Investeringsaktivitet i Japan signalerar intresse för digital värdepapperisering

Alla delar faller på plats för den digitala värdepappersmarknaden i Japan. En av de största traditionella finansinstituten i Japan, Tokai Tokyo Financial Holdings, avancerar snabbt med sina planer på att digitalisera de finansiella tjänster som företaget tillhandahåller i traditionell mening.

Ny investering i Blockchain Company av Tokai Tokyo

Enligt en Nikkei-rapport, Tokai Tokyo slutförde en ny investering i blockchain-utvecklingsföretaget Hash Dash Holdings. Tokai Tokyo Financial Holdings kommer att äga 33% av aktierna i företaget, som arbetar med att integrera blockchain-tekniken i den traditionella finansbranschen. Syftet är att möjliggöra utfärdande av digitala värdepapper samtidigt som investerare får en handelstjänst på sina mobila enheter.

Digital värdepapperisering tar fart eftersom mer traditionella finansinstitut vågar in i det digitala tillgångsområdet. Med osäkerheten över traditionella marknader väcker digitala tillgångar investerarnas intresse – och inte bara detaljhandeln utan institutionerna tar tydliga steg för att vara en del av paradigmskiftet. Tokai Tokyos ansträngningar att bygga en digital värdepappersbörs är ett exempel på det senaste satsningen på området.

Enligt rapporten kommer Tokai Tokyos plattform att tokenisera värdepapper och börja med Japans fastighetsindustri med planer på att undersöka digitalisering av immateriella tillgångar samt företagsobligationer.

Vid sidan av Tokai Tokyo är andra aktieägare grundare av Hash Dash och ICH X Tech, företaget som driver iSTOX. Med denna satsning är målet att utfärda digitala värdepapper som drivs av blockchain-teknik och handla dessa på iSTOX, det digitala säkerhetsutbytet baserat i Singapore..

ISTOX-börsen har också tidigare starka band med Tokai Tokyo, eftersom den senare tillkännagav en investering på 4,5 miljoner dollar i ICH X Tech för bara sju månader sedan i november 2019.

Som rapporterats var iSTOX digitala utbyte en del av MAS Fintech Sandbox-programmet genomgått av Monetary Authority of Singapore och var en av de utvalda framgångsrika produkterna. Motivationen bakom investeringen var att göra digitala värdepapper på iSTOX-plattformen tillgängliga för japanska investerare; detta är möjligt genom förmedlingsfunktionerna i Tokai Tokyo Financial Holdings.

Om den digitala värdepappersbörsen vid den tiden var en sandlåda, har den sedan dess blivit en erkänd marknadsaktör med en licens för kapitalmarknadstjänster. Andra iSTOX-investerare inkluderade Singapore Exchange (SGX), det statliga Temaseks värdepappersföretaget Heliconia Capital och Hanwha Asset Management.

Asiatiska länder har varit kända för att ligga i framkant inom den digitala tillgångsindustrin – från början med en dominerande närvaro i gruvindustrin till att ha många plattformar för utbyte av kryptovalutor i olika länder och en befolkning som är ivrig att experimentera med nya kryptovalutor.

Japanska företag som tar Digital Securitization närmare Mainstream

Under de senaste åren har japanska företag också aktivt letat efter möjligheter att komma in i det digitala värdepapperiseringsutrymmet. SBI Holdings har länge gjort rubriker i branschen med sitt samarbete med Ripple och XRP.

Under det senaste året startade Nomura och Nomura Research Institute BOOSTRY-plattformen, som fokuserar på värdepappers- och obligationsemission. Tokenization-plattform Securitize har redan skapat en japansk fastighetsplattform som får finansiering från många högt profilerade japanska värdepappersföretag.

Medan Tokai Tokyo Financial Holdings är nästan ett sekel gammalt företag med djupa rötter på de traditionella finansmarknaderna, är företaget fast beslutet att anpassa sig till förändrade marknadsförhållanden..


I december gjorde Tokai Tokyo en investering på 500 miljoner yen (4,7 miljoner dollar) i Huobi Japan, det populära kryptobörsen licensierat i Japan. För att genomföra sin vision om att bli en “avancerad finansiell integrerad grupp” fokuserar Tokai Tokyo på att tillgodose konsumenternas behov genom att distribuera ledande tekniker från FinTech och kryptovalutautrymmet, enligt företagets pressmeddelande just då.

Längre fram i pressmeddelandet stod det:

Den finansiella verksamheten med blockchain-teknik har utvecklats snabbt de senaste åren med applikationsområdet kryptotillgångar och Security Token Offering (STO) som expanderar globalt.

I mars blev Tokai Tokyo också medlem i Japan Security Token Offering Association, en självreglerande organisation för STO.

Avsikten från den japanska finansjätten är tydlig och det ser ut som att företaget prioriterar att ha ett starkt fotfäste i den digitala värdepapperiseringsindustrin.

Sammantaget är det en naturlig och sannolikt nödvändig utveckling som finansinstitut måste överväga, eftersom digitala värdepapper under det kommande decenniet kan bli de vanliga finansiella produkter som investerare letar efter..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map