Vad är ”stablecoins”?

Stablecoins använder samma blockchain-teknik som vanlig kryptokurrency – som annars kallas digitala tillgångar. Stablecoins är direkt bundna vanliga valutor som USD eller EUR.

Fördelar med stablecoins?

Genomskinlighet – Eftersom dessa tillgångar är blockchain-baserade kan vem som helst se transaktionshistorik, eftersom dessa uppgifter lagras på offentliga huvudböcker. Dessa inre utseende kan erhållas genom användning av olika “block explorers”.

Effektivitet – Medan FIAT-överföringar är bankers nåd och ofta tar lång tid att godkännas, drar stablecoins nytta av brist på mellanmän. Stora och små valörer kan överföras direkt mellan två parter. Det finns inga innehavsperioder.

Prisvärdhet – Med utgångspunkt från ovanstående punkt är bristen på mellanmän i en transaktion en bra sak. Detta är en mun mindre som behöver matas. Resultatet av detta är lägre transaktionsavgifter, eftersom det inte finns något behov av att betala en nedskärning till en bank.

Flyktighet – Detta är utan tvekan den största dragningen för många mot stallmynt. Hela grunden för idén de bygger på är att ge deras innehavare ekonomisk stabilitet. Detta beviljas innehavet genom att “peka” stablecoin till en traditionellt icke-flyktig tillgång. Detta betyder oftast nationella valutor, som USD, CAD, FRANC, EUR, etc. Även om det finns olika fall av stablecoins som är knutna till råvaror som lönnsirap, guld och mer.

Dessa egenskaper råkar också tilltala dem som är involverade i digitala värdepapper, vilket får investerare att se överklagandet av båda. Digitala värdepapper är ett sätt att delta i blockchainvärlden, samtidigt som man säkerställer att reglerna följs. Resultaten är investeringsmöjligheter som är mer förutsägbara och stöds av verkliga tillgångar – båda egenskaper som erbjuds av stallfonder.

Tether Controversies

En ny kontrovers involverade industrititan “Tether”, när det meddelades att de inte lyckades behålla en 1: 1-reserv på USD på sina bankkonton.

Även om detta länge har misstänkts av många inblandade i kryptovalutvärlden, har det först bekräftats i en förklaring undertecknad av en advokat som arbetar med Tether. Följande är a kort utdrag från det senaste uttalandet.

“Tether har likvida medel (kortfristiga värdepapper) till hands på totalt cirka 2,1 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 74 procent av nuvarande utestående räntebindningar.”

StableCoins historia

För att utarbeta den klibbiga situationen där Tether befinner sig, utfärdade New York General Attorney nyligen ett uttalande som fördömde företagets praxis. I dessa uttalanden sägs det att Tether-reserver användes av systerföretaget, BitFinex, för att täcka förluster på investerarfonder – uppgår till cirka 900 miljoner dollar. Man tror att inte bara dessa handlingar ägde rum utan att de medvetet doldes från allmänheten.

Under dagarna efter dessa uttalanden har BitFinex förnekat all felaktighet och indikerar att de inte har tappat några medel. De var snarare låsta av sin betalningsbehandlare, Panama-baserade, Crypto Capital, på grund av oförmåga att bevisa ägande.


Poängen med att öka medvetenheten om den här berättelsen är att statusen som det “gå-till” stabila myntet, som innehas av Tether, i bästa fall är tufft. Nu är det dags för alla tävlande att ta steget och ta till sig Tether i sitt bud på dominans; en dominans som kan uppnås genom att trivas med digitala värdepappersvärlden.

Situationen fortsätter att utvecklas när utredningen fortsätter.

Tillfällighet?

Vissa har påpekat att det finns en gemensam nämnare i både den utvecklade Tether-situationen och den utstrålade kanadensiska växeln, QuadrigaCX; detta skulle vara betalningsbehandlaren Crypto Capital.

Mycket av de elände som upplevs av både Tether och QuadrigaCX härrör från att var och en har betydande summor “låsta”. Med tiden hoppas utredarna att belysa hur vart och ett av dessa företag befann sig i sina respektive situationer och om Crypto Capital har spelat en roll i varje.

StableCoin marknadsledare

Följande är företag som erbjuder alternativ till Tether.

TrueUSD (TUSD) | TrueGBP (TGBP) | TrueAUD (TAUD) | TrueCAD (TCAD)

Var och en av dessa fyra stallmynt är produkter från moderbolaget TrustToken. Alla dessa tokens backas 1: 1 av respektive FIAT-valuta. Särskilt TrueUSD har sett höga nivåer av adoption och kan aktivt handlas på olika börser, till exempel Bittrex, Binance, UpBit och mer.

TrustToken är ett lovande företag som är specialiserat på tokenisering av verkliga tillgångar. Medan TrustToken kan användas för att tokenisera tillgångar som fastigheter, konst med mera, är det deras genomförande, när det gäller stabila mynt som är knutna till olika FIAT-valutor, vilket har fångat uppmärksamhet hos många.

TrueUSD såg sin exklusiva användning i en ny STO, värd Blockport.

Gemini Dollar (GUSD)

En produkt från Gemini exchange, Gemini Dollar (GUSD), är en annan symbol som stöds av ett förhållande 1: 1 av USD. Syftet med detta stablecoin är att förse investerare med en tillgång som beter sig på ett förutsägbart sätt som USD, men fördelar utgör blockkedjans inneboende egenskaper. Denna stablecoin är baserad på ERC-20-standarden, vilket innebär att den fungerar på Ethereum blockchain.

Denna speciella stablecoin visar sig vara den första i sitt slag som regleras. Denna förordning kommer i form av månatliga revisioner av revisionsföretag, förvaring som tillhandahålls av State Street Bank och Trust Company, och genom tillstånd som beviljats ​​Gemini av staten New York.

Hittills har antagandet resulterat i att GUSD har handlats på olika börser, förutom att etablera partnerskap med tokeniserande plattformar som Harbour.

USD-mynt (USDC)

Circle är ett USA-baserat företag som har gjort rubriker under de senaste två åren genom deras köp av Poloniex, och offentliga uttalanden som indikerar en eventuell förflyttning av digitala värdepapper. Längs vägen har Circle noterat både digitala värdepapper och stablecoins som växande trender och försökt delta. Detta resulterade i skapandet av USD Coin (USDC).

Som namnet antyder är denna Ethereum-baserade tillgång kopplad till US-dollar i förhållandet 1: 1. Målet är att ge sina innehavare medel för att upprätthålla en konsekvent köpkraft i en bransch som är känd för sin volatilitet.

Nyligen antagande har sett Securitize tillkännage sitt stöd för USDC genom deras branschledande tokeniseringstjänster.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa bara är tre av de mest lönsamma alternativen till Tether. Fler erbjudanden dyker upp varje dag, och ingen har uppnått status # 1 eller någon form av dominans. När situationen med Tether utvecklas, se noga när marknaderna reagerar och börja vända sig till rivaliserande stablecoins.

Med utvecklingen av digitala värdepapper blomstrande och ett skyhögt tak för sektorn, kanske den bästa indikatorn för vilken stablecoin står för att ärva Tether’s krona, är den som ser mest antagande i den växande sektorn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map