1X lanseras som den första licensierade privata värdepappersbörsen i Singapore

1exchange (1X) Startar

En av världens första reglerade och licensierade privata värdepappersbörser, 1exchange (1X), har nu lanserats.

1exchange är ett singaporianskt företag som har byggt sin börs på Ethereum-nätverket. Denna plattform har särskilt fått stöd från stora aktörer som Singapore Exchange (SGX), CapBridge, ConsenSys och mer.

Lanseringen av denna plattform ger möjlighet för små och medelstora företag att få lättare tillgång till kapital, liksom att ge investerare större likviditet och avkastning på sina innehav.

Först ut ur portarna

Med plattformen igång behövde investerare inte vänta länge för att ta reda på den första tillgången som stöds på plattformen. Detta skulle vara Aggregate Asset Management (AAM) – ett Singapore-baserat fondförvaltningsbolag.

Detta är det första av många förväntade värdepapper som handlas på plattformen inom en snar framtid. Företag som noterar värdepapper på plattformen är berättigade att notera upp till 30% aktier. För AAM representerar detta 5,6 miljoner USD för handel på 1exchange.

Kommentar

Representanter från de olika företagen som var inblandade i denna strävan tog sig tid att vid en nyligen inledande ceremoni i Singapore kommentera utvecklingen. Följande är vad några av dessa individer hade att säga om evenemanget.

Mohamed Ismail, Senior VP & Head Equity Capital Markets, SGX, uppgav,

”Vi inser att företag i ett tidigare tillväxtskede kan behöva tillgång till kapital innan de är redo för en börsnotering. Vi stödde 1exchange för att skapa ett dygdigt ekosystem av kapitalflöden som tillgodoser företag i mitten av sena tillväxtfaser, vilket ökar livskraften på kapitalmarknaderna i Singapore. Med 1exchange har företag som Aggregate Asset Management nu fler insamlingsalternativ, liksom ett sätt att ge aktieägare och andra intresserade investerare en marknad för dessa handeln med privata aktier. Vi är glada att stödja denna pipeline av privata noteringar och ser fram emot att hjälpa företag att förbereda sig för en eventuell offentlig notering när de är redo. ”

Kevin Tok, Medgrundare av Aggregate Asset Management, uppgav,

”När vi grundade vårt företag var vi bland de allra första fondförvaltarna som inte tog ut en förvaltningsavgift. Idag går vi igen banbrytande och gör historia som Singapores första privatnoterade företag på 1exchange. Denna privata notering startar nästa tillväxtkapitel för oss, och vi ser fram emot att ge mer värde till våra andelsägare och aktieägare. ”

Choo Haiping, VD för 1X, uppgav,

”1X är tacksam för stödet från våra många intressenter, inklusive tillsynsmyndigheter, SGX, våra partner i finansbranschen och de företag och investerare som fortsätter att tro på vårt uppdrag att skapa en dynamisk och livlig privat kapitalmarknad genom omsättbara privata aktier. ”

1byte

1exchange (1X), är ett singaporianskt företag som grundades 2018. Efter att ha fått ett erkänt marknadsoperatörslicens från Monetary Authority of Singapore (MAS) kunde 1exchange utveckla och erbjuda sina tjänster. Detta gjorde företaget till det första och för närvarande enda värdepappersutbytet inom landet.

VD Choo Haiping övervakar för närvarande företagets verksamhet.

ConsenSys

ConsenSys är ett mjukvaruföretag baserat i New York, som grundades 2014. Framför allt arbetar ConsenSys med att förse företag med lösningar byggda på Ethereum-nätverket. ConsenSys tillhandahöll särskilt det tekniska stöd som 1exchange behöver under hela utvecklingsprocessen för detta banbrytande utbyte.

Singapore Exchange

Singapore Exchange (SGX) är en ledande börs som har spelat en aktiv roll i utvecklingen av olika företag som arbetar med digitala värdepapper. SGX är inte bara en investerare i 1exchange utan fungerar också som en strategisk partner i deras verksamhet.

I andra nyheter

Även om 1exchange kan vara det första i sitt slag i Singapore, finns det andra företag som arbetar med att lansera liknande produkter i andra delar av världen. Här är några exempel på börser som antingen har startat eller förväntas starta inom en snar framtid.

Gemini Exchange gäller mäklare-licens

BnkToTheFuture att använda Altcoin.io för Security Token Exchange

STX.Swiss – En decentraliserad säkerhetstokenutbyte

Intervju-serien – Graham Rodford, VD för Archax

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map