Kalifornien Berkeley Haas Blockchain Initiative Forskare utfärdar ny Stablecoin-studie

Den här veckan en grupp forskare som finansieras av University of California Berkeley Haas Blockchain Initiative släppte en stablecoin-studie som drog slutsatsen att emissionen av dessa mynt har ingen effekt på priset på bitcoin eller andra kryptovalutor på marknaden. Gruppen upptäckte sin ögonöppnande slutsats efter att ha jämfört marknads- och handelsflödesdata under de senaste månaderna. Nyheten representerar en förändring i användningen och effekten av dessa nya finansiella instrument i kryptosfären.

Stablecoins

Stablecoins är polletter som är knutna till kryptovalutor, fiatpengar eller till börshandlade råvaror, såsom ädelmetaller eller industriella metaller. På det här sättet upplever dessa tokens prisfluktuationer enligt deras marknadsplugg och inte den övergripande kryptosfären. Den första stora stablecoin var Tether (USDT). Vid tidpunkten för utfärdandet hävdade Tether att varje USDT stöddes av fiatvaluta på 1: 1-basis. I mars 2019 ändrade Tether sitt stöd till att inkludera lån och andra tillgångar. Trots förändringarna fortsätter Tether att vara den bästa stablecoin.

Stablecoin-debatter

Det är viktigt att stablecoins fortfarande är ett mycket debatterat instrument på marknaden. Denna rapport ger både tillsynsmyndigheter och kryptokommunen ett stort behov av transparens när det gäller effekterna av dessa tokens. I åratal plågade anklagelser om marknadsmanipulation marknaden. Dessa bekymmer drabbade av en feberig tonhöjd efter att Facebook meddelade sitt Libra stablecoin-projekt förra året. Tillsynsmyndigheterna var snabba med att stoppa projektet.

Stablecoin-studie – Safe Haven

I synnerhet visar studien inga bevis för att stablecoin-emissioner påverkar kryptovalutapriser för närvarande. Istället avslöjar data motsatsen. Stablecoin-användning sker mestadels som en marknad reaktion till prisförändringar och inte som orsaken till själva åtgärden. Forskare fann att bevisen drar slutsatser om stablecoins primära användning som en tillflyktsort.

Avsluta volatilitet

Dessa uppgifter är vettiga när man tänker på att stablecoins ger investerare ett enklare sätt att lämna volatiliteten i rymden. Att överföra din krypto till fiatvaluta medför mer förseningar och avgifter. På en snabbt rörlig marknad kan förseningar av fiatkonvertering och tilläggsavgifterna visa sig vara en riktig fråga. Alternativt tar det några sekunder att överföra dina pengar till en stablecoin, där de flesta börser nu erbjuder sina egna fiat-pegade mynt.

Stablecoin-studie

Stablecoin-studie

Avgörande, analys av handelsdata avslöjade också att stablecoins tjänar en ännu viktigare roll som en värdebutik för börser som inte erbjuder krypto till fiat-konverteringar. Dessa mynt är den enda flykten från marknadsvolatiliteten. Dessa plattformar ser den mest stabila rörelsen under nedåtgående marknader.

Stablecoin Study Research Group

Richard Lyons, U.C. Berkleys innovationschef och Ganesh Viswanath-Natraj, biträdande professor i ekonomi vid Warwick Business School, ledde forskningen. Speciellt fick projektet finansiering från University of California Berkeley Haas Blockchain Initiative.


Berkeley Haas Blockchain-initiativ

Berkeley Haas Blockchain Initiative lanserades officiellt 2018 med målet att öka blockchainmedvetenheten bland studenter och främja akademisk forskning inom området. De grupp fokuserar på ett komplett utbud av blockchain-initiativ inklusive teknisk utveckling och innovation inom blockchain, kryptovalutor och digitala betalningar. Viktigt är att Berkeley Haas Blockchain Initiative möjliggjordes genom ett strategiskt partnerskap med Ripple.

Nya bevis

Den senaste stablecoin-studien motsätter sig slutsatserna som en annan grupp universitetsforskare fann i juli 2018. Vid den tiden fann John Griffins från University of Texas i Austin och Amin Shams från Ohio State University sina forskning visade en direkt korrelation mellan Tether-emissioner och Bitcoin-prishöjningar. Specifikt visade deras data att marknadsminskning minskade med bitcoinprisökningar. Studien gick så långt som att peka på introduktionen av Tether som drivkraften bakom Bitcoin-rush 2017.

Rapporten hittade så småningom vägen till USA: s justitieministerium. Följaktligen inledde tillsynsmyndigheter en utredning om Tether och Bitfinex använt stablecoin emissioner för att blåsa upp priset på bitcoin. Nu hävdar tillsynsmyndigheter att Tether USDT bedrev olaglig marknadsmanipulation för att höja bitcoinpriset. Avgörande, Tether försvarade företag och den viktiga rollen som stallmynt på marknaden.

En annan tid

Det faktum att Tether var det första stablecoin som spelade en tillflyktsortroll på marknaden är viktigt. År 2017 höll den kryptosamhällets vikt på axlarna. Idag finns det en enorm mängd av stabila mynt tillgängliga för investerarna. Denna diversifiering fortsätter att expandera när nya företag kommer in på marknaden. Här är de mest populära stablecoins enligt marknadsvärde:

  • Tether (USDT)
  • TrueUSD (TUSD)
  • DAI Stablecoin
  • USD-mynt (USDC)
  • Paxos Standard Token (PAX)
  • Bitshares (BitUSD) Stablecoin
  • Tvillingarna (GUSD)
  • Binance GBP Stablecoin (BGBP)

Stablecoin Study – Market Ready to Expand

Eftersom stablecoin-marknaden fortsätter att expandera, vill större företag nu skapa nästa stablecoin-standard. Som sådan har fler teknikföretag som Facebook och Telegram meddelat planer på att utfärda digitala tillgångar i framtiden. Dessa plattformar har redan miljontals användare, som omedelbart skulle bli kryptoanvändare, om projekten lyckas. Tyvärr mötte båda dessa projekt hårda svar från SEC hittills. I båda fallen begärde tillsynsmyndigheterna mer tid att granska aspekter av projekten och ytterligare information från företagen.

Nya data – en ny metod

Nu när tillsynsmyndigheter har uppdaterat data är det dags för ett nytt tillvägagångssätt på marknaden för stablecoin. Vissa länder har efterlyst en internationell strategi för stallmynt. Till exempel i år Financial Stability Board (FSB), G20-tillsynsorganet, publicerad oro kring den störande potentialen hos stallfingrar på marknaden. Rapporten följde en rad centralbanker som tillkännagav planer på att ge ut stablecoins i framtiden.

Centralbanken utfärdade stabila mynt

En annan stor Rapportera framhäver hur Ryssland i år tog ledningen när det gällde att utfärda en multinationell stablecoin med stöd av råvaror med Eurasian Economic Union, eller EAEU och BRICS-länderna. Nyheten kommer efter nyheter framkom att Kina planerar att utfärda en stablecoin inom en snar framtid.

Översikt över Stablecoin-studien

Du måste ge dessa forskare kredit. De nya uppgifterna från denna rapport ska hjälpa till att vägleda både lagstiftare och utvecklare av stabila pengar. Förhoppningsvis kommer båda lagen att vara på samma sida inom en snar framtid. För närvarande fortsätter lagstiftarna att försöka förstå de verkliga möjligheterna hos dessa revolutionerande blockchain-verktyg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map