COVID-19 påverkar digitala värdepapper

Vid den här tiden finns det nästan inga industrier och individer kvar som inte har påverkats av COVID-19 i någon form eller form. Mellan självisoleringsåtgärder, förlorade inkomster på grund av nedläggning av företag och övergripande rädsla, har många en känsla av oro på grund av dessa radikala förändringar i vardagen..

Idag kommer vi att ta en kort titt på några sätt digitala värdepapper, valuta och blockchain som helhet har påverkats av den pågående globala pandemin..

DTC avbryter papperscertifikat

Denna första störning avser direkt handel med värdepapper. Depository Trust Company (DTC) har instruerat alla överföringsagenter inom Unites States att de upphör med sina ansträngningar att bearbeta pappersbaserade värdepapper.

Följande är en lista som tillhandahålls av DTC i deras meddelande, som bryter ner deras avbrytande av tjänster.

  • Alla fysiska insättningar
  • Uttag & certifikat på begäran (COD)
  • New York-fönster (NYW)
  • Envelop Settlement Services (ESS)
  • Förvaring Reorg
  • SBA Pooling

Även om sådana åtgärder är nödvändiga för att hålla COVID i avstånd, belyser de också en växande teknik som används för att ersätta traditionella pappersbaserade värdepapper – Security Tokens.

För att få en bättre förståelse för situationen når vi ut till Dave Hendricks, VD för Vertalo. Han utarbetade situationen genom att kommentera,

”Avbrytandet av pappersbaserat certifikathantering av DTCC har lämnat statusen för många affärer i limbo. Med regelundantag för överföringsagenter som nu är på plats under SEC-vägledning kan vissa pappersbaserade transaktioner inte behandlas på flera veckor om inte månader. Var lämnar detta de drabbade mäklarhandlarna eller investerarna? Vi vet inte. Vi vet dock att digitala eller tokeniserade aktier inte skulle påverkas, eftersom de inte är föremål för en enda misslyckande mekanism som centraliserad kontorsbaserad pappersbehandling. Detta systemfel vid en tid med stort behov av likviditet kräver säkert nya metoder för ägande och handel för alla slags tillgångar. ”

Hendricks fortsatte och betonade behovet av att genomföra digital förändring genom att ange,

”Det är dags för emittenter och investerare, särskilt när det gäller privata tillgångar, att genomföra digital omvandling och förbättra motståndskraften och responstiden för värdepapperstransaktioner. Endast helt digitala överföringsagenter som Vertalo kan göra denna typ av stegfunktionsförbättring. ”

Som ett företag som betjänar den digitala värdepapperssektorn på en mängd olika sätt, inklusive en överföringsagent, har Vertalo en unik och direkt inblick i effekterna av COVID på relaterad verksamhet.

Homeland Security betecknar Blockchain-chefer som en ”kritisk tjänst”

Vi börjar det här avsnittet med ett utdrag från ett nyligen släppt påstående av U.S. Department of Homeland Security.

“Om du arbetar i en kritisk infrastrukturindustri, som definieras av Department of Homeland Security, såsom hälso- och sjukvårdstjänster och läkemedels- och livsmedelsförsörjning, har du ett särskilt ansvar att hålla ditt normala arbetsschema.”


En av de mest lovande applikationerna för blockchain-teknik finns inom försörjningskedjor. Oavsett om de spårar diamanternas ursprung, designartiklarnas äkthet eller jordbruksprodukter verkar dessa processer skräddarsydda för att dra nytta av blockchain.

Denna punkt understryks av att Blockchain Managers nyligen infördes som en ”kritisk tjänst” av Homeland Security. Medan användningen av blockchain fortfarande kan vara i ett tidigt skede är det uppenbart att det redan har etablerat sig som ett avgörande verktyg för de inblandade, särskilt inom livsmedels- och jordbrukssektorn. Utöver de effektiviteter som möjliggörs genom dess användning har blockchain-baserade försörjningskedjor förmågan att korrekt vidarebefordra information om produkter, allt från ursprungsort, tillverkningsdatum, resvägar och mer.

Spela in och få snabb tillgång till den här informationen kan gå långt vid screening av produkter och se till att handeln fortsätter att fungera som avsett.

