Stellar investerar i DSTOQ i bud för att föra säkerhetstoken till tillväxtmarknader

Investerat

Det meddelades nyligen att DSTOQ har fått en rejäl investering från Stellar Development Foundation (SDF).

Detta markerar den inledande investeringen genom SDF: s ”enterprise Fund” – en fond byggd för att identifiera och främja tillväxt i Stellar-baserade användningsfall. Fonden bestod ursprungligen av 10 miljarder XLM (Stellars inhemska token) innan de samarbetade med DSTOQ.

Användningsfallet presenterat av DSTOQ, som fångade SDF: s uppmärksamhet, är deras blockchain-baserade plattform som är byggd för att tillhandahålla ”tillgänglig och prisvärd investering”. Detta görs genom en plattform som ger tillgång till, inte bara traditionella lager, utan till höga potentiella säkerhetskoder.

715 000 $

Denna speciella investering består av 715 000 USD i XLM. Det är viktigt att notera att medel som delas ut genom företagsfonden inte representerar bidrag utan snarare sanna investeringar. Som sådan noterar SDF att “Direktinvesteringar och förvärv kommer att ge SDF särskilt inflytande över finansieringsmottagarna.”

Financiell tillhörighet

Något som särskiljer denna utveckling är den underliggande etos som DSTOQ visar. Medan många företag som är inblandade i blockchain-baserade strävanden konsumeras av idén att underlätta institutionell adoption, har DSTOQ siktat på ekonomisk paritet.

Som ett resultat har DSTOQ ett stort fokus på tillväxtmarknader. I sitt tillkännagivande noterar SDF och DSTOQ de specifika marknader där de hoppas kunna påverka positiv förändring. Dessa inkluderade,

  • Vietnam
  • Sydafrika (med framtida afrikansk tillväxt)
  • Sydamerika
  • Asien

Kommentar

Efter att ha meddelat Stellar Development Foundation: s investering i DSTOQ tog företrädare från varje sida sig tid att kommentera. Följande är vad de hade att säga i frågan.

Denelle Dixon, VD Stellar Development Foundation, uttalade,

”På SDF strävar vi efter att frigöra världens ekonomiska potential genom att göra pengar mer flytande, marknader öppnare och människor mer bemyndigade. DSTOQs skarpa fokus på gränsöverskridande investeringar och deras unika tillvägagångssätt för att hjälpa människor på tillväxtmarknader att få tillgång till investeringsmöjligheter utomlands talar direkt till vårt uppdrag på SDF. Tillsammans hoppas vi kunna förbättra miljontals människors liv och samtidigt skapa spännande nya affärsmöjligheter. ”

Craig Mc Gregor, VD för DSTOQ, uppgav,


”Vi är tacksamma för SDF: s förtroende och fortsatta stöd för vår gemensamma vision om att bygga och förbättra det globala finansiella systemet. Tillsammans syftar DSTOQ och SDF till att förbättra den finansiella integrationen på marknader som desperat behöver bättre tillgång till globala produkter. För länge har dessa marknader ignorerats – vi ser fram emot att ändra det med denna spännande teknik. ”

Liknande händelser

Idag verkar det som om företag med lovande teknologiladdade plattformar, som öppnar nya möjligheter för potentiella investerare, är ilska. Vi har diskuterat Stellars investering i DSTOQ här idag och först nyligen diskuterade liknande händelser, eftersom SIX investerade / samarbetade med Omniex.

Medan var och en av utvecklingen kretsar kring antagandet av digitala tillgångar, varierar de i sitt tillvägagångssätt, som tidigare diskuterats. Medan Stellar och DSTOQ inriktar sitt arbete på att utveckla marknader har SIX och Omniex riktat sig till institutionell adoption.

För att lära dig mer om dessa två företag och deras olika sätt, se till att läsa följande artikel.

‘SIX’ förvärvar andel i kryptobaserad investeringsplattform

Stjärn

Stellar är byggd som en blockchain med öppen källkod och har lyckats bli ett av de mest populära nätverken sedan lanseringen 2015. Nätverket har antagits genom många vägar, vilket resulterat i utvecklingen av ett starkt stödjande samhälle. Detta har gett möjligheten att börja med nya satsningar, såsom Stellar Enterprise Fund, som användes i de nyheter som diskuteras här idag.

Jed McCaleb, grundare av Stellar, tog tillfället i akt och kommenterade användningen av deras teknik för att stödja ekonomisk integration. Sade han,

”DSTOQ gör marknader tillgängliga för nya geografiska områden och förbinder världens globala infrastruktur på ett spännande och innovativt sätt. Vi är väldigt glada att se företag som DSTOQ ta användningsfallet för vår teknik till nästa nivå. ”

DSTOQ

DSTOQ grundades 2016 och har verksamhet i Berlin och Liechtenstein. Företaget fungerar främst som en reglerad börs och erbjuder kunderna möjlighet att investera i en mängd olika finansiella instrument – såsom aktier, obligationer, ETF och mer.

VD Craig Mc Gregor övervakar för närvarande företagets verksamhet.

I andra nyheter

Dagens nyheter är inte första gången vi ser Stellar inför digitala värdepapper. Följande artiklar belyser några av dessa tidigare händelser, eftersom populära plattformar, Smartlands och Wevest, gick med i Stellar-festen 2019.

Smartlands släpper Stellar Powered Wallet Supporting Security Tokens

Stellar vald av Wevest för plattform för erbjudande av säkerhetstoken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map