Den enormt populära meddelandet app, Telegram fick en kortvarig vinst i domstol mot Securities and Exchange Commission (SEC) den här veckan. En federal domare nekade SEC: s begäran om att Telegram skulle överlämna alla kontoutdrag innan den 8 januari angående TON-blockchain-projektet. Tyvärr har de ökande juridiska konsekvenserna i kombination med den mer aggressiva inställningen som SEC intog efter rättegången fått företagsledare att ompröva sin TON-strategi helt och hållet.

Telegram har förtrollats i ett ärende med SEC om utvecklingen av sin TON blockchain och Gram-kryptovaluta i flera månader. I oktober, SEC stämt Telegram. Enligt SEC-dokumentation hävdar företaget att Telegram överträdde många federala värdepapperslagar under dess nytt rekord 2017 $ 1,7 miljarder initialt token-erbjudande (ICO).

Försvara TON Blockchain

För sin del satte Telegram upp en rejäl försvar. Företaget hävdade att Grams är verktygstecken. Därför faller de utanför SEC-jurisdiktion. I sin tur såg SEC dessa handlingar som ett slag i ansiktet. Följaktligen beslutade gruppen att utvidga sin utredning. Nu vill SEC inte bara stoppa försäljningen av Gram-tokens, gruppen försöker ifrågasätta giltigheten av företagets ICO 2017.

SEC hävdar att Telegram bedrev bedrägliga aktiviteter under sin insamlingskampanj. Denna pivot mot ett mer aggressivt åtal mot företaget kommer efter att SEC-tjänstemän anklagade Telegram för att ha stannat och ursäktat gruppens begäran om investerarinformation. Ironiskt nog, det är exakt denna begäran som har lagt Telegram i lite av ett gungmyr.

Liten vinst för TON Blockchain

Federal Judge, Kevin Castel of the Southern District of New York, är tjänstemannen som föregår målet. Han gav Telegram en liten seger i domstol den här veckan efter att ha skjutit upp SEC: s krav på investerarinformation. Telegram förnekade förmågan att tillhandahålla denna information inom den begärda tidsfristen den 8 januari eftersom den skulle bryta mot EU: s konsumentskyddslagar. I grund och botten kräver EU: s sekretesskrav att företaget tar bort all personlig information från EU-medborgarnas filer innan den överlämnas till en utländsk regering.

Domare Castel lät dock Telegram-tjänstemän veta att förnekelsen egentligen bara var en uppskjutning. Han förklarade att företaget i en “inte alltför avlägsen framtid” skulle behöva tillhandahålla de begärda kontoutdraget till SEC. Den tillagda tidsramen ger Telegram en chans att producera sådana register utan att bryta mot utländska lagar om dataskydd.

Omtänka TON Blockchain-konceptet

Efter det ökade SEC-trycket bestämde Telegram-tjänstemän att det var bäst att överge några av de mest kritiska delarna av sin TON-blockchain-strategi. I en nyligen blogg post, kasta företaget lite ljus över de monumentala förändringar som chefer beslutade om. För det första kommer Telegram inte längre att integrera sin Gram-kryptovalutaplånbok i Telegram Messenger. I grund och botten kommer plånboken att vara tillgänglig enbart fristående.

TON Blockchain Post via Telegram Twitter

TON Blockchain Post via Telegram Twitter

Inlägget dammade lika för TON blockchain-projektet. Företagets tjänstemän uppgav att de inte har några planer på att underhålla eller utveckla framtida applikationer för TON blockchain. I själva verket uppgav företaget att det hoppas att tredjepartsutvecklare kommer att gå in för att hålla blockchain fungerande via någon nybildad stiftelse.

Massivt slag mot TON Blockchain-investerare

Beslutet att inte integrera TON ekosystem i Telegram-budbäraren är ett stort slag för investerare. Telegram har över 200 miljoner aktiva användare varje månad. Den direkta integrationen av TON i plattformen skulle ha gett systemet en enorm fördel i förhållande till konkurrenterna. Att starta konceptet med en gigantisk intern marknad och ge användarna omedelbar och sömlös tillgång till Gram-tokens var den främsta drivkraften bakom de flesta investerares beslut att bli en del av TON-blockchain.

För att köra inlägget hem gjorde Telegram ett offentligt uttalande, vilket är mer en juridisk ansvarsfriskrivning. I ansvarsfriskrivningen uppgav företaget några överraskande fakta. För det första hävdar Telegram att det aldrig ”gjort några löften eller åtaganden att utveckla applikationer eller funktioner för TON Blockchain. ”  Detta inlägg fick TON-investerare att undra vad som skulle hända med deras kapital nu när projektets huvuddrag inte längre är verkligheten.

Telegram – TON fångad i korset

Med tanke på den stora storleken på Telegrams 2017 ICO är det inte en stor överraskning att se att SEC bestämde sig för att sätta lite press på företaget. Tyvärr har SEC nu lämnat TON-investerare som håller väskan, eftersom företaget nästan har övergett sina kryptodrömmar.

Är det hoax?

Det finns några analytiker som tror att den nya taktiken som visas från Telegram faktiskt är en del av en större strategi. De ser manövrerna som ett sätt att underlätta plattformens existens. Genom att producera TON blockchain och plånbok som en separat enhet kan Telegram undvika mycket av rädslan och förakt regulatorer och lagstiftare har visat hittills.

Mycket av denna negativa press kan tillskrivas spridningen från Facebooks Libra-projekt. Regeringstjänstemän är inte angelägna om att stora sociala medieplattformar kommer in i kryptosektorn. Lagstiftare från båda sidor av gången har redan lagt fram kvävande lagförslag för att sakta ner antagandet av kryptovalutor av dessa tekniska behemoter. Frågan kvarstår nu, kommer dessa regler att räcka för att stoppa dessa projekt? När det gäller TON-blockchain verkar det som om de var det.

TON – A Dream Lost

Det är tråkigt att se ett koncept så fördelaktigt som TON-blockkedjan demonterades långsamt. Den stora storleken på Telegrams nätverk skulle ha ökat antagandet av kryptovalutor globalt. Analytiker pekade på massiva sociala medier som ett av de snabbaste sätten att integrera kryptovalutan på ett effektivt sätt. Tyvärr är det exakt detta storskaliga antagande som har lagstiftare och tillsynsmyndigheter på kanten.

Inga gram för dig

Trots starkt stöd från investerare och en rekordbrytande ICO ser det ut som om hela TON-blockchain-projektet har ifrågasatts. Förhoppningsvis hittar Telegram och SEC en ömsesidig förståelse. I så fall kan det möjliggöra fortsatt utveckling av denna unika och spelförändrande blockchain. För närvarande väntar kryptokommunen att se både SEC och Telegrams slutgiltiga svar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me