Archax tar stort steg mot plattformslansering med FCA-auktorisering

Archax, den efterlängtade digitala värdepappersbörsen, har just meddelat sitt framgångsrika bud att bli en helt reglerad Virtual Asset Service Provider (VASP), digital värdepappersförvarare och digital värdepappersbörs.

Dessa beteckningar, som utfärdas av Financial Conduct Authority i Storbritannien, representerar stora milstolpar på företagets väg att lansera sin sekundära marknadsplats.

Tillstånd

Man förväntade sig initialt att Archax skulle starta sin börs under senare hälften av 2019. Detta försenades eftersom företaget väntade på tillstånd från FCA.

Väntetiden verkar dock ta slut. I detta positiva tillkännagivande indikerar Archax att det nu regleras som en tillväxtmarknad för små och medelstora företag och en sekundär marknad för digitala instrument för handel. Detta innebär att Archax under övervakning av FCA nu kan erbjuda följande tjänster:

Archax VD, Graham Rodford, berörde tillståndsprocessen och dess betydelse, anger,

 ”Vi har pratat med FCA ett tag och ansökningsprocessen har varit en tuff resa, men vi är glada över att ha nått vår första betydande milstolpe när vi förbereder oss för att lansera Storbritanniens första FCA-reglerade digitala värdepappersbörs senare i år. ”

Förutom att uppnå dessa auktorisationer från FCA, har Archax också framgångsrikt slutfört sin registrering som VASP. Denna beteckning är ett nyligen obligatoriskt krav i Storbritannien, som infördes i början av 2020. Syftet med denna registrering är att möjliggöra tillräcklig tillsyn över företag som handlar med digitala tillgångar, såsom säkerhetstecken, eftersom FCA gör sin del för att eliminera pengar -tvätt och illvillig aktivitet.

Sekundära marknader

En sekundär marknad avser en handelsplattform för tidigare ägda värdepapper – vilket innebär att handel sker mellan investerare snarare än med ett värdepappers ursprungliga emittent. Dessa plattformar är väsentliga för värdepappers hälsa, eftersom de ger investerare tillgång till likviditet i sina innehav.

Medan Archax kommer att erbjuda en mängd olika tjänster är det utan tvekan dess sekundära marknadsplats som är den mest förväntade. För närvarande finns det väldigt få företag som erbjuder sådana tjänster – delvis för att det helt enkelt inte har funnits tillräckligt med digitala värdepapper för att motivera dem. Detta förändras dock, vilket gör dessa handelscentra avgörande för den fortsatta antagandet av denna lovande sektor.

För närvarande är OpenFinanceNetwork (OFN) den mest kända sekundära marknaden för att stödja digitala värdepapper. Tyvärr, på grund av den långsamma utvecklingen av den digitala värdepapperssektorn, har OFN nyligen haft ekonomiska problem, vilket har lett till en förändrad taktik.

David Lester, Archax-rådgivare och tidigare CSO för London Stock Exchange, berörde vikten av blockchain och vad Archax försöker uppnå, anger,

”I det nuvarande globala ekonomiska klimatet är det viktigt att tillhandahålla nya, effektiva sätt för små och medelstora företag att få tillgång till kapital. Blockchain och tokenisation är innovationer som kan ge mer friktionsfria och transparenta marknader som i kombination med ett FCA-reglerat börs som Archax kan leverera vad kapitalleverantörer, företagsledare och grundare nu verkligen behöver. Lanseringen av Archax-börsen kommer att föra de institutionella och digitala tillgångssamhällena närmare varandra och öppna en ny era för det globala finansmarknadsområdet. ”

Steady Stream of Collaborators

Medan lanseringen av Archaxs marknadsplats har tagit längre tid än vad som ursprungligen var tänkt, har företaget inte sittat tomt, eftersom det väntar på nödvändig licens.

Under det senaste året har Archax lyckats etablera olika partnerskap. Några av dessa utnyttjar tjänster som erbjuds av Archax, medan andra fungerar som tjänsteleverantörer själva och hjälper Archax att komplettera sitt omfattande erbjudande. Följande är några av dessa företag som har sett löftet i Archax och beslutat att arbeta tillsammans.

Polymath

Det tillkännagavs nyligen att Archax vid lanseringen kommer att ge fullt stöd för den mängd digitala värdepapper som genereras av Polymath.

Obundet teknik

En del av att erbjuda en omfattande tjänstepaket för digitala värdepapper handlar om att ta itu med vårdlösningar. För Archax gjordes detta genom ett samarbete med Unbound Tech – ett New York-baserat företag som specialiserat sig på vårdnadsförmåga.

Globacap

I likhet med sitt partnerskap med Polymath kommer Archax att ge stöd för digitala värdepapper utgivna via Globacap och dess DSO-tjänster.

Smartlands

Slår vågor i Storbritannien genom sin tokenisering av fastigheter kommer Smartlands snart att dra nytta av lanseringen av Archax marknadsplats, eftersom det kommer att fungera som en hem- och handelsplattform för sådana tillgångar.

Tokeny

I detta samarbete kommer Archax kommande marknadsplats att stödja handeln med digitala värdepapper utgivna genom Tokeny – ungefär som de ovannämnda avtalen med Polymath, Smartlands och Globacap.

Clearbank

Att driva en omfattande marknadsplats för digitala värdepapper är en komplex strävan att kräva olika betalningslösningar, API-tjänster och mer. För att lösa detta har Archax samarbetat med Clearbank, som ger tillgång till dessa behov.

Om en sak framgår av dessa olika samarbeten är det att användare av den kommande marknaden inte kommer att ha brist på tillgångar att handla och få exponering för.

Archax VD, Graham Rodford, nyligen kommenterade om dessa partnerskap, säger,

“Våra teknologipartners är oöverträffade, vi har en pipeline på 35 digitala emissioner på plats och vi registrerar globala mäklare och marknadsförare redo för live-live.”

Pratar med Graham

I vår pågående intervju-serie här på securities.io har vi haft turen att ha avslutat en exklusiv diskussion med Archax VD, Graham Rodford.

I den här diskussionen lär vi oss mer om vad företagets mål är, hur de planerar att uppnå dem och vad som skiljer det från konkurrenterna. Se till att läsa diskussionen HÄR för att lära dig mer om detta lovande företag.

Archax

Archax grundades 2018 och har verksamhet i London, Storbritannien. Framför allt hoppas Archax att tjäna både professionella och institutionella investerare genom den överhängande lanseringen av sin digitala värdepappersmarknad.

VD Graham Rodford övervakar för närvarande företagets verksamhet.

ArchaxArchax

Titta på den här videon på YouTube

Financial Conduct Authority (FCA)

FCA grundades 2013 och är en regulator för finansiella tjänster inom Storbritannien. Målet med denna tillsynsmyndighet är att säkerställa rättvisa och transparenta marknader för alla deltagare.

Verkställande direktör, Nikhil Rathi, för närvarande övervakar verksamheten vid FCA.

I andra nyheter

En av anledningarna till att Archax har befunnit sig på väg mot sin produktlansering är stödet från tidiga investerare. En sådan investerare fick nyligen vår uppmärksamhet eftersom den också har tagit steg framåt. Detta skulle vara SPiCE VC och dess nybildade samarbete med Coinbase Custody.

Klicka HÄR för att lära dig mer om hur SPICE-tokens har hittat en ny tillflyktsort genom Coinbases vårdtjänster.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map