A Global Perspective – Asia Edition

Ett globalt perspektiv

När året och decenniet närmar sig sitt slut, tyckte vi på securities.io att det var klokt att bedöma industrins känslor som det ser ut. Hur är det aktuella läget för den digitala säkerhetssektorn? Är det bättre idag än det var igår? Kanske känns de “in-the-know” som om strategiskt arbete fortfarande behöver göras.

Det här är alla frågor som många kan ha, inklusive oss som värdepapper. Med detta i åtanke har vi nått ut till olika representanter inom sektorn. Var och en kommer från olika regioner i världen.

Följande kommentar ger insikt i deras tankeprocesser och hur regleringsmiljöer kan forma marknadsuppfattningen.

Påverkare

Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Storbritannien. Det är de regioner som vi har beslutat att titta på individuellt.

I detta nummer av ”A Global Perspective” har vd för de fem företagen tagit sig tid att dela sina tankar.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Asien)
  • Fintelum (EU)
  • Vertalo (Nordamerika)
  • Smartlands (Storbritannien)

En peng för dina tankar?

Vår metod var enkel – ställ samma 5 enkla frågor som rör digitala värdepapper till 5 VD: ar från hela världen. Målet? Få inblick i skillnaderna i uppfattning och antagande av sektorn baserat på geografi. Något vi anser är ett viktigt mått, med tanke på sektorns potential att påverka FinTech globalt. Frågorna var följande,

Asien – Julian Kwan, VD för InvestaX

InvestaX grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Singapore. Företaget leds av VD, Julian Kwan, med teamet som arbetar med att utveckla en plattform som specialiserat sig på digitala värdepapper.

Företaget beskriver sin verksamhet som ”kärnan i ett ekosystem av viktiga intressenter som levererar helhetslösningar för värdepappersemission, investering och avyttring i digitalt format”.

Följande är ett kort men informativt tio minuters klipp av Julian Kwan som diskuterar ‘The History of Securities’.

Julian Kwan om “The Securities of History” | Digital Securities Forum Singapore 2019Julian Kwan om


Titta på den här videon på YouTube

  1.    Enligt din åsikt, vad som representerar den största branschprestationen / hinder rensas hittills?

Jag skulle säga institutionell testning, antagande och implementering av olika blockchain- och DLT-användningsfall, dvs. projekt UBIN (MAS Singapore) och JP Morgan’s Quorum-plattform.

  1.    Med de ovannämnda prestationerna som ligger till grund för branschen är det som fortfarande är det största hindret?

Det största hindret är kvaliteten på människor och projekt som kommer in i rymden, krypto och ICO såg en flod av dåliga aktörer som försökte dra nytta av lätta nya pengar och resultaten var inte alltid positiva. För implementering av digitala värdepapper / säkerhetstoken behöver du människor som förstår kapitalmarknader och teknik som förenar det bästa från två världar på ett kompatibelt sätt så att investerare skyddas och investeringarnas kvalitet måste dramatiskt förbättras vilket vi har sett hända hela tiden 2019. 

  1.    När det gäller “vänlig” reglering och regeringsaccept, har du märkt att några länder lämnar resten?

Singapore och Schweiz verkar vara långt fram på så många nivåer.

  1.    Mycket har gjorts om de transformativa funktionerna hos digitala värdepapper. Med potential att påverka förändringar i många branscher, vilket anser du vara fördelaktigt mest av den digitala värdepapperssektorn?

Det finns ingen person / bransch som kommer att skörda mest, vi har nu en bättre teknik som resulterar i ett bättre och mer effektivt sätt att göra affärer, de som kommer att skada är de hyresvisande mellanhänder som inte behöver vara där längre och företag kommer att kunna minska driftskostnaderna genom att ta bort papper och backoffice-administratör vilket är en betydande kostnadsbörda för många företag, särskilt banker.

  1.    Ser vi framåt, var längs tillväxtbanan ser du digitala värdepapper under de kommande två och fem åren?

Om två år kommer många institutioner att ha utfärdat sin första digitala säkerhet, på fem år kommer inget nytt företag att inrättas i pappersform längre och varje säkerhetserbjudande kommer att vara digitalt när smarta regeringar migrerar företagsupprättande och hantering till distribuerade huvudböcker som tar bort behovet för alla papper.

Slutsats

Nåväl där har du det! Eftersom 2019 håller på att avslutas är det en tydlig trend tydlig inom sektorn – en positiv. Medan många hinder har mötts och rensats finns det fortfarande många fler i horisonten. Trots detta förblir potentialen som digitala värdepapper har för att omforma investeringar lika spännande som någonsin.

Vi kommer att beröra basen om några månader för att ompröva industrins känslor med en ny uppsättning influenser från hela världen. Fram till dess, håll dig informerad genom att läsa securities.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map