WealthSimple, den kanadensiska förmögenhetsförvaltaren, har nyligen blivit det senaste FinTech-företaget för att uppnå ”enhörning” -status. Detta gjordes genom en nyligen genomförd investeringsrunda, frontlinjad av Technology Crossover Ventures (TCV).

Unicorn-status

Enhörningar är verkliga – åtminstone inte i traditionell mening. I dagens värld är en ‘enhörning’ en term som används för att beskriva ett företag som har uppnått en värdering på mer än 1 miljard dollar.

Dessa företag är ofta involverade i FinTech och är ofta privata nystartade företag.

Deltar

Som tidigare angivits har TCV nu hjälpt WealthSimple på vägen för att uppnå denna status. Det var dock inte ensamt att bidra till den senaste finansieringsomgången. Följande företag är de som har gått med i TCV för att investera.

  • Meritech kapitalföretag
  • Greylock-partners
  • Allianz x
  • Två sigma-satsningar
  • TCV ledde omgången

Sammantaget bidrog denna grupp av investerare totalt $ 114 miljoner CAD ($ 87 miljoner USD). På så sätt har WealthSimple nu en värdering på $ 1,4 miljarder kronor (1,07 miljarder dollar).

Denna värdering är en ökning från företagets sista omgång, där $ 190M CAD ($ 145M USD) höjdes till en värdering av $ 743M CAD ($ 566M USD).

Talent Boost

Den här omgången handlade mer om att bara samla in pengar. Förutom kapitalflödet har WealthSimple meddelat att man kommer att lägga till TCV General Partner, David Yuan, till dess styrelse.

David Yuan talade om denna utveckling och varför TCV valde att anpassa sig till ett företag som WealthSimple.

“Vi har sett Wealthsimple öka på den kanadensiska marknaden och älskar hur företaget ger enkelhet, mänsklighet och glädje åt personlig ekonomi … TCV fokuserar på företag som har potential att förändra branscher, och vi är stolta över att arbeta med Mikrofon och Wealthsimple-teamet för att bygga en ledare inom finansiella tjänster och en viktig konsumentplattform. ”

Utbredd tillväxt

Förutom att växa i värdering har WealthSimple brett utökat sitt utbud av tjänster som erbjuds under 2020.

Senast tillkännagav WealthSimple lanseringen av sin nyligen präglade tjänst, kallad ‘WealthSimple Crypto’. Detta är en sluten tjänst som gör det möjligt för sina kunder att handla, både Bitcoin och Ethereum i en säker miljö.

Som ett företag grundat på service av tekniskt sinnade individer var detta ett överraskande drag. Yngre generationer, som har vuxit upp i en alltmer digital värld, är bekvämare med sådan teknik. Med årtusenden som en stor del av WealthSimples kundkrets var detta en logisk expansion.

Fokus på yngre generationer visades också nyligen när WealthSimple CFO, Leen Li, övergått till en ny roll, som står i spetsen förWealthSimple FoundationSom sin nya VD. Denna strävan syftar till att utveckla och ge tillgång till finansiella tjänster som är avsedda att hjälpa ungdomar att spara till universitet / högskola. Vid den tiden talade Leen Li om varför WealthSimple Foundation var viktigt för henne och uppgav,

”Endast tre av mina syskon, inklusive mig själv, fick möjlighet att gå på college medan de andra två var tvungna att arbeta efter gymnasiet för att skaffa inkomster för familjen … Tillgång till gymnasieutbildning har en livslång inverkan, och det är viktigt att vi hjälp varje barn i Kanada att få samma möjlighet som jag. ”

En välsignelse – Återuppfinna välståndshantering

Genom att uppnå den berömda “enhörning” -statusen befinner sig WealthSimple nu placerad fast tillsammans med andra FinTech-företag, som Revolut och Robinhood.

Medan vart och ett av dessa företag har kontaktat FinTech och deras respektive kundkretsar på ett unikt sätt, har de alla ett gemensamt drag – återuppfinner hur vi hanterar och får tillgång till rikedom. I ett nytt bidrag till vår pågående ‘tanke ledare’ serie, Daglar Cizmeci, VD för Red Carpet Capital, tittade på den här trenden.

Han hävdar,

”Hela finanssektorn har skakats av den tekniska revolutionen, som i sin tur har format världen. Förmögenhetshantering 2020 är inget undantag från denna trend. Fintech har uppfunnit investeringshanteringslandskapet igen genom att integrera Big Data, Artificiell intelligens och maskininlärning för att optimera portföljer, mildra risker och utvärdera investeringsmöjligheter. ”

WealthSimple

WealthSimple grundades 2014 och är en finansiell tjänsteleverantör med säte i Toronto, Kanada. Sedan lanseringen har WealthSimple samlat en kundbas på nästan 200 000 och förvaltar 5 miljarder dollar i tillgångar.

VD Michael Katchen övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me