Atomyze tillkännager mjukstart av Tokenization Platform

Gå till lanseringen

Medan det redan finns olika tokeniseringsplattformar – och mer på väg – är Atomyze en av de mer förväntade.

TokenTrustAg-produkten har just meddelat testlanseringen av deras tjänst. Den främsta drivande faktorn bakom förväntan på denna plattform faller tillbaka på deras etablerade relationer. Till exempel har Vladimir Potanin, Rysslands rikaste man och president för Norilsk Nickel (Nornickel), offentligt uttalat sin avsikt att symbolisera olika varor för handel på plattformen.

Det bör noteras att testperioden för Atomyze-plattformen är begränsad till endast företag; Specifikt de företag som utgör deras lista över partners.

Företaget konstaterar att verksamheten kommer att utvidgas till att omfatta ett större antal investerare efter full licensiering.

Förmågor

Tokenisering av tillgångar är inte enbart begränsad till värdepapper. Användning av blockchain och DLT kan utökas till i princip allt av värde – inklusive vanliga handelsvaror.

Oavsett den underliggande tillgången noterar Atomyze att genom att använda blockchain och DLT kommer kunder på deras plattform att dra nytta av en mängd olika funktioner, inklusive, men inte begränsat till, följande.

 • Tillåten visning av transaktioner
 • Ökad hastighet på transaktioner
 • Finansiering
 • Överbryggning mellan företag och investerare

Tillgångar från “Get-Go”

Även om det förväntas många tillgångar att fylla Atomyze-plattformen i tid, finns det tre anmärkningsvärda varor som kommer att finnas tillgängliga under denna testfas.

 • Palladium
 • Kobolt
 • Koppar

Var och en av dessa är viktiga tillgångar för Nornickel och deras verksamhet. Som sådan kommer var och en att tokeniseras, med investerare som får möjligheten att handla dessa tillgångsstödda tokens.

Samarbetar

Som vi antydde tidigare i den här artikeln har Atomyze lyckats skapa en imponerande lista över partners i deras försök att skapa något speciellt. Medan närvaron av Vladimir Potanin och Nornickel är viktig i sig, är följande företag också i mixen – vilket ger genomslag och potential för Atomyze.

 • IBM
 • Umicore
 • Trafigura
 • Global Palladium Fund
 • Traxys

Råvaror kontra värdepapper


Utöver den intriger som deras prestationer hittills har tillhandahållit, genom Atomyze, har TokenTrustAg ingen avsikt att begränsa sig till att handla med varor enbart.

Företaget är för närvarande mitt i att ansöka om flera beteckningar som gör det möjligt för dem och deras dotterbolag att dyka in i världen av symboliserade värdepapper. Om de tilldelas framgångsrikt kommer dessa beteckningar att se TokenTrustAg bli både en ”självreglerad organisation” såväl som ett licensierat värdepappersföretag i Schweiz.

Kommentar

När de tillkännagav sin testlansering tog representanter från Atomyze, liksom olika partners, sig tid att kommentera.

Marco Grossi, VD för Atomyze, uttalade,

”Huvudidén med tokenisering är inte att köpa eller handla kryptovalutor; det ligger i skapandet av en modern och transparent mekanism för digitalisering av tillgångar och i skapandet av nya digitala marknader, där tokenisering är en tjänst som hjälper emittenter att överföra rättigheter till sina tillgångar till en digital form. ”

Manish Chawla, global vd för energi & Natural Resources Industries på IBM, uppgav,

”Det gemensamma arbetet mellan Atomyze, IBM och Nornickel har gjort det möjligt att utveckla en verkligt kraftfull och unik branschlösning. Handel med tillgångar / råvaror är bara en av många möjligheter i vår bransch där tokenisering kan förändra aktuella affärsprocesser … Som ledande inom skapandet av behöriga och styrda privata blockchain-nätverk för branschresultat är vi angelägna om att hjälpa till att utveckla idén om en ny token -baserad ekonomi med detta projekt. ”

Tycoon

Vladimir Potanin är en rysk tycoon känd för sin stora rikedom. Rikedom som möjliggjordes genom gruvjätten Nornickel, där han fungerar som VD för företaget. 2020 antas att hans rikedom toppar 27 miljarder dollar, vilket gör honom till en av de rikaste individerna i hela världen – och den rikaste i Ryssland.

Han tog sig tid att utarbeta sin syn på digitalisering och hur Nornickel ställer in sig för att förbli konkurrenskraftiga i framtiden genom Atomyze.

”Ekonomin digitaliseras, det vill säga kapitalflödet sprider över från den traditionella ekonomin till den digitala. Nornickel investerar i en mängd digitala lösningar för industriella applikationer. Tokenisering av betalningsavräkningar är en av dem. Nornickel kommer att vara det första företaget bland ledarna för utvinningsindustrin som börjar handla med tokens. Nornickel är intresserad av detta projekt eftersom det kommer att göra det möjligt för företaget att popularisera palladium och andra metaller genom att gå över till digitala handelsmetoder. ”

Atomyze

Framför allt fungerar Atomyze som en tokeniseringsplattform, samtidigt som huvudkontoret upprätthålls i Zug ‘crypto valley’ Schweiz. Företaget fungerar som en produkt av TokenTrustAg. En fullständig lansering av tjänster förväntas någon gång i slutet av 2020.

VD Marco Grossi övervakar för närvarande företagets verksamhet.

I andra nyheter

För närvarande ser lanseringen av Atomyze bara operationer som utförs i testläge. Detta kommer att ge plattformskunder tid att bekanta sig med sina erbjudanden i väntan på en sen 2020-lansering.

Denna väntan till slutet av 2020 beror delvis på överhängande förändringar kring den ryska regleringen av digitala tillgångar. Vi tittade nyligen på Rysslands mål att ändra tidigare regler i ett försök att modernisera deras strategi.

Bank of Russia ser till Retcon-regler kring digitala tillgångar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map