Led fastigheter för att utfärda digitala värdepapper i kapitalanskaffning med hjälp från Securitize, GRIP och Rialto

Japansk utvecklare av bostäder och kommersiella fastigheter, Lead Real Estate, har meddelat dess avsikter att vara värd för en kommande kapitalanskaffning. Genom en allians med olika tjänsteleverantörer (Securitize, GRIP, Rialto) kommer Lead Real Estate att vara värd för detta evenemang på en global plattform.

Kapitalhöjningen kommer att ta form som ett digitalt värdepapperserbjudande (DSO), eftersom Lead Real Estate hoppas kunna ge den mest kostnadseffektiva exponeringen för intresserade investerare. Även om Lead Real Estate inte har meddelat hur mycket eget kapital som kommer att säljas, indikerar de att det kommer att vara ett evenemang med flera miljoner dollar.

Hjälp från en trio

De som kommer att hjälpa Lead Real Estate ger var och en olika specialiteter till bordet. Följaktligen kommer följande företag att ha olika roller under hela kapitalanskaffningen.

 • Som investeringsbank inom Dubai International Financial Centre (DIFC) kommer GRIP att ta rollen som finansiell rådgivare och chef för kapitalanskaffningen.
 • Säkerställ
  • Securitize är ledande inom sektorn för digitala värdepapper och kommer att tillhandahålla den tekniska stack som krävs för skapande och utfärdande av digitala värdepapper som säljs under hela evenemanget..
  • Rialto
   • Genom att utnyttja sin registrering och licensiering hos Securities and Exchange Commission (SEC) och Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) kommer Rialtos deltagande att göra det möjligt för detta evenemang att vara tillgängligt i större skala. Detta innebär att en större mängd investerare från hela världen kommer att vara berättigade att delta.
   • Förväntningar

    Medan Lead Real Estate inte har tillhandahållit specifika uppgifter om hur mycket eget kapital de tillhandahåller, gav det insikt i hur de förväntar sig att investerare kommer att belönas.

    • 5% p.a. i form av utdelning
    • 10-20% p.a. av nettovinsten

    Sammantaget förväntar sig Lead Real Estate att dessa kommer att motsvara en avkastning på 6-8%. Det är dock viktigt att notera att detta helt enkelt är förväntningar. Som med alla investeringar finns det inga garantier.

    En angränsande väg

    Hittills är en av de mest populära implementeringarna av digitala värdepapper att tokenisera fastigheter. Som en högpotentiell tillgångsklass, ofta plågad av låg likviditet, tror många att fastigheter är den perfekta sektorn för en modernisering.

    Lead Real Estate har dock valt att föra en väg intill det vi hittills har sett. Medan de flesta företag har fokuserat på tokenisering av fastigheter i sig vill Lead Real Estate utnyttja digitala värdepapper genom att sälja en del av verksamheten..

    Detta betyder att exponeringen för intresserade investerare, medan sektorn förblir densamma, vänder sig; lönsamhet är beroende av framgångarna för Lead Real Estate som helhet snarare än en enskild tillgång under deras kontroll.

    Kommentar

    Efter tillkännagivandet av detta evenemang tog representanter från var och en, Lead Real Estate and Securitize, sig tid att kommentera.

    Eiji Nagahara, VD för Lead Real Estate, säger,

    ”På Lead Real Estate tror vi på att leverera värde till våra kunder över hela utbudet av vår affärsverksamhet, så banbrytande för ett instrument som är exakt utformat för att förbättra effektiviteten och minska friktionen, samtidigt som det ger global tillgång till en av världens största metropoler, Tokyo med en befolkning på 38 miljoner är en idealisk lösning för att uppnå våra kapitalmål ”

    Carlos Domingo, VD för Securitize, säger,

    ”Securitize är särskilt stolt över att vara teknikleverantören för Lead Real Estate: s digitala säkerhetsemission … Den här affären bekräftar inte bara vår tro på att Japan kommer att fortsätta vara en global ledare inom utveckling av digitala värdepapper utan visar också hur tekniken löser verkliga problem för större, mer etablerade företag genom att tillhandahålla en kostnadseffektiv och kompatibel lösning för att emittera och hantera privata värdepapper i global skala. ”

    Lead Real Estate

    Lead Real Estate grundades 2003 och är en fastighetsutvecklare med bas i Tokyo, Japan. Under tiden sedan lanseringen har värdet på tillgångarna under dess kontroll vuxit till ungefär $ 65 miljoner USD.

    VD, Eiji Nagahara, övervakar för närvarande företagets verksamhet.

    I andra nyheter

    Japan är på väg att bli synonymt med blockchain-baserade strävanden. För bara några dagar sedan diskuterade vi utvecklingen kring Boostry och nya intressenters inträde i plattformen för digitala värdepappersemissioner.

    Mellan DSO som diskuteras här idag, senaste investeringar i japanska företag och pågående regering forskning i centralbankens digitala valutor (CBDC) verkar ‘den stigande solens land’ vara redo att bli ledande inom blockchain-världen.

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    map