En detaljerad titt på Bakkt – Varför All Hype?

Om du följer kryptospacen har du utan tvekan hört folk diskutera Bakkt. Plattformen fortsätter att göra rubriker och det finns en bra anledning till all denna hype. Bortsett från att tillhandahålla lagring av digitala tillgångar på företagsnivå, plattform försöker vara bland de första som erbjuder Bitcoin-futures.

Bakkt-plattformen är ett av de mest efterlängtade projekten i kryptorummet och det är lätt att se varför. För det första är ägaren till New York Stock Exchange, ICE (Intercontinental Exchange Inc.), utvecklarna av projektet. Deras erfarenhet och omfattande nätverk hjälper till att navigera i de invecklade licensieringskraven som projektet först måste uppfylla. I grund och botten har Bakkt styrkan att göra deras unika produkter verklighet.

Bakkt Crypto-Storage

När kryptomarknaden expanderar och ett stort investeringsföretag kommer in i rymden finns det en växande efterfrågan på båda dessa tjänster. Traditionella värdepappersföretag behöver veta att deras krypto inte bara lagras säkert utan är försäkrad mot stöld och andra skadliga handlingar. Kärnan ger plattformen denna säkerhet till sina användare.

Crypto Thievery

Crypto-stölder ökar. En nyligen publicerad studie avslöjar att över 1,7 miljarder dollar i krypto stulits enbart under 2018. Dessutom var över $ 356 miljoner i krypto stulen i år hittills. Följaktligen fortsätter digitala tillgångsförvaringsföretag som Bakkt att se ökande intressen för sina tjänster.

Bitcoin Futures

Trots upprepade förseningar fortsätter Bakkt att skjuta på för Bitcoin futures. Futures är avtal om att köpa en tillgång till ett avtalat pris vid ett senare tillfälle. Det som gör Bitcoin-futures så kritiska för utrymmet är det faktum att storskaliga värdepappersföretag kan erbjuda produkten till sina kunder utan att erbjuda Bitcoin direkt. Dessa traditionella värdepappersföretag är angelägna om att komma in i rymden men kräver fler regler innan de kan erbjuda kryptorelaterade produkter till sina kunder.

Bakkt - En detaljerad titt

Bakkt via Twitter

Bitcoin Futures-strategi

Bakkt kommer införliva en strategi för dubbla terminkontrakt. Det första terminskontraktet är Bitcoin Futures dagliga avveckling. Detta avtal gör det möjligt för investerare att interagera på en ”samma dag” -marknad. Denna produkt gör det möjligt för daghandlare att komma in på framtidsåtgärden. Den andra produkten som företaget försöker integrera är månatliga Bitcoins-terminer. Månatliga terminer gör det möjligt för investerare att handla över en framåtriktad prissättningskurva.

ICE-övervakning

För att förverkliga sitt koncept införlivar Bakkt ett antal traditionella finansiella verktyg. Dessa verktyg är avsedda att upptäcka och förhindra marknadsmissbruk och manipulation. Båda är enorma problem för den nuvarande kryptomarknaden. Dessutom kommer alla kontrakt att marginaliseras av ICE clear USA och en egen vårdtjänst kommer att säkerställa att alla futures följs under hela deras livscykel.


En lång väg

Bakkt tillkännagav först planer på att emittera Bitcoin-futures redan i augusti 2018. Företaget lämnade sitt förslag till US Commodities Futures Trading Commission (CFTC) i december. Företaget lämnade också in en begäran om undantag ungefär samma tid. Undantaget, om det godkänns, tillåter Bakkt att förvara de Bitcoins som används för att reglera sina terminskontrakt.

Intressant är att företaget har satt i laglig limbo sedan dess. Regeringstjänstemän citerade ett par anledningar till förseningen. Dessa orsaker inkluderar regeringsstängningen som startade den 22 december 2018 och varade i nästan fem veckor. Tyvärr lämnade avstängningen CFTC efterslagen med högar av arbete och annat “hög prioritet”-Projekt.

För att göra saken värre påpekade analytiker att CFTF fortfarande måste släppa Bakks förslag för offentlig granskning. Det här steget kan ta över trettio dagar och kan försena Bakks tidigare meddelade släppdatum i juli. När han diskuterade förseningarna påpekade CFTF: s direktör, Amir Zaidi, snabbt att analysprocessen för en kryptorelaterad framtid är mycket annorlunda än traditionella tillgångar av samma klass.

Bakkt that Thing Up

Bakkt verkar ha sin strategi i linje och vid denna tidpunkt kan du förvänta dig att se Bitcoin-futures komma till en börs nära dig. Förväntan kring detta projekt är beundransvärd. Dessutom förväntar sig Bitcoin-handlare en bra prispump när den här produkten kommer in på marknaden. För närvarande väntar kryptosamhället på Bakks slutgiltiga godkännande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map