Schweizisk digitalbank hanterar tillgångstokenisering för institutioner som helt uppfyller kraven

Verklig tillgångstokenisering gjord i Schweiz

Tillgångstokenisering är det utrymme där traditionella tillgångar och digitala tokens avlyssnar för att tillåta emittenter att bygga helt nya finansiella produkter och investerare att delta på nya sätt.

Även om det fortfarande finns något kvar att göra har det gjorts mycket framsteg inom det digitala tillgångsutrymmet för att möjliggöra tokenisering av verkliga tillgångar. Testamentet till detta är också det nyligen meddelade från SEBA, en schweizisk reglerad bankenhet.

Grundat med ett uppdrag att närma traditionell finansiering och digitala tillgångar har den digitala banken nu signalerat att den går in i tillgångstokeniseringsutrymmet. I detta avseende syftar SEBA till att utveckla innovativa lösningar där deras kunder kan utfärda och hantera finansiella tillgångar på flera blockchain-protokoll och göra dessa lättillgängliga för investerare..

Den digitala banken är inte främmande för digitala tillgångar, eftersom den redan erbjuder en rad tjänster kring dessa, från digital depå till handel, transaktionsbank samt kryptosäker utlåning.

SEBA som en reglerad enhet följer en helt kompatibel väg för att rikta sig mot stora institutioner. Den schweiziska finansinstitutionen vill arbeta med banker, professionella investerare, familjekontor, kapitalförvaltare och andra blockchainföretag.

Som sådan åtföljs bankens entré i utrymmet av ett partnerskap med Digital Asset Shared Ledger (DASL) som bygger på företagets blockchain Corda.

SEBA samarbetar med Liquid Network DASL

Banken kommer att utnyttja Digital Asset Shared Ledger (DASL) för att utöka sina tjänster som är ett likviditetsnätverk för digitala tillgångar. DASL underlättar överföringen av digitala tillgångar över det offentliga Corda-nätverket som är ett peer-to-peer-nätverk av DLT-noder, vilket möjliggör interoperabilitet mellan flera system, appar och processer.

Som ett resultat kommer detta partnerskap att göra det möjligt för SEBA att ge institutionella kunder möjlighet att emittera och investera i digitala värdepapper som representerar finansiella instrument i Corda-nätverket..

DASL: s värdepapperserbjudande innehåller flera funktioner inklusive emission, portföljförvaltning, tillgångsservice, clearing och avveckling – allt drivet av distribuerad huvudteknik (DLT). Dessutom överensstämmer DASLs nätverksfunktioner helt med säkerhetsregler.

Banken har redan flera tjänster för sina kunder som relaterar till digitala tillgångar och tillgångstokenisering kommer att erbjudas som ett komplement till SEBA: s depå-, kapitalförvaltnings- och handelsprodukt.

Enligt SEBA: s beskrivning kommer klienter att kunna tokenisera fiat och ädla metaller, alternativa tillgångar som fastigheter och råvaror samt utforska tokeniserade ekosystem för företag med produkter (som verktygsmarkeringar) och genomföra säkerhetstoken erbjudanden.

SEBA kommer att skapa en plånbok för ombordvårdade kunder, utfärda digitala värdepapper och distribuera dem till kapitalförvaltning och andra investerarnätverk. I samarbete med DASL förlitar sig SEBA på teamets erfarenhet av att bygga kritisk infrastruktur för finansinstitut.


Ett partnerskap för vidare utveckling

Medan de fortfarande befinner sig i en startfas kan partnerskapet medföra ytterligare produktgenerering och likviditetsskapande över tid, där DASL kommer att stödja SEBA Banks strategi att vara partner till institutioner.

Matthew Alexander, Head Tokenization på SEBA Bank, förklarar hur viktigt det är att bygga en pålitlig plattform för antagande av digital tillgångssäkerhet:

”Ett brett antagande av digitala tillgångar och värdepapper av institut kräver pålitliga arenor för distribution och för sekundär handel och likviditet. DASL förser SEBA med en omedelbar och säker plattform för vårt sortiment för digitala värdepapper. Vi ser fram emot att kombinera våra styrkor med DASL för att ytterligare förbättra våra kundlösningar och tjänster. ”

“Vi är mycket glada över att samarbeta med SEBA Bank och ta med dem till det offentliga Corda-nätverket med DASL. DASL ger en accelerator till de digitala kapitalmarknaderna för SEBA: s institutionella kunder.” konstaterade Richard Crook, grundare DASL.

Under de senaste två åren har SEBA gjort betydande framsteg inom det digitala tillgångsområdet. Den schweiziska kryptobanken lyckades utöka sina produkter och tjänster avsevärt till den institutionella marknaden. Tidigare i år samlade SEBA också in 100 miljoner dollar i finansiering sex månader efter att ha fått banklicensen i augusti 2019.

Att öppna dörren för tillgångs tokenisering till institutioner är en av de viktigaste aspekterna för en bred användning av digitala tillgångar i stor skala. När institutioner som följer strikta efterlevnadsåtgärder kan utfärda, hantera och handla värdepapper med digitala tillgångar kan det öppna flodgrindarna för intresse från en mängd olika investerare på global nivå. Detta kan vara en kritisk punkt som startar övergången från traditionell värdepapperisering av tillgångar till helt digital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map