Tyskland – Crypto Custody License mottar push-back från banker

Tysklands kryptoförvaringslicens skulle ge blockchain-baserade företag tillgång till de grundläggande bankunderlagen. Trots detta faktum fortsätter det att dyka upp historier om företag som har svårt att förvärva banktjänster som kontrollkonton. En närmare titt avslöjar några av anledningarna till att den tyska bankindustrin fortfarande driver tillbaka mot krypto-antagande.

Förvirring, FUD – Crypto Custody License

En av de främsta anledningarna till att tyska banker tvekar att tillhandahålla kryptorelaterade plattformstjänster beror på brist på tydlighet i utrymmet. Både kryptoföretag och institutioner har osäkerhet och oro i samband med att ansöka om kryptoförvaringslicens. Tills Tysklands federala finansiella tillsyn (BaFin) klargör dessa frågor, till exempel vilken typ av aktiviteter som skulle kunna betraktas som kryptoförvaring, kommer banker fortfarande att göra fel på sidan av försiktighet.

Det finns till exempel brist på transparens kring kryptoutbytesoperationer. Banker är nyfikna på hur funktioner som satsning och låsningstider kan påverka vårdlicensen för ett börs. För närvarande säger lagen att alla kryptoföretag som har tillgång till kundens privata nycklar är en depå.

Licens för Crypto Custody

Dessutom släppte BaFin i mars en vägledning om att polletter som härrör från säkerhetstokenerbjudanden (STO) kan förvaras av en kryptovärde utan användning av en förvaringsbank. Strax därefter utfärdade tillsynsmyndigheter ytterligare riktlinjer angående hantering, IT och säkerhetskrav som ställs för kryptorelaterade företag som söker licensiering. Det är viktigt att BaFin säger att det avser att skapa fler regler som är inriktade på operativa risker inom en snar framtid.

Kvävande bankdeltagande

Denna “att meddelas” -metod är tillräcklig för att hålla Tysklands stora bankinstitutioner på sidan för tillfället. Faktum är att endast tekniskt fokuserade tjänsteleverantörer har bidragit till utrymmet hittills. Nästa generations banker, t.ex. SolarisBank, fortsätter att sakta sprida sektorn. Solarisbank öppnade en plats i Tyskland i december 2019.

Solaris via hemsida - Crypto Custody License

Solaris via hemsida – Crypto Custody License

Brist på bank

I en nyligen intervju, Matthias Winter, partner på Eversheds Sutherland Tyskland, diskuterade hur bristen på bank är en verklig fråga som marknaden står inför. Han förklarade att det inte finns “någon laglig anledning till varför” banker tvekar att ta emot kryptokunder. Winter beskrev “förvirring” som det största hindret branschen behöver övervinna. Dessutom talade han om hur bankerna fungerar i en risk kontra belöningslokaler och öppnar ett checkkonto för kryptofirma lämnar dem utsatta för framtida regleringsändringar.

Särskilt talade Winter också om hur förändringarna kan påverka marknaden. Om, eller snarare när, BaFin klargör dessa inkonsekvenser, kommer det att bli ett guldhopp på marknaden. I grund och botten skulle bankerna behöva förvärva kryptoförvaringsföretag för att få tillgång till tekniken så snabbt som möjligt.

Crypto Storage Deutschland GMBH


För att hitta exempel på hur denna marknadsförvirring förorsakar branschen behöver du inte leta längre än Crypto Storage Deutschland GMBH. Detta företag genomgick en verklig kamp när de bestämde sig för att öppna en filial i Tyskland för att dra nytta av de nya reglerna. Chefer gick till inte mindre än 15 olika banker innan de kunde få ett grundläggande checkkonto.

Diskutera prövningarna, Stijn Vander Straeten, VD för Crypto Storage AG citerade en uppsjö av svårigheter som hans företag stötte på. Straeten beskrev ett scenario där du står emot den institutionella bankarmen. Han förklarade att kryptoföretag inte “tjänar dem pengar genom att be om att kontrollera konton”, och som sådan är de inte prioriterade på något sätt.

White-label-lösning för banker

Speciellt inser Crypto Storage AG behovet av att säkra digitala tillgångar. Företaget erbjuder för närvarande en vitvarulösning för banker som vill erbjuda tjänsterna till sina kunder utan att ta riskerna med tillväxtmarknader.

Tyskland går framåt – Crypto Custody License

Tyska tillsynsmyndigheter verkar röra sig, om än långsamt, närmare digitaliseringen av marknaderna. Varje dag som passerar signalerar mer tillväxt och utveckling i landets blockchain-sektor. Förhoppningsvis, under de närmaste månaderna, ger BaFin bankerna de specifikationer de behöver för att ge företag tillgång till bankinformation. Om inte riskerar Tyskland att hamna efter i den globala loppet mot tokenisering.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map