Circle försöker sälja SeedInvest, dubbla ner på StableCoin

Circle har länge varit ett namn som är nära förknippat med blockchainvärlden. Mellan deras ledares högljudda karaktär, som visar teknologins potential och deras höga profilförvärv under de senaste åren, har de ofta varit ett ledande ljus.

Företaget verkar dock vara i ett flöde, de senaste månaderna har Circle sålt sitt intresse för kryptoutbyte Poloniex, nyckelpersonal har lämnat, och nu, den potentiella försäljningen av crowdfunding-plattformen SeedInvest.

Dessa är betydelsefulla drag. Förändringarna väcker frågan, representerar denna utveckling Circles bortgång? Eller en strategisk omstrukturering som banar väg för en ljusare framtid?

SeedInvest No More?

Det finns bråk att Circle avser att svänga sina ansträngningar bort från crowdfunding. Denna pivot kommer enligt uppgift att innebära försäljning av den nyligen förvärvade massgruppsfinansieringsplattformen SeedInvest.

Även om detta inte har bekräftats rapporteras det av det populära nyhetsmediet ‘The Block’.

Det var inte så länge sedan vi först rapporterade om det första förvärvet av SeedInvest. Detta var ett drag som fångade uppmärksamheten hos många, eftersom SeedInvest var en av de ledande aktieplattformarna vid tidpunkten för förvärvet. Efter att ha förvärvats av Circle var förväntningarna skyhöga för vad företaget skulle uppnå inom den växande sektorn.

Ousting Talent

Fram till nyligen leddes hjärnans förtroende på Circle av parets grundare, som fungerade som ”Co-CEOs”. Denna struktur betjänade företaget väl sedan starten 2013, så det blev en överraskning i december 2019 när det tillkännagavs att Sean Neville, en av vd-koncerncheferna skulle avgå från sin tjänst.

Man tror att när företaget ombildar sin väg framåt var tiden mogen för personalförändringar också. Neville insåg detta och tog tillfället i akt att sträva efter nya ansträngningar.

On / load

Möjligen är nedskärningshändelsen som fick mest uppmärksamhet försäljningen av Poloniex. Detta beror främst på det faktum att Circle förvärvade börsen för en svindlande summa, totalt över 400 miljoner dollar.

Medan Poloniex dramatiskt förbättrades under sin tid som en del av Circle-familjen, visades tydligt mer löfte i Circles andra strävanden.

För mer information kring försäljningen av det populära kryptovalutautbytet, se till att läsa följande artikel.

Poloniex förgrenar sig från Circle som ”Polo Digital Assets”

Cirklar tillbaka

I början av 2019 släppte Circle en retrospektiv rapport från 2018, som noterade två primära trender som de ansåg skulle forma blockchain, framåt – stablecoins och digitala värdepapper.

Circle identifierar stablecoins och digitala värdepapper som framväxande trender

Vi har sett Circle under månaderna sedan försöka dra nytta av var och en av dessa. Medan dess investering i SeedInvest kan komma (eller kanske inte) slutar, har dess arbete med att utveckla USDC-stablecoin under samma tidsperiod tydligt gett utdelning.

Företaget anger i ett nyligen släppt papper som beskriver stablecoins, “Globala stallcoins erbjuder potentialen för en dramatisk öppning för deltagande i global ekonomisk aktivitet”.

Vi tittade närmare på Circles USDC stablecoin, dess konkurrenter, och hur denna tillgångsklass står för att omforma finansiering i följande artikel.

Sammanfattning om nedskärningar

Följande är en kort sammanfattning av de olika strategiska drag som Circle har gjort de senaste månaderna.

Försäljning av crowdfunding-plattform ”SeedInvest‘Till …?

  • I väntan på

Försäljning av handelsplattform ”Circle Invest” till Voyager

  • 2019

Co-CEO Sean Neville Steg ner

  • 2019

Försäljning av OTC-skrivbord till Kraken

  • 2019

Försäljning av kryptovalutautbytePoloniexTill asiatisk investeringsgrupp

  • 2019

Hopp kvarstår

Även om de olika händelserna som diskuterats ovan kan komma som steg bakåt, finns det fortfarande hopp om att Circle vet exakt vad de gör. Dessa drag är trots allt baserade på potential som USDC visar, och vad den kan erbjuda inte bara Circle utan den övergripande världen av blockchain.

Det var inte så länge sedan som de flesta berömde beslutet att köpa båda, SeedInvest och Poloniex. Vi litade på Circles dom då, trots hur händelserna utvecklades, kanske vi borde lita på dem nu? Tiden får avgöra.

Cirkel

Circle grundades 2013 och är ett välstött företag med finansiella tjänster som har verksamhet i Boston, Massachusetts. Framför allt är teamet på Circle fokuserat på att säkerställa framgången för deras stabila valuta som erbjuder ‘USDC’.

vd, Jeremy Allaire, för närvarande övervakar företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map