FinTech ‘Unicorn’ Revolut visar positiv tillväxt under årlig finansrapport för 2019

Revolut, en teknisk ‘enhörning’, och en av de mer lovande FinTech-plattformarna på marknaden idag, har nyligen släppt sin årliga budgetrapport. Den årliga finanspolitiska rapporten berör de olika prestationerna, motgångarna och finansmarkörerna kring företagets verksamhet under hela verksamhetsåret 2019.

Vid siffrorna

Revolut har olika utvecklingar att dela, och siffrorna verkar gå i en positiv riktning.

Följande är en nyckelmått som tillhandahålls, som visar den riktning som dess beslut har resulterat i – aktiva användare.

 • 2018: 3,5 miljoner
 • 2019: 10 miljoner
 • 2020: 13,5 miljoner och räknar

När användarbasen ökar ökar dess kontanta innehav för användarnas räkning, med det totala antalet som hoppas från 903 miljoner pund 2018 till ungefär 2281 miljoner pund 2019.

Dessutom noterar Revolut en betydande ökning av intäkterna från 2019 jämfört med 2018 (£ 162,7 miljoner mot £ 58,2). Naturligtvis leder större verksamheter också till stora driftskostnader. Revolut bevittnade ett kraftigt ökat intäkter samt en tredubbling av driftskostnaderna under samma tidsram och hoppade till 107,4 miljoner pund 2019 från 34,01 miljoner pund 2018.

Även om expansionen till nya marknader kan driva upp detta hopp i intäkter har expansion i första hand möjliggjorts av en serie framgångsrika kapitalanskaffningar. Revolut samlade framgångsrikt 580 miljoner pund i investeringar enbart under första halvåret 2020, och vi förväntar oss att ytterligare medel samlas in.

Tjänstexpansion

Utan tvekan är olika plattformsfunktioner som implementerats under 2019 också ansvariga för en del av Revoluts tillväxt. Några exempel på dessa inkluderar:

 • Stöd för Apple Pay
 • Provisionsfri handel med amerikanska börsnoterade aktier
 • Expansion till Singapore, Australien *, USA *, Japan *

* lanserades i beta

Ser fram emot

Trots att det inte gav vinst var 2019 ett totalt positivt år för Revolut, med tanke på dess pågående önskan om global tillväxt. Ser vi framåt har företaget redan upprättat en spelplan för att säkerställa att vinsten en dag realiseras. Följande är ett utdrag ur budgetrapporten som berör vad dessa planer innebär.

 • Framtida investeringar i teknikinfrastruktur och utveckling av kärnproduktutbudet till Revolut-kunder,
 • Fortsätt att operationalisera Revolut Bank UAB och lanseringen över andra europeiska marknader,
 • Skaffa ytterligare myndighetsbehörigheter som krävs för att utöka vårt produktutbud över jurisdiktioner,
 • Utveckla befintliga verksamheter i internationella jurisdiktioner inklusive Nordamerika och Asien och Stillahavsområdet samtidigt som vi fortsätter att utöka vår verksamhet över Storbritannien och EES,
 • Ytterligare investeringar i kundsupport, risk och infrastruktur för efterlevnad

Kanadensisk expansion

Oavsett om man tittar på intäkterna eller förlusterna i 2019, kan var och en till stor del hänföras till en önskan om global expansion. Revolut har etablerat ett starkt fotfäste i både Storbritannien och Europa och har planer på expansion.


Ett exempel är företagets förväntade inträde i Kanada. Även om Revolut inte har tillhandahållit ett förväntat lanseringsdatum för kanadensiska tjänster kan intresserade användare för närvarande gå med i väntelista för tidig tillgång.

När denna entré oundvikligen inträffar kan Revolut förvänta sig stark konkurrens från olika andra FinTech-kläder som etablerar sig i Kanada. Vi berörde nyligen ett exempel på detta, eftersom kanadensiskt baserade WealthSimple lanserade en ny kryptohandelstjänst.

När vart och ett av dessa företag utvecklar och lanserar nya tjänster blir företagen samtidigt mer omfattande och nära kopplade som konkurrenter. Oavsett om du letar efter investeringsfunktioner, sparkonton, kryptohandel, förbetalda betalkort etc. – Revolut och dess konkurrenter har du täckt.

Ser vi bortom dessa två, och den ökande listan över FinTech-företag som följer, skulle det inte vara förvånande att hitta sanningen i rykten att PayPal snart kommer att gå med i striden.

Revolut

Revolut grundades 2015 och är ett FinTech-företag med verksamhet baserad i London, England. Under tiden sedan lanseringen har Revolut utvecklat en serie tjänster kring digitalbank. Antagandet av dessa tjänster har gjort det möjligt för Revolut-teamet att utvidgas, totalt över 2000 anställda, hittills.

VD, Nikolay Storonsky, övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map