tokens som Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple och många fler.

Ledger Nano S: första intryck

Nano S kommer i ett enkelt paket och lådan innehåller själva enheten, 1 mikro-USB-kabel, snodd för att bära enheten runt halsen, en nyckelring och nyckelring och ett återställningsblad för att skriva ner fröfrasen.

Ledger Nano S Review - En säker hårdvaruplånbok för nybörjare

Fördelen med den här enheten är hur den inte sticker ut, på distans antar de flesta att det är ett enkelt USB-minne.

Användning av Ledger Nano S

Om du är nybörjare och icke-teknisk än behöver du inte vara orolig. Instruktionerna i paketet är enkla och vägledar dig om hur du kan ställa in Ledger Nano S.


Vad du alltid bör komma ihåg är att skriva ner återvinningsfröet på det medföljande återställningsarket och spara det på en säker plats. Jag skulle rekommendera att var du än sparar det väljer du att spara två säkerhetskopior av återställningsfröet. Jag väljer personligen att säkerhetskopiera både i elektronisk och pappersform. Det betyder att du måste skanna återställningsarket och spara det i en hemlig mapp på din dator och se till att du inte namnge det med något som är associerat med bitcoin, Ledger eller cryptocurrency. För de som inte är medvetna är återvinningsfrön det du behöver för att få tillgång till dina pengar i scenariot där enheten antingen är skadad eller förlorad.

Återigen är hela processen enkel, du ansluter Nano S till din dator, öppnar Ledger-webbplatsen och installerar sedan Ledger Live. Därifrån klickar du på “Initiera en ny Ledger-enhet” och du är på väg.

Ledger Nano S: Säkerhetsfunktioner

Ledger tar säkerheten på allvar. De erbjuder CC EAL5 + säkerhet. Vad betyder detta:

CC: Står för gemensamma kriterier för utvärdering av informationsteknikens säkerhet. Detta är baserat på en internationell standard (ISO / IEC 15408) för datasäkerhetscertifiering. När det gäller en viss produkt måste den uppfylla basstandarderna för de gemensamma kriterierna.

EAL: Evaluation Assurance Level är en kategorirangering tilldelad en IT-produkt eller ett system, efter en säkerhetsutvärdering av Common Criteria. De fem nivåerna av EAL är:

  • EAL1 – funktionstestad
  • EAL2 – strukturellt testad
  • EAL3 – metodiskt testad och kontrollerad
  • EAL4 – metodiskt utformad, testad och granskad
  • EAL5 – halvformellt designad och testad

Ledger ser till att alla deras hårdvaruplånböcker inklusive Nano S är helt certifierade på marknaden certifierade av ANSSI, den franska cybersäkerhetsbyrån.

Ett annat säkerhetselement är att enheten inte kommer med förinstallerad programvara – som installeras under installationsprocessen. Den är PIN-skyddad och låter dig märka din enhet och anpassa startskärmen för att göra den unik för dig. Du kommer att installera Ledger Live-programvaran under registreringsprocessen.

Sammanfattning

De Ledger Nano S är ett utmärkt sätt att hoppa in i en värld av kryptovaluta utan att behöva skämma bort till de högre priserna Ledger Nano X eller till och med det är konkurrent Trezor Model T.  Säkerheten för den här enheten och det faktum att den liknar ett enkelt USB-minne gör den här enheten till en populär favorit för medlemmar i kryptovalutasamhället. Ändå rekommenderar vi att sofistikerade kryptovalutainvesterare överväger Ledger Nano X på grund av de extra funktioner som erbjuds i denna premiumprodukt.

Klicka här för att beställa Ledger Nano S

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map