Matthew Unger, VD för iComply Investor Services Inc – intervju-serien

Matthew är VD för iComply (iComply Investor Services Inc.) är en prisbelönt Regtech-plattform som driver digitaliseringen av institutionell finansiering med täckning för över 160 länder.

Du har varit involverad i kryptovaluta i många år nu. Kan du berätta för oss hur du först lärde dig om krypto?

Jag hörde första gången om kryptovaluta (Bitcoin) 2011 vid ett möte i Vancouver. Innan dess tillbringade jag mer än ett halvt decennium som förmögenhetsförvaltare. Jag såg hur blockchain-tekniken skulle förändra kapitalmarknaderna. Sedan dess har vi sett massor av innovation. För att jämföra det med digitala media – om Bitcoin var Napster of finance, var Ethereums smarta kontrakt BitTorrent.

Hur kom du över konceptet för iComply Investor Services?

Behovet av iComply uppstod av två stora händelser, 2014, fintech jag arbetade för byggde en plattform för mäklarhandlare och kapitalförvaltare för att hantera hela sin verksamhet från en iPad. För KYC fanns det några API: er på marknaden men även idag gör de flesta av dessa verktyg inget annat än ombordstigning eller identitetsverifiering.

Under de senaste 15 åren har jag gått igenom många granskningscykler för regelverk och genomfört min första AML-utbildning 2005. Jag såg ett behov av en verktygslåda som gör det möjligt för företag att enkelt hantera de globala variationerna och täta ändringar av lokala regler – oavsett om det är ombord, identitetsverifiering, AML eller till och med avslöjanden och juridiska avtal. Idag erbjuder iComply verktyg för identifiering och riskhantering av institutionell kvalitet som stöder AML-efterlevnad under hela kundens livscykel.

Du ledde ett 2016-projekt för att använda Ethereums smarta kontrakt för att automatisera matchningen och uppfyllandet av CME-ränteswappar över LIBOR. Hur fungerade detta och vad blev resultatet?

Egentligen ledde jag bara den tekniska delen av detta proof of concept (POC) med ett team på MIT. Vårt mål var att bygga ett affärsfall och teknisk POC för att identifiera om smarta kontrakt kunde användas för att cleara derivat effektivt. Detta krävde att vi kartlade hela arbetsflöden, affärs- och efterlevnadskraven för det näst största clearinghuset i världen. Vi kopplade prickarna mellan transaktionsmotparter, deras advokatbyråer och ett helt nät av egen programvara.

När jag ser tillbaka var vår lösning en röra – vi hade alldeles för mycket logik och potentiellt konfidentiell information i kedjan, och Ethereum integrerades i ett anpassat Salesforce-gränssnitt. Det var tidiga dagar. Strax efter att DAO-katastrofen utvecklades och den resulterande hårda gaffeln dödade allt intresse från de stora institutionerna. Resultaten från POC var ändå spännande – vi kunde ta en traditionell institutionell process som tar 4-6 veckor och kostar upp till $ 10 000 per transaktion och koka ner den till under en dollar gas på under en minut.

Vi bevittnade ICO-boom 2017 med uppföljningskraschen 2019. Varför känner du personligen att STO kommer att vara annorlunda?

För det första försökte ICO göra något väldigt annorlunda än att digitalisera en säkerhet – på många sätt är verktygstoken en ny tillgångsklass, säkerhetstoken är ny teknik som tillämpas på, för det mesta, mycket traditionella finansiella instrument. Jag tror fortfarande att det finns utmärkta användningsfall för verktygstoken – men många verktygstecken behöver fortfarande följa alla slags lagar och förordningar utanför värdepapperen.

Däremot fokuserar STO på att verka inom värdepappersreglering. Detta innebär att de kommer att hållas på en högre standard och att deras tokens måste följa säkerhetsregleringen i alla jurisdiktioner de handlar med – även för peer-to-peer-överföringar mellan plånböcker. Dessa regler varierar mycket från ett land till ett annat, i pappersvärlden eller digitaliserade PDF-lagliga avtal finns det liten risk för att en tillsynsmyndighet i EU fångar en amerikansk emittent som skaffar kapital för en privat placering i en affärs-, fond- eller fastighetsaffär..

Att sätta dessa transaktioner i en blockchain förändrar detta helt eftersom tillsynsmyndigheter redan kan övervaka marknaden på ett sätt som helt enkelt är omöjligt att göra idag. Token-emittenter idag köper fortfarande grundläggande API för KYC och AML, och många tänker fortfarande på global reglering som binär – SEC vs no-SEC (dvs. Reg D och Reg S). Men när en tokeniserad tillgång enkelt kan hantera de jurisdiktionsvariationer av identitets-, sekretess-, data-, AML- och värdepappersbestämmelser, inklusive upplysningar och juridiska avtal etc., verkar det gamla sättet att göra saker galen. Det skulle vara som någon använder Telex idag istället för Telegram, e-post eller Slack.

