Poloniex förgrenar sig från Circle som ”Polo Digital Assets”

Går globalt

I ett överraskande drag har Circle gjort det meddelat det dotterbolaget, Poloniex, kommer att sprida sina vingar och ”spinning-out” på egen hand. Detta nya företag kommer att kallas ”Polo Digital Assets”.

Tyvärr, och inte förvånande eftersom Poloniex är baserad i USA, kommer börsens kundbas inom staterna att framtida tillgång till deras tjänster återkallas. Även om detta är olyckligt är det en nödvändig hållning som sådana företag tar på grund av det regelbundna klimatet i USA hittills.

Även om det inte är rikstäckande, rivaliserande utbyte, Bittrex, nyligen begränsat tillgången till sina tjänster för kunder som bor i delstaten New York. Med utgången av båda dessa börser från amerikanska marknader finns det fortfarande ett sorgligt tunt urval av nordamerikanska baserade börser för kryptoentusiaster att handla på.

Infusion

Även om USA-baserade kunder kan tappa åtkomst till tjänster, representerar detta steg faktiskt en utvidgning av tjänsterna för Poloniex själva, eftersom de nu kommer att fokusera på global dominans.

Circle har angett att en extern investeringsgrupp redan har öronmärkt 100 miljoner dollar för infusion i tjänster som tillhandahålls av Poloniex.

Teamet på Poloniex släppte ett uttalande av sina egna, skilda från Circle och utarbetar deras framtida avsikter. I ett försök att få en luft av positivitet och lugn kring tillkännagivandet, uppgav laget,

”Framöver har vi en flerårig plan för att spendera mer än $ 100 miljoner för att utveckla och expandera Poloniex, och vi är mycket glada över att kunna fortsätta arbeta med den fantastiska globala gemenskapen av Poloniex-kunder. Kryptovalutarevolutionen har precis börjat, och vi är med i det på lång sikt. ”

Det har rapporterats att den externa investeringsgruppen, som är baserad från Asien, leds av TRON-grundaren Justin Sun. Detta har emellertid inte bekräftats just nu och är bara en gissning.

Tidigare köp

Medan de drivande faktorerna (amerikanska regelefterlevnad) som resulterar i utvecklingen som diskuteras här idag är kända problem, förblev flytten en överraskning på grund av tidpunkten.

Poloniex förvärvades av Circle i ett uppmärksammat drag för bara 18 månader sedan. Detta förvärv uppgick till 440 miljoner dollar. Medan Circle verkligen hjälpte Poloniex att utöka tjänsterna och bygga upp ett sårat rykte, förväntade sig de flesta en längre tidsram för ett sådant förvärv.

Trots planändringen har Circle inte vacklat i sin tro på digitala värdepapper. Många tror att den ursprungliga avsikten med köpet var att se Poloniex fungera som en sekundär marknad och stödja digitala värdepapper som distribueras via SeedInvest-plattformen..


Ändrade planer

Även om deras inställning till sektorn kan ha förändrats, ser Circle fortfarande digitala värdepapper som framtiden och har angett att deras ansträngningar, framåt, kommer att vara mer fokuserade på SeedInvest.

Circle indikerar att följande intressanta platser också kommer att se en utveckling i takt med att företaget vill utveckla verkliga användningsfall.

  • Betalningar
  • Investering
  • Utlåning
  • Insamling

SeedInvest

Som en av de mest framgångsrika crowdfunding-plattformarna i USA har SeedInvest potentialen att ge Circle en effektiv inriktning på att etablera sig inom den digitala värdepapperssektorn.

Plattformen, som förvärvades av Circle i början av 2019, har hittills hjälpt en mängd företag att skapa avgörande finansiering. Circle indikerar att det är deras mål att eliminera klyftan mellan traditionell ekonomi och blockchain. Genom att gifta sig med de två hoppas de kunna demokratisera investeringar genom att öppna nya möjligheter för investerare av alla slag.

Circle Eyes Tokenized Securities med SeedInvest Acquisition

Kommentar

När de tillkännagavs släpptes ett gemensamt uttalande av Circle Cofounders, Jeremy Allaire och Sean Neville. Detta uttalande behandlade rationaliteten bakom detta drag och hur det kommer att hjälpa Poloniex att mogna.

”I ett försök att skapa ett konkurrenskraftigt internationellt fokuserat kryptovalutbyte, spinner Poloniex-teamet och ledarskapet från Circle till ett nytt oberoende internationellt företag, Polo Digital Assets, Ltd. Med stöd av en asiatisk investeringsgrupp kommer utdelningen att ge betydande resurser och frihet att leverera produktegenskaper och marknadsföringsstrategier som behövs för att vara konkurrenskraftiga. ”

Paret utarbetade sina planer framåt och den roll som SeedInvest kommer att spela i dem.

“Tidigare i år slutförde vi förvärvet av SeedInvest, den största crowdfunding-plattformen för aktier i USA, och har hjälpt hundratals företag att samla in hundratals miljoner dollar med internetbaserade värdepapperserbjudanden. Vår plan med den här verksamheten är att förändra hur företag skaffar kapital och öppnar investeringsmöjligheter för människor överallt. Vi har jobbat hårt för att introducera nya tjänster byggda på SeedInvest som möjliggör insamling med tokens och digitala tillgångar, gifter oss med traditionella finansiella kontrakt och tillgångar med krypto. ”

Poloniex

Poloniex drivs från Delaware och är ett populärt kryptovalutautbyte som grundades 2014.

vd, Tristan D’Agosta, för närvarande övervakar företagets verksamhet.

Cirkel

Circle är ett Boston-baserat företag som grundades 2013. Framför allt arbetar teamet bakom Circle för att utveckla ett transparent och globalt tillgängligt finansiellt system.

vd, Jeremy Allaire, för närvarande övervakar företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map