Stablecoins – Är de gimmicky eller trendiga?

Stablecoins

Dessa blockchain-baserade tillgångar som kallas stablecoins är digitala tokens som är knutna till en annan tillgång. Denna koppling kopplar vanligtvis de digitala tillgångarna till FIAT-valutor på en 1: 1-basis och försöker efterlikna deras stabilitet.

Hela syftet med dessa tillgångar är att förse investerare med en blockchain-baserad betalningsform, samtidigt som de upplever en återhämtning från den volatilitet som ofta är förknippad med kryptovalutor.

Dessa egenskaper har gjort stablecoins perfekta för användning i STO / DSO, som har sett olika tider hittills.

Gimmicky?

Medan de flesta stabila mynt som har träffat marknaden är kopplade till FIAT-valutor, finns det olika alternativ som har försökt utnyttja stabiliteten på icke-konventionella marknader. Tyvärr, för de som går på den här vägen, har de flesta betraktats som gimmicks eller direkta bedrägerier. Följande är två exempel på stablecoins baserade på icke-konventionella reserver. Den ena med potential, den andra en bluff – var flitig när du använder sådana tillgångar.

Cannabis

Utanför Crypto är Cannabis-marknaden en av de hetaste branscherna. Med legalisering som äger rum i hela Kanada, liksom i olika stater, har acceptansen av branschen aldrig varit högre. Att stärka fallet för Cannabis är dess förmåga att påverka förändringar i både rekreations- och medicinsk kapacitet.

Erkänner detta, miljardär Alkiviades David har nyligen tillkännagett en stablecoin att stödjas av hampablomma. Denna stablecoin är en BTC-baserad token som kallas SWX Coin. Att stärka fallet för dess antagande är avsikten med Swissx Global Hemp Exhange att skapa sekundära marknader för handel med detta mynt.

Skeppsbrutet guld

Detta speciella erbjudande ägde rum som en ICO 2018 och betraktades allmänt som ett direkt bedrägeri. Koreanskt företag, ‘Shinil Group’, sålde polletter till investerare som skulle fungera som en stablecoin, med stöd av guld som hittades i ett skeppsbrott.

Verksamheten plundrades så småningom av lokala myndigheter, och det kom fram att Shinil-gruppen inte hade någon aning om dessa guldreserver ens existerade.

Trendig?

En växande trend som ses under 2019 är tillkomsten av kryptobaserade sparkonton. Bland de olika erbjudanden som finns på marknaden är BlockFi. Att underlätta tjänster som erbjuds av BlockFi är ingen annan än Gemini. Winklevoss-klädseln tillhandahåller vårdtjänster för tillgångar som investeras genom BlockFi – vilket ger inflytande och anseende genom anslutningen till en licensierad och respekterad tredje part.


BlockFi erkänner vikten av stablecoins tillsammans med tillgångar som Bitcoin, Ethereum och andra, och stöder naturligtvis Gemini stablecoin, GUSD.

I en nyligen uppdaterad uppdatering av sina servicevillkor meddelade BlockFi att investerare som litar på deras GUSD kommer att få 8,25% avkastning varje månad. Detta överträffar många välskötta fonder, vilket gör detta alternativ till ett mycket attraktivt alternativ för investerare.

Erbjudanden som detta visar en verklig fördel för investerare, som faktiskt har förverkligats. I synnerhet BlockFi har betalat ut tiotals miljoner i ränta under de senaste månaderna och flyttat dem bortom löftesfasen och i trend.

Marknadsdominans

Trots de elände, som har plågat Tether under föregående år, domineras fortfarande stablecoin-marknaden av det kontroversiella erbjudandet.

Även om den nuvarande marknadsdominansen från Tether fortfarande är stark, har alternativ helt klart tagit en bit ur sin verksamhet. Under det senaste året har vi sett Tethers andel av stablecoin-marknaden sjunka från >95% till ungefär <75% – en betydande nedgång, vilket visar efterfrågan på alternativ.

Tether vs The Pack

Vi tittade nyligen djupare på uppfattningen och de operativa problemen som Tether upplever och de olika alternativen på marknaden för att ersätta den. Se till att kolla in följande artikel för att lära dig mer om dessa alternativ och hur de varierar från branschledande Tether.

Stablecoins inom digitala värdepapper

Medan en av de stablecoins som diskuteras i den ovannämnda artikeln en dag kan visa sig vinna som industrins älskling, är verkligheten att de ännu inte släppta Facebook-tokens, Vågen, har den bästa möjligheten att göra det. Detta beror på den stora exponering och inflytande som Facebook har på olika marknader.

Den genomsnittliga personen priser bekvämlighet över allt annat. Det finns många som uttrycker sin missnöje och oro över Facebook-produkten, men hittills, när tokens släpps så småningom, kommer det att finnas en befintlig pool av kunder som får tillgång som helt enkelt inte bryr sig om tidigare integritets- och säkerhetsfördröjningar.

Oavsett vilken stablecoin som så småningom vinner, finns det olika lönsamma alternativ där ute från ansedda företag. Just nu är branschdeltagare bortskämda med mängden konkurrenter, eftersom många försöker plocka ut sin plats inom krypto – vissa gimmicky, andra i trend.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map