Den amerikanska centralbanken samarbetar med MIT i utvecklingen av CBDC (Digital Dollar)

Den amerikanska centralbanken har just avslöjade ny information om sin inställning till CBDC.

Under det senaste året har många nationer runt om i världen meddelat sina avsikter att undersöka och så småningom lansera en centralbank digital valuta (CBDC). Anledningarna är olika, men brukar koka ner till några viktiga faktorer, som inkluderar förmågan att:

Öka effektivitet – Minskade kostnader med snabba avvecklingstider

Minska bedrägerier / olaglig aktivitet – KYC / AML

Var mer transparent — Ledgerbaserade transaktionshistoriker

Om dessa skäl inte var tillräckliga för att undersöka användningen av en CBDC, slog COVID och betonade en allvarlig brist i samband med nuvarande FIAT.

Fiat sprider bakterier – Kina och USA hade vardera fall där lagligt betalningsmedel togs ur omlopp, vilket krävde sanering.

Digital dollar

Innan vi går vidare bör alla förstå vad en CBDC är på grundnivå. Som namnet antyder är en CBDC en digital valuta som har utfärdats av centralbanken i en viss nation. I USA kallas en framtida CBDC vanligen en ”Digital Dollar”.

Dessa digitala valutor är i huvudsak en blockkedjebaserad variant av aktuella valutor, såsom dollarn. Genom att använda blockchain och existerar som en virtuell tillgång styrs, övervakas och transakeras CBDC: er lättare.

För att lära dig mer om vad som gör att CBDC kryssar, tittade vi nyligen på deras inre arbete HÄR.

Years in the Making

Med den ökade uppmärksamheten åt CBDC, tog guvernör Lael Brainard, i Federal Reserve, sig tid att ta itu med deras utveckling i ett nyligen Tal.

“Vi har genomfört egna experiment under de senaste åren, genom metoder som inkluderar Board’s Technology Lab, som har byggt och testat en rad distribuerade storleksplattformar för att förstå deras potentiella möjlighet och risk.” 


Även om Fed kan ha hållit tyst de senaste åren på sina planer för en digital dollar, är det lovande att höra att de har varit upptagen bakom kulisserna. Många har fruktat att Fed kommer att komma efter andra nationer i utvecklingen av en sådan produkt. Guvernör Brainard lindrade denna rädsla och sa,

”Med tanke på dollarens viktiga roll är det viktigt att Federal Reserve förblir på gränsen för forskning och policyutveckling beträffande digitala bankers digitala valutor … Liksom andra centralbanker fortsätter vi att utvärdera möjligheterna och utmaningarna samt användningen fall för, en digital valuta, som ett komplement till kontanter och andra betalningsalternativ. ”

Varför utveckla en CBDC?

Nu när vi vet att utvecklingen pågår och har varit under en tid, vad är Feds resonemang bakom detta?

Även om många är medvetna om de potentiella fördelarna med CBDC, berörde guvernören Brainard särskilt några skäl som har styrt Feds-åtgärderna. Dessa inkluderar:

COVID 19 – Det har publicerats väl under hela pandemin, som miljontals amerikanska medborgare upplevde betydande förseningar när de får sina stimulanskontroller. Fed har följt noga med utgiftsvanor, och baserat på vad den ser är det uppenbarligen pengar som behövs, men delas inte ut på ett effektivt sätt. Guvernör Brainard betonade denna punkt och sade: “COVID-19-krisen är en dramatisk påminnelse om vikten av en elastisk och pålitlig betalningsinfrastruktur som är tillgänglig för alla amerikaner”

Bitcoin och Vågen – Sedan lanseringen 2009 har Bitcoin varit en delande tillgång. Vissa ser det som framtidens valuta, andra som en ersättning för guld, och även de som fortfarande tror att det kommer att krascha spektakulärt. Oavsett Bitcoins öde har de ideologier som driver det och de möjligheter som det har visat fängslat många. Utöver att bara fånga uppmärksamheten har Bitcoin tillhandahållit en potentiell plan för hur en framtida valuta ska se ut. Länder behöver inte längre frukta enbart andra nationer som hoppar över sin status, utan en potentiell maktförskjutning mot autonoma och decentraliserade protokoll som Bitcoin. Guvernör Brainard noterade specifikt frågor och frågor kring uppkomsten av digitala valutor, och sade: ”Introduktionen av Bitcoin och den efterföljande framväxten av stabila mynt med potentiellt global räckvidd, såsom Facebooks Vågen, har väckt grundläggande frågor om rättsliga och reglerande garantier, finansiell stabilitet och valutans roll i samhället. Denna möjlighet har intensifierat uppmaningarna till CBDC att behålla den suveräna valutan som ankare för landets betalningssystem. ”

Kina – Trots många länder som var och en utvecklade CBDC var det enda landet som specifikt namngavs i guvernör Brainards tal Kina – hur kort det än var. Det noterades att “Kina har gått snabbt framåt på sin version av ett CBDC.” När Kina fortsätter att växa och utvecklas till en ännu större världs-supermakt är det absolut nödvändigt att USA håller jämna steg med sådana tekniska framsteg, om det ska bibehålla sitt grepp på topplaceringen.

Samarbetsinsats

Förutom att utarbeta tidigare och nuvarande ansträngningar kring CBDC, också Fed meddelat ett nytt samarbete med Massachusetts Institute of Technology (MIT).

”… Federal Reserve Bank of Boston samarbetar med forskare vid Massachusetts Institute of Technology om ett flerårigt försök att bygga en hypotetisk digital valuta inriktad för centralbankanvändning. Detta forskningsprojekt är avsett att stödja styrelsens bredare ansträngningar för att bedöma säkerheten och effektiviteten i centralbankens digitala valutasystem. Projektet fokuserar enbart på att utveckla en förståelse för kapacitet och begränsningar för relevant teknik, snarare än att fungera som en prototyp för en Federal Reserve-utfärdad digital valuta eller ta itu med de omfattande policyfrågor som är förknippade med dess potentiella utfärdande. ”

MIT har länge associerats med blockchain-baserade strävanden och är idealiskt utrustad för ett sådant samarbete. Faktum är att denna fleråriga forskningsinsats kommer att ledas av MIT: sinitiativ för digital valuta”- ett program strukturerat för att utveckla både, en förståelse för och praktiska användningsfall för blockchain.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

MIT är ett världsberömt forskningsuniversitet med säte i Boston, Massachusetts. Universitetet grundades ursprungligen 1861 och fortsätter till denna dag med fokus på områden som vetenskap och teknik.

Verksamheten vid MIT övervakas för närvarande av president L. Rafael Reef.

Federal Reserve

Federal Reserve of ‘Fed’ är Förenta staternas centralbank. Medan Fed: s roller och ansvarsområden är stora är de alla strukturerade för att säkerställa / underlätta en hälsosam ekonomi.

Verksamheten övervakas av styrelsen, med guvernör Brainard som för närvarande tjänstgör som ordförande.

Vad är Fed??Vad är Fed?

Titta på den här videon på YouTube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map