Crowd for Angels listor Första STO med stöd av tillgångar till sportsponsor

Crowd for Angels, en Londonbaserad crowdfunding-plattform, nyligen anges den första STO som stöds av sport sponsring tillgångar. Utgivaren av säkerhetstoken, Sports Investor Coin, hävdar att de flesta medel som samlas in genom försäljning av sina token kommer att användas för att köpa sportsponsorskapstillgångar, vilket skapar tokenvärde för investerare och förser idrottsorganisationer med likviditet lånad mot framtida försäljning av deras varumärke. tillgångar.

Crowd for Angels listor Första STO med stöd av tillgångar till sportsponsor

Sports Investor Coin’s “tonhöjd” på Crowd for Angels

Sportsponsringstillgångar används för att marknadsföra andra företag och deras varumärken. Exempel på dessa tillgångar inkluderar dekaler på en racerbil, namngivningsrättigheterna till en stadion och lagpartnerskapsavtal (t.ex. ”officiell sportdryck”).

Sports Investor Coin-tokens kommer först att säljas genom befintliga nätverk för sponsring av sporttillgångar och senare genom utbyte av token. En procentandel av vinsten kommer att återlämnas till tokeninnehavare som utdelning via smarta kontrakt.

En reglerad plattform för försäljning av eget kapital, skulder och tokens

Crowd for Angels finansierade sin egen lansering via ICO i mars 2018 för att bli Storbritanniens första reglerade crowdfunding-plattform för både privata och offentliga företag som säljer kapital, skuld och kryptotoken. Crowd for Angels är auktoriserat och reglerat av Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA). Företag som vill skaffa kapital kan skapa, bygga och hantera det som kallas en ”pitch” på webbplatsen CrowdForAngels.com.

Investeringar görs och kapital tas upp genom försäljning av aktier, skuldobligationer och kryptotoken.

Kapitalhöjningar

De flesta aktieförsäljningar på Crowd for Angels erbjuder generösa skatteavdrag som regeringen tillhandahåller för att hjälpa högriskföretag i ett tidigt skede att skaffa kapitalfinansiering. Crowd for Angels gör pappersarbete för att säkerställa att investerare kan göra anspråk på hela skatteavdraget enligt lag.

Skuldsättningar

Grundare som säljer obligationer på Crowd for Angels behåller sitt fulla ägande av sitt företag. En enkel skyldighet att återbetala de lånade pengarna skapas enligt överenskomna villkor, varefter förhållandet med långivarna upphör. Långivare åtnjuter höga räntor, medan grundarna drar nytta av att det är lätt att förutse kostnader för lånebetalningar som inte fluktuerar.

Obligationer som säljs på Crowd for Angels är skuldebrev med hög avkastning som emitterats av företag utan kreditbetyg. Även om de konvertibla lånesedlarna är säkrade mot företagets tillgångar garanterar detta inte återbetalning av ränta eller kapital. Obligationer som är noterade för försäljning på Crowd for Angels har också en illikviditetspremie eftersom det inte finns någon rätt till tidig inbetalning eftersom det inte finns någon sekundär marknad för att sälja dem.

Tomtförsäljningsplatser


Crowd for Angels gör det möjligt för grundare och investerare att delta i en ICO på en UK-reglerad crowdfunding-plattform. Startups kan försöka hoppa igång och skala sitt projekt medan de bara betalar avgifter om deras ICO lyckas.

Hur man investerar

Individer och institutioner måste först registrera sig och vara auktoriserade som investerare på Crowd for Angels. De kan sedan bläddra mellan tonhöjder, klicka på rutan för tonhöjdsöversikt för att se de lägsta och högsta finansieringsmålen, de medel som hittills samlats in, tonhöjdens återstående dagar, företagsekonomi och teambio.

Med aktiehöjningar kan investeraren se aktiekursen, antalet aktier som erbjuds och skattelättnadsberättigande. Med skuldhöjningar kan investerare se räntesats, konverteringsdatum (återbetalningsplan) och löptid.

När en investerare väljer en produkt klickar de på “Investera i den här tonhöjden” och länkar ett bankkonto. Denna procedur fungerar som endast ett åtagande tills tonhöjden når sitt minsta mål.

Investerare använder sin Crowd for Angels-instrumentpanel för att följa företagsuppdateringar, ställa frågor till företaget och andra investerare på planens diskussionsforum och få privat tillgång till företaget när insamlingen är klar. Investerare kan övervaka deras investeringsresultat via fliken “Min portfölj” på instrumentpanelen, inklusive meddelanden om konvertering, utdelning och räntebetalningar.

Hur man listar

Att skapa en tonhöjd på Crowd for Angels är en helt online-process utan förskottsavgifter. Företaget som skapar pitch fyller i ett ansökningsformulär med företagsinformation, önskat höjningsbelopp eller intervall och detaljer om hur medlen kommer att användas. Crowd for Angels granskar ansökan och svarar inom två arbetsdagar.

Ett godkänt företag som skriver tonhöjden, bäddar in en video, lägger till teambios och laddar upp investerardokument. När en tonhöjd når sin målhöjning skapar Crowd for Angels prenumerationsavtalet och samlar in och levererar pengarna.

Framtiden

Crowd for Angels har hittills samlat in flera miljoner euro för pitchföretag med en kombination av aktie- och skuldutbud. Det syftar nu till att utnyttja sin reglerade status för att erbjuda tokeniserade aktier och obligationer som en brittisk-sanktionerad STO-plattform.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map