Vik @ hem

Genom användning av beräkningskraft som samlas upp via ett globalt distribuerat nätverk gör Folding @ Home sin del för att påskynda vår förståelse av COVID-19. Även om det inte uttryckligen används blockchain är idén att använda ett distribuerat nätverk för att uppnå en goa med nya nivåer av hastighet och effektivitet ett vanligt tema. Det distribuerade nätverket som används av Folding @ Home består av alla som har ett överskott i beräkningskraft.

  • Idle bärbara datorer
  • Avancerade skrivbord
  • ASIC-enheter med kryptovaluta
  • Mobiltelefoner

Bowman ledande internationellt superdatorprojektBowman ledande internationellt superdatorprojekt

Titta på den här videon på YouTube

Listan fortsätter. Kumulativt tros det att Folding @ Home-nätverket, byggt på dessa enheter, har vuxit till att styra mer beräkningskraft än de flesta av världens superdatorer.

Med avseende på I synnerhet COVID-19, Folding @ Home styr mycket av deras kumulativa processorkraft för att förstå struktureringen av proteinerna som finns i viruset. Genom att få denna förståelse hoppas man att nya behandlingar kommer att upptäckas.

Nyligen har företaget sett en massiv tillströmning av bidragsgivare – särskilt från de som redan är välkända med blockchain och gruvdrift. Detta har resulterat i att nätverket uppnått över 450 Petaflops beräkningskraft. Ett exempel på detta kommer från krypto-gruvspecialister, CoreWeave. Företaget har tagit en seriös och proaktiv hållning mot COVID-19 genom att omfördela 6000 avancerade GPU: er, vanligtvis används för gruvdrift, mot Folding @ Home-nätverket.

Det behöver inte sägas att det är upplyftande att se individer och företag från hela världen samlas i ett försök att stoppa spridningen av COVID-19.

Centralbankens digitala valuta

Medan olika nationer runt om i världen har meddelat att de har för avsikt att utveckla och utfärda en centralbank digital valuta (CBDC), har USA tagit en mer skrämmande strategi. Detta kan dock förändras, eftersom tillkomsten av COVID-19 har tvingat många att ompröva fördelarna med en sådan strävan.

Utöver de ofta uppskattade fördelarna bakom en CBDC är en ny fördel som nyligen har blivit synlig förmågan att begränsa överföringen av smittor. Fysiska pengar passerar ofta genom otaliga händer och miljöer. Denna natur gör pengar till en främsta kandidat för att sprida sjukdomar.

Kina var först med att erkänna detta och agerade på det faktum genom att ta bort kontanter från cirkulationen och antingen desinficera eller förstöra det. Nära på deras klackar var USA med liknande försiktighetsåtgärder. Dessa försiktighetsåtgärder omger pengar som specifikt kommer in i landet från högriskområden, till exempel Asien. Pengar som “passar räkningen” kommer att genomgå en förlängd innehavsperiod, vilket möjliggör desinficering av potentiellt kontaminerade räkningar.

I en värld som gripits av effekterna av COVID-19 är det här en gång där penningtvätt faktiskt är en bra sak (i ​​bokstavlig mening).

I mindre skala har många sett en kraftig störning i förmågan att ens använda de kontanter de har. Med pengar som en av de saker som oftast överförs mellan människor har otaliga företag upphört att acceptera dem som en betalningsmetod. Istället förlitar sig många enbart på debet- och kreditnätverk – vilket ytterligare understryker ett potentiellt behov av CBDC.

Uppmärksamhet mot ett amerikanskt CBDC har vuxit till den punkt som det nu diskuteras i potentiella stimulanspaket.  Även om inget konkret har lyckats göra det till några slutliga utkast, finns det uppenbarligen en intriger kring ämnet, med betydande benarbete som läggs i den potentiella struktureringen av en sådan tillgång..

En väg framåt

Det här är bara några sätt på vilka COVID-19 har lyckats störa vårt sätt att se blockchain, digitala värdepapper och valutor. Med pandemin fortfarande på uppgång kommer vi säkert att stöta på nya implementeringar när veckorna går.

Nödvändigheten är uppfinnarens moder, och vi kan bara se blockchain-baserade strävanden ger en väg framåt, på jakt efter uppfinningsrika lösningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map