Sia – Distribuerad molnlagring

Vem är Sia?

Lanserades av Nebulas 2015, Sia syftar till att uppfinna molnlagring på nytt. Huvudkontoret i Boston finansieras av företag som Raptors Group, Fenbushi Capital, First Star Ventures och INBlockchain.

Sia tror helt på blockchain och använder en kombination av myntstruktur för att uppnå sitt mål att bli ”ryggradslagringslagret på internet.”

Vad är problemet?

Människor är digitala hamstrare. Vi skapar mer än 2,5 miljoner byte data dagligen – och antalet ökar. Denna ackumulering av data utgör ett stort problem när man har till uppgift att fråga, “var lagrar vi det?”

Medan ny teknik har gett oss möjligheten att bära terabyte data i fickorna, är många individer och företag helt beroende av molnlagring. Tyvärr är molnlagring en dyr strävan. Serverfarmarna som krävs för att få sådana tjänster att fungera är mycket kraftintensiva och kräver konstant underhåll.

Sia - Distribuerad molnlagring

Dataggregationsplattform DOMO beskriver våra skapande vanor.

Medan folk kanske tror att molnlagring är billigt eftersom det finns företag där ute som erbjuder det gratis, betalar konsumenter fortfarande på indirekt sätt. Detta kan ske genom ökade annonser, uppblåsta avgifter för andra tjänster osv.

Bortsett från detta är förmodligen det största problemet med våra nuvarande lagringslösningar censur. När molnlagring används kan servervärdar ofta filtrera, utvärdera, rapportera eller censurera information.

I en tid där integritetsintrång förekommer regelbundet och människor utsätts för filtrerade medier, måste en lösning presenteras.

Hur kommer Sia att lösa det??

Teamet på Sia siktar på att lösa alla de problem vi just har tagit upp. De inser att detta inte är en fix över natten och förstår att deras huvudsakliga mål att bli internetens lagringsstomme är ett långsiktigt mål.

För att uppnå detta kombinerar Sia molnlagring med blockchain-teknik. Genom att göra det kan de skapa ett decentraliserat molnlagringsnätverk. I stället för att förlita sig på en central lagringsplats, som en serverfarm, kommer företaget att använda blockchain för att förlita sig på oanvänt hårddiskutrymme för olika enheter. Detta innebär att de 50 gigabyte data som sitter oanvända på din mobiltelefon kan användas tillsammans med miljontals andra enheter för att bilda ett molnnätverk. Medan hela processen kommer att uppnås genom användning av smarta kontrakt har SIA vänt sig till en multi-token-struktur för att locka deltagare i deras nätverk.


Tokens

  • SiaCoins – Den första av deras tokens är känd som SiaCoin. Detta är ett verktygstoken som används som en plattformsvaluta. Den kommer att användas för att belöna de som lånar ut sitt oanvända hårddiskutrymme och krävs av dem som lagrar deras data i nätverket.
  • SiaFunds – Dessa är en säkerhetstoken. Detta innebär att varje symbol representerar en enda aktie i företaget. Varje gång en användare köper lagringsutrymme i nätverket med SiaCoins uppstår en transaktionsavgift. Dessa avgifter delas upp mellan tokeninnehavare och representerar 3,9% av kontraktsutgifterna.

Genom att vända sig till en metod som denna kan teamet på SIA undvika konstruktion och underhåll av dyra serverfarmar. Ännu viktigare är att frågan om censur behandlas. Eftersom nätverket är en decentraliserad tjänst, utan någon enda part som kontrollerar informationsflödet, kan användarna vara säker på att de inte spioneras på eller manipuleras på något sätt.

Laget?

David Vorick – VD, grundare och kärnutvecklare

Luke Champine – grundare och kärnutvecklare

Chris Shinerral – Core Developer

Zach Herbert – VP of Operations

Steve Funk – chef för support

Vad kommer härnäst?

SIA hade framgångsrikt ett erbjudande om säkerhetstoken i april 2018. Det hölls som en modifierad holländsk auktion. Under auktionen såldes 750 SiaFund-tokens till investerare.

Nu när denna försäljning har skett har företaget skaffat finansiering för att fortsätta på resan. Företaget planerar att fortsätta utvecklingen mot sitt mål att bli lösningen för lagring på internet.

Liksom alla säkerhetstecken är likviditeten i samband med digitala tillgångar en stor dragning. Leta efter dessa tokens för att komma fram på säkerhetshandelsplattformar i framtiden.

Veckovis uppdateringar finns på SiaTV.

För att lära dig mer om projektet, se vår Sia Token Listing-sida.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map