Digital Securities Sector fortsätter utvecklingen, eftersom strålkastaren lyser på kryptovalutor

För sent har en strålkastare riktats mot kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etc. – och med goda skäl. Dessa tillgångar kan skryta med potentialen att förändra vårt sätt att handla och lagra värde, och institutioner börjar inse det. Även om detta har hänt har utvecklingen av den digitala värdepapperssektorn fortsatt.

Följande är några nya exempel på framsteg inom sektorn, vilket ger en inblick i framtiden för en tillgångsklass laddad med potential.

Dedikerade erbjudanden

Med ICO-mani långt bakom oss fokuserar nu olika företag sina ansträngningar på att underlätta digitala värdepapperserbjudanden (ibland kallade Security Token Offerings). Detta görs genom att uppgraderade blockchains släpps, med nya funktioner för att stödja sådana tokens.

Två exempel på detta kommer från industrins grundpelare, som har klarat av marknadens upp- och nedgångar i flera år nu – Stratis och NEM.

Stratis – STRAX

Efter år med att använda sina STRAT-tokens ersattes dessa nyligen av STRAX när Storbritannien baserade Stratis utvecklade och lanserade sin nya blockchain med samma namn. En del av detta beslut var att anpassa sig till en föränderlig bransch, fokusera mindre på tidigare ICO: er och mer på DeFi och nya medel för reglerad insamling som digitala värdepapper.

Strax efter att STRAX distribuerades förblev företaget sant med sin färdplan och tillkännagav sin nya STO-plattform byggd för att köras på den nya blockchain.

Företaget stater, “Stratis är alltför medveten om fördelarna med blockchain-baserad publikfinansiering, särskilt STO och kraften att digitalisera icke-fungibla tillgångar … Stratis har byggt och införlivat funktioner som är nödvändiga för att få godkännande från tillsynsorgan i USA genom sina partners “framsteg med Securities and Exchange Commission.”

Klicka på för att lära dig mer om denna STO-plattform och dess källkod HÄR.

NEM – symbol

Även om det tidigare meddelades STRAX, är den nya Symbol blockchain av NEM något efter i lanseringen. De som väntar på Symbol och dess nya funktioner behöver dock inte vänta mycket längre, eftersom main-net-lanseringen är planerad till 14 januari 2021.

Symbolblockkedjan byggdes speciellt med tanke på företag, med följande funktioner som stöds.

  • Hybridkedja (kan distribueras antingen som offentlig eller privat)
  • Cross chain swappar (inklusive ETH, BTC och mer)
  • Multi-sig smarta kontrakt på kedjan
  • ”Protokollnivå” stöd för digitala värdepapper

Vid lanseringen är Symbol planerad för omedelbar adoption med ett partnerskap mellan Wave Financial och NEM som redan har meddelats. Detta kommer att se utfärdandet av digitala värdepapper som representerar ägande i Kentucky Whisky Fund on Symbol.


För befintliga innehavare av XEM som tror på Symbolens potential, har förmågan att delta i en airdrop på 1: 1-basis för de kommande XYM-tokens. Klicka på för att lära dig mer om hur du deltar i det här evenemanget HÄR.

Symbol från NEM – Brand IntroductionSymbol från NEM - Brand Introduction

Titta på den här videon på YouTube

Atlas One Digital Securities

Trots att vissa företag försvinner från sektorn, finns det fortfarande de som ser ut som ett stänk inom digitala värdepapper. Ett sådant exempel är British Columbia-baserat Atlas One – ett FinTech-företag som fokuserar på att betjäna kapitalmarknader genom användning av digitala värdepapper.

När företaget växlar upp för lanseringen, det nyligen meddelat att den kanadensiska värdepappersmyndigheten (CSA) har beviljat den status som en ‘Undantagen marknadshandlare’.  Genom att beviljas denna status tillåter det Atlas One större flexibilitet i sin verksamhet, eftersom det nu kan sälja värdepapper utan prospekt.

Atlas One Digital Securities – Teknikdrivna privata kapitalmarknaderAtlas One Digital Securities - Teknikdrivna privata kapitalmarknader

Titta på den här videon på YouTube

Archax

Som ett av de mest efterlängtade digitala värdepappersbörsen har Archax fortsatt att arbeta hårt när lanseringen närmar sig. Detta arbete innefattar inte bara att runda ut sitt team utan också att utveckla initiativ för marknadsföring till emittenter när dess plattform har blivit live.

A senaste exemplet av ett framåtblickande initiativ som ska användas vid lansering av Archax, är ett samarbete med MOSS – en ledande digital kompensationsplattform.

Archax VD, Graham Rodford säger, ”Archax är ett digitalt infödd utbyte som har byggts med ESG-principerna för hållbarhet och inkludering hela tiden. Vi vill inte bara kompensera för vår egen koldioxidanvändning utan också för att mäta ESG-klassificeringen för alla emissioner som är upptagna till vårt börs, samt förse dem med enkel tillgång till handel med koltoken för att kompensera för deras egen koldioxidanvändning. Vi är oerhört glada över att samarbeta med MOSS för att hjälpa till med att underlätta detta och ser fram emot att få sina koldioxidmynt att handlas på vår reglerade marknadsplats.

Framöver kommer Richard Spade att övervaka verksamheten vid Archax. Den erfarna chefen var nyligen tilldelats rollen som ”Head of Operations” på Archax, och ser på att utnyttja sin erfarenhet för att säkerställa en framgångsrik lansering av plattformen.

ArchaxArchax

Titta på den här videon på YouTube

Neufund

En av de första plattformarna som framgångsrikt var värd för flera digitala värdepapperserbjudanden på sin plattform var ingen ringare än Neufund. Som sådan var det nedslående för några månader sedan när nyheterna bröt ut att plattformen i huvudsak stängdes är stöd för digitala värdepapper på grund av att nya regler uppfylls inom Europa.

Tack och lov har nya och befintliga investerare kommit Neufund till undsättning med en ny investering på 4 miljoner euro. De som deltog i denna omgång inkluderade,

  • Atlantic Labs
  • Udo Schloemer
  • Freigeist Capital
  • Dario Suter

Neufund indikerar att dess nya mål är att återetablera sig har en pelare inom digitala värdepapper, som börjar med att erhålla lämplig finansiell licens för att gå vidare. Dessutom avser Neufund att modernisera sina tjänster för att inkludera ett mer ”mänskligt” element snarare än att sträva efter en rent automatiserad plattform. Syftet med det är att vara mycket mer användarvänligt i hopp om att locka nya affärer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map