Vilka är några av de tokeniseringsanvändningsfall som iComply kan hjälpa företag med?

Sedan vi lanserade Prefacto i februari 2018 har vi sett många riktigt coola token-projekt från Cryptokitties till tokeniserade fonder, fastigheter, obligationer, privata aktier, terminskontrakt och till och med fraktionerat ägande i fat av lyxskotsk, whisky och vin.

Prefacto-verktygslådan gör det enkelt och mycket kostnadseffektivt för tokenemittenter att hantera efterlevnadskrav inte bara för det ursprungliga erbjudandet – utan för varje transaktion under hela tillgångens livstid i nästan alla länder i världen. Om din advokat kan skriva upp ett terminsblad, köpeavtal eller licensavtal – kan du antagligen tokenisera det.

År 2018 började vi se många nya blockchain-startups som lanserade plattformar för emission, handel, överföringsagenter och cap-tabellhantering som Polymath, Blockport, Securitize osv. Vi började få förfrågningar från många STO-plattformar om hur för att hantera gränsöverskridande AML-efterlevnad för ombordstigning av företagsinvesterare så vi släppte en andra produkt, iComplyKYC, som en verktygslåda som enkelt kan anslutas till dessa typer av plattformar. Vad vi inte förväntade oss var efterfrågan från de traditionella kapitalmarknaderna där back office helt enkelt inte är redo för blockchain. Det här är en mycket spännande trend eftersom vi nu kopplar samman punkter för många av våra kunder som överbryggar klyftorna mellan traditionella mäklare, utgivningsplattformar och till och med vissa börser.

En av dina utbyteskunder är Motto Technologies, ett Storbritannien-baserat kryptovalutabörs som går offentligt på LSE. Kan du gå igenom vad Motto gör och hur iComply kunde hjälpa dem?

Motto var tidigt i spelet “låt oss få reglerna rätt”. Deras plattform tillåter användare att köpa, handla kryptovaluta men de ger också sina användare ett Visa-kort som låter dig enkelt spendera din krypto var som helst som tar via. För att få tidigare revisioner från sina bankpartner, Visa och Financial Conduct Authority.

Vi hjälpte Motto att hitta lokala tillsynsexperter, göra deras policyer och procedurer redo för revisioner, godkännanden och allmänhetens due diligence. Innan de använde iComply hade deras bank krävt att de skulle använda ett API-baserat “e-KYC” -verktyg som kanske hade fungerat om de bara gjorde ett traditionellt krypto-utbyte. Vår iComplyKYC-verktygslåda gjorde det möjligt för dem att bygga och underhålla ett robust program för efterlevnad som kunde klara av lagstiftningskontroll. De flesta av de andra plattformarna slår fortfarande runt med 10 olika API: er och manuella system för att försöka lugna tillsynsmyndigheter. Vi hjälpte Motto att komma före denna kurva, och som ett börsnoterat företag kommer deras aktier att finnas tillgängliga för ackrediterade och icke-ackrediterade investerare – jag känner inte till ett annat börs på marknaden som kan säga att.

En av dina programvaruprodukter är Prefacto, en regtech-lösning för tokeniserade tillgångar. Vilka problem löser Prefacto?

Prefacto gör det möjligt för företag att hantera överensstämmelse från helhet till sina tokeniserade tillgångar. Detta inkluderar planering och strukturering, lansering av smarta kontrakt, utveckling och implementering av ett efterlevnadsprogram, utfärdande och distribution och slutligen pågående tokenhantering. Jämfört med vad många emittenter gör idag kan våra kunder spara tid, pengar och mycket ont om de pratar med vårt team tidigt.

iComply erbjuder också KYC-tjänster. Vad är några av dessa tjänster?

I slutet av 2018 började vi nå andra plattformar för utgivande av token, överföringsagenter etc på marknaden för säkerhetstoken för att erbjuda demos och möjlighet att dela kunskap och samarbeta snarare än att konkurrera. Flera spelare tog oss upp erbjudandet och vi lärde oss alla mycket. En av de viktigaste avhämtningarna för iComply var att även om vi tyckte att Prefacto var coolt, var vår efterlevnadsteknik en viktig sak för dessa andra plattformar.

På den tiden kunde ingen av de andra plattformarna hantera efterlevnad för företagsinvesterare, distribuerade mäklarnätverk eller variationer i regleringen i flera jurisdiktioner. Detta fick oss att fokusera vår verksamhet på vad vi är kända för att vara bäst på – intelligent compliance-automatisering. Det tog ungefär ett år att refaktorera vår plattform och lansera den nuvarande versionen av iComplyKYC, en uppsättning verktyg som gör det enkelt att bygga och underhålla ett robust globalt AML-efterlevnadsprogram.

Vi byggde vår egen KYC-teknik eftersom vi visste att API: erna på marknaden inte skulle uppfylla lagkrav – det finns en anledning att du inte ser att dessa verktyg används idag av företag som HSBC, Santander, Vistra etc. Efter lanseringen av iComplyKYC, upptäckte att de institutionella aktörerna var mycket intresserade av att använda dessa verktyg eftersom de byggdes enligt gällande standarder och ramar för traditionell efterlevnad – vi gör det bara för 95-98% lägre kostnad per transaktion än nuvarande mitt- och backoffice-system.

Var ser du branschen om fem år framöver?

Om fem år framöver – om du är bekant med begreppet Gartners hype-cykel – kommer vi att se att säkerhetstoken börjar ta fart i mainstream-antagandet. Just nu, om du tittar på de digitala medierna som ett exempel, just nu är säkerhetstoken för de människor som skulle ha använt Napster eller Kazaa. Om fem år har vi en iTunes, kanske till och med en Netflix.

Traditionella företag kommer att vara tidigare POC och MOU pressmeddelanden. Precis som Netflix-pivoten från postorder-DVD till digital leverans, kommer några av de stora killarna att ha gjort offentliga blockkedjor till en kärna i deras affärsstrategi som EY redan har gjort med Ethereum. Andra kommer att gå vägen för Blockbuster.

Samtidigt kommer nystartade säkerhetstoken att vara mer samarbetsvilliga och mer interoperabla. Kostnaden för att starta en token kommer att vara minst 90% lägre än den är idag. Plattformarna som valde offentliga blockkedjor snarare än egna privata eller specialbyggda kedjor kommer att börja se fördelarna med detta långsiktiga tänkande.

Slutligen, under de kommande 1-3 åren tror jag att vi kommer att se och höra mycket om privata kedjor med rationell skalbarhet, säkerhet etc. Detta är ett sista steg för att skydda deras affärsmodell från att bli kannibaliserad av decentralisering och demokratisering. inom ekonomi. De tidiga medlemmarna i R3 Consortium spenderade miljoner för att lära sig detta, Salesforce och S.&P skrotade sitt Hyperledger-projekt, JP Morgan gav nyligen upp Quorum – sanningen är att vi har haft DLT i finans i över 30 år, system som CDS är otroligt effektiva och säkra.

Det finns inget innovativt med ett privat blockchain eller nätverk inom ekonomi. Titta på Java och C #, de vann loppet för att bygga internet. Offentliga molnlösningar som Google, AWS och Azure vann loppet för delad offentlig serverarkitektur. För digital finansiering möjliggör offentliga blockchains full öppenhet som skapar förtroende och rykte på ett sätt som en privat kedja inte kan. Inom 5 år ser du att SIX, ASX, GBX och liknande spelare kommer att ha skrotat sin nuvarande infrastruktur till förmån för lägre kostnader per transaktion och lägre kostnader för teknikägande för att anta offentlig blockchain-infrastruktur.

Finns det något annat som du vill dela om iComply?

Vårt fokus på iComply är att säkerställa att företag enkelt kan bygga och underhålla ett robust, globalt och institutionellt kvalitetsprogram. Problemet vi ser på marknaden är att verktygen för institutionella betyg är för manuella och dyra för att möjliggöra digital transformation. Under tiden på fintech-, start- och säkerhetstokenmarknaderna ser vi många spelare som har mycket djup erfarenhet av värdepapper eller finansiering – vanligtvis bara på en marknad – men ingen verklig världserfarenhet i vad som händer i mitten och backoffice , mycket mindre efterlevnad på internationell nivå. De förstår helt enkelt inte att när du säljer en Reg S till någon i Tyskland, finns det krav på överensstämmelse från BaFin, Europeiska kommissionen, osv. För hela denna bransch vill jag uppmana utgivare av token att titta på överensstämmelse helhetligt, och så tidigt som möjligt.

Våra kunder inser mycket snabbt att vi erbjuder en helhetssyn. Vi stöder våra kunder genom revisioner från tillsynsmyndigheter, banker och finansiella partner – de behöver detta för att bli framgångsrika. EKYC API byggt för Uber och AirBnb gör det inte eftersom de vet att deras teknik inte kommer att klara en granskning – när de stänger försäljningen är det allt. Det här är unikt med vårt fokus på iComply, vi är här för att hjälpa våra kunder att göra affärer – vi har anpassat vår affärsmodell till vår kunds framgång.

För att lära dig mer besök iComply eller besök eller iComply Business Listing-sidan